אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה החלטה ✔פחד מלקיחת סיכונים, פחד לקבל החלטה, פחד מדחייה חברתית, מפחד לקחת סיכונים, מה טוב בפחד? מה רע בפחד? קשה לקבל החלטה, פנטזיות, קושי לקבל החלטה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
קבלת החלטות, איך לקבל החלטות, ייעוץ לקבלת החלטות, עזרה לקבל החלטות, שיטות לקבל החלטות נכונות, אימון קבלת החלטות, החלטה, הגדרה קבלת החלטה, אימון אישי, הגדרה קבלת החלטות, מודלים לקבלת החלטה, קבלת החלטות בקבוצה, קבלת החלטה בתנאי חוסר ודאות, לחץ וקבלת החלטות, מודל קבלת החלטה, פעילות בקבלת החלטה, איך מקבלים החלטה לפי הקבלה, איך להחליט, מודלים לקבלת החלטות, החלטות נכונות מהן, איך מקבלים החלטות לפי הקבלה, פעילות בקבלת החלטות, הפסיכולוגיה של החלטה ושיפוט, החלטות גורליות, שיטות לקבלת החלטות, לחיות בוודאות, אימון עסקי, כשלים בקבלת החלטות, הפסיכולוגיה של החלטות ושיפוט, קבלת החלטה בקבוצה, קבלת החלטה ופילוסופיה, נוסחה לקבלת החלטות, אמון עסקי, החלטה גורלית, מהי החלטה, פילוסופיה וקבלת החלטה, קבלת החלטות ופילוסופיה, מודלים בקבלת החלטה, מהן החלטות, להחליט, לחץ וקבלת החלטה, מודלים של קבלת החלטה, בעיה חינוכית וקבלת החלטה,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
פחד מלקיחת סיכונים, פחד לקבל החלטה, פחד מדחייה חברתית, מפחד לקחת סיכונים, מה טוב בפחד? מה רע בפחד? קשה לקבל החלטה, פנטזיות, קושי לקבל החלטה, פחד להתחיל עם בחורה
מה היתרונות והחסרונות שבפחד?

הפחד מהכאב והפחד מדחייה הם חלק מהחוויות האנושיות הבסיסיות, ולרוב האנשים יש פנטזיה על איך הם היו מגיבים או מתמודדים במצבים מסוימים. אחד הנושאים שעלה במהלך השיחה הוא איך פחד יכול להוות גם יתרון וגם חיסרון בו זמנית, תלוי איך מתמודדים איתו.

המרצה הציע דוגמה מאוד מעניינת לשיחה עם אדם שמפחד להתקרב לבחורה. הוא סיפר על מישהו שמפחד לקחת סיכון במצבים חברתיים, כמו למשל לפנות לבחורה או לנסות ליצור קשר עם מישהו. הכניס את הדוגמה של אדם שמפחד מהכישלון ומנצל את פחדו כדי למצוא תירוצים לא לעשות את הצעד, למרות שהוא רוצה. השיחה גילתה תהליך מעניין שבו פחד לפעמים משמש כהצדקה או תירוץ לא להיכשל, אך הוא מביא גם תוצאה בלתי רצויה.

בהמשך השיחה, המרצה ביקש מהשני להבין למה הוא מרגיש צורך להבטיח שהתנהגותו תהיה "ביטוי" למשהו שהוא לא בהכרח מובן, כמו למשל הרצון להתחיל עם בחורה מתוך תחושת שלמות פנימית. המרצה הציע שייתכן מאוד שההדגשה של "ביטוי" נועדה לענות על השאלה "למה אני עושה את זה?" ולא מתוך הבנה מלאה של המניע האמיתי.

עבודת המודעות של המרצה נגעה גם בקיום של חיסרון אישי - לעיתים אנשים לא מבינים שהם פועלים ממקום של פחד מהכישלון או פחד מכישלון, וזה גורם להם לפתח את "הפנטזיה" - הרעיון הלא ממומש שמפנטזים עליו, ומרגע שמבינים את זה מתחילים לראות את הפער בין הפנטזיה לבין המימוש שלה. "יש אנשים שאם היו זוכים בגורל, היו מייחלים כל הזמן לפנטזיה הזו, ולא היו מצליחים להרגיש את המימוש של הדבר", אמר המרצה.

המרצה הציע שהציפיות חייבות להיות...
אני אחזור אחרי מה שאמרת ותראה אם הבנתי אותך, סתם זה לא תראה אם הבנתי אותך תראה שהבנתי אותך ואז כשאני אתן את התשובה אתה תהיה יותר קשוב, אתה אמרת משהו פשוט אתה אמרת שיש לך נגיד כדוגמה יש לך שני אנשים שהם נמצאים בקשר כלשהו ואתה רוצה להשיג מהימני משהו אז אתה מפחד לדבר אליו ישירות אתה תדבר עם השמאלי שיקשר אותך לימני, אתה תרצה הפוך אתה תפחד מהשמאלי וזה הסיפור הידוע אותו דבר בבחורות אתה תתחיל עם ההיא כי אם אתה לא רוצה אותה יהיה לך יותר קל להתחיל איתה כדי דרכה להגיע לחברה שלה ואם תרצה את החברה שלה.

עכשיו אתה מה אמרת בעצם אמרת שאתה מפחד מדחייה לצורך העניין מפחד מדחייה מכישלון עד כאן נכון, עכשיו אתה אמרת משהו נוסף אתה אמרת שאתה היית רוצה כל כך להיות שלם עם עצמך שמתוך השלמות אתה תעשה את הדברים אבל אתה אמרת את זה קצת שונה אתה אמרת שאתה רוצה שהשינויים שאתה מבצע במציאות הם יהיו ביטוי של השלמות הזאת נכון, עכשיו ולמה לדעתך הוספת את המילה ביטוי?

ש: אגב לא אמרתי שלמות זאת מילה שלך.

אליעד: לא, אמרת שתהיה שלם עם עצמך אמרת.

ש: אמרתי שאני אהיה בכזה high מעצמי.

אליעד: לא משנה כזה high מעצמך לא משנה, בסדר ה high הזה אבל אתה אמרת "אני רוצה שזה יהיה ביטוי של" אתה לא אמרת "אני רוצה שזה יהיה מתוך זה" או בנוסף לזה אתה אמרת "אני רוצה שזה יהיה ביטוי של זה", אתה יודע מה יש מאחורי "אני רוצה שזה יהיה ביטוי של זה" למה אמרת "אני רוצה שזה יהיה ביטוי של זה" למה היה חשוב לך להדגיש את זה כי אתה בעצם, אוקי תחשוב.

ש: איך שאני רואה את זה בראש שלי זה נחווה לי כשמחה.

אליעד: למה היית צריך להוסיף את זה, למה לא אמרת "אני רוצה להיות שלם עם עצמי ושבמקביל אני גם אעשה ככה וככה" למה היית צריך להגיד "ושיהיה ביטוי של זה"?

ש: כי כרגע בראש שלי בלי שזה יבוטא בדרך הזאתי אז זה אומר שאני לא שלם כלומר, זה תלוי אחד בשני הגיוני?

אליעד: לא יש משהו אחר נניח יש פה משהו שאתה מפספס בהבנה, בעיקרון אתה אמרת ביטוי כדי לענות לשאלה אחרת לשאלה "למה שאני אעשה את זה", עוד פעם אתה אמרת לעצמך "אני אהיה בhigh וכו' ואני עדיין רוצה להתחיל עם בחורה" נגיד מהאנלוגיה רוצה להתחיל עם בחורה "אוקי אבל למה שאני אתחיל איתה, לא זה יהיה ביטוי של זה", עכשיו זאת אומרת כשאתה אמרת זה יהיה ביטוי זה שאתה מתחיל עם הבחורה זה ביטוי של זה שאתה ב high נגיד למה היה חשוב לך להוסיף "זה ביטוי של זה" כדי לתרץ לעצמך על השאלה "אז למה שאני אתחיל איתה" וזה אומר שאתה לא באמת הבנת למה שתתחיל איתה כי אתה לא באמת הבנת מה אמרת בכלל.

כי אם אתה באמת תהיה ב high והכל טוב למה שתתחיל איתה ומאחר שלא היה נעים לך להתמודד עם השאלה הזאת לכן אתה ניסית לדחוף שני דברים ובאמצע לדחוף עוד איזה מילה כדי שזה ישמע הגיוני למרות שאתה לא מבין מה אתה אמרת, אתה הבנת מה אמרתי אתה יש לך תיאום ציפיות שגוי מול החיים אבל נגיד אולי הוא נכון אבל אתה לא מבין אפילו למה אתה מצפה מהחיים יש לך סוג של פרדוקס כי אתה לא באמת מבין איך יכול להיות שאתה תהיה ב high ואתה בכל זאת תרצה להתחיל איתה אם הכל טוב לך למה שתלך לשנות.

ש: הייתי בחוויה כזאתי כבר זה בא מתוך החוויה הזאתי הרצון.

אליעד: כן באמת למה התחלת איתה?

ש: כי יכולתי.

אליעד: אל תזיין לי את השכל שאלתי למה התחלת איתה יכולת גם לקפוץ מהגג יכולת גם לדפוק את הראש בקיר, יכולת גם לקחת כסף ולשרוף אותו למה התחלת איתה?

ש: כי זה עשה לי את האפקט עוד יותר גבוהה זה עוד יותר אישר את זה.

אליעד: יותר גבוהה פירושו חיסרון להגיד "רציתי לחזק את זה לעצמי את התחושה של אני לא מפחד" פירושו "אני מפחד" ואם אתה מפחד אז אתה תפחד גם מדחייה ואם היית ב high והתחלת עם הבחורה והיא הייתה אומרת לך לא היית חוטף מכה הרבה יותר קשה מאשר בסתם יום רגיל כי היית אומר "מה באמת גם כשאני ב high זה לא הולך לי" מה שאני בעצם אומר.

ש: לא בטוח אגב, למה יכול להיות.

אליעד: טוב יש גם הפך אבל יש גם את ההפך הזה.

ש: אבל באותו מצב הייתי מוכן לקבל "לא" בגלל זה יכולתי להתחיל איתה.

אליעד: כן כי היא לא אמרה לך לא אבל מה היה קורה אם היא באמת הייתה אומרת לך לא.

ש: לא, הייתי מוכן לקבל את "הלא" ואז.

אליעד: אמרו לך "לא"?

ש: כן.

אליעד: אמרו "לא" ולא הייתה עם זה שום בעיה אפילו לא דגדג כלום?

ש: לא.

אליעד: אז למה התחלת איתה?

ש: הרגשתי חזק הרגשתי בעל כוח, הרגשתי ביטחון עצמי.

אליעד: זה כמו שאתה אומר בוא נכניס את היד לאש לראות שאני לא נשרף נניח אבל זה עדיין לא שאתה באמת חזק כי אם באמת היית חזק במאה אחוז לא היית צריך להוכיח לעצמך אבל אם היית בטוח בעצמך לא היית צריך להוכיח לעצמך שאתה בטוח בעצמך אם אתה חזק אתה לא צריך להוכיח לעצמך שאתה חזק אם אתה חושב שאתה חזק.

ש: אבל זה היה ממקום אחר זה היה פחות מהמקום של להוכיח אם גם היה את המימד הזה אבל המינון היה שונה המינון היה.

אליעד: זאת אומרת המינון שונה לא מצב שונה מינון שונה וכשהתחלת איתה מה היא אמרה לך כן או לא?

ש: לא.

אליעד: אולי היא אמרה לך לא כי זה היה מינון שונה.

ש: אפילו הלכתי כדי שהיא תגיד לי לא זה היה כזה.

אליעד: אז תגיד לי אתה מנסה לרמות אותי או לרמות את עצמך בא נעשה השלכה לעניין העסקי נגיד מה אתה רוצה אתה רוצה להרגיש שאתה כל יכול וכשאתה פונה לאותו בן אדם והוא אומר לך "אני לא רוצה" ואז אתה אומר "טוב לא אכפת לי ממנו" בשביל זה כאילו באת אלי לא אתה רוצה שהוא כן ירצה אבל כדי שהוא כן ירצה אתה צריך לדבר בצורה מכובדת ולדבר בצורה מכובדת זאת אומרת שאתה צריך לצמצם את עצמך ולצמצם את עצמך זה כי יש לך רצון, רצון חיסרון וחיסרון חולשה וחולשה פחד מדחייה.

ש: נכון אני יודע מה אני מבקש אני מבקש לשנות את המינון בעצם איפשהו.

אליעד: אבל השאלה היא אם אתה מבין ששינוי המינון גם ידפוק לך את זה מהצד השני.

ש: מאיזה צד?

אליעד: שאתה פחות תתפקד בצורה מתאימה.

ש: קוראים לזה שאני אקח סיכונים יותר נכון?

אליעד: אתה תיקח יותר סיכונים כשיהיה לך פחות אכפת להיכשל והיה לך פחות אכפת להיכשל כשהסיכונים יהיו פחות משמעותיים עבורך, תקשיב טוב והסיכונים יכולים להיות פחות משמעותיים עבורך באחת משתי דרכים או שתצליח למלא את החסרונות, הסיכונים מטרתם למלא לך חסרונות אז או שתצליח למלא את החסרונות בדרך אלטרנטיבית ואז ממילא הם יהיו פחות משמעותיים עבורך או שתקבל את זה שיש לך את החסרונות ואז ממילא גם לא יהיה אכפת לך ואז ממילא גם תיקח פה סיכון גדול אבל אם אתה אומר "מחויב לי שיש לי חיסרון ומחויב לי שרק הצורה הזאת תמלא לי אותו" אז אתה בפחד שלא תמלא לך אותו.

מאוד פשוט אתה רוצה לקחת סיכון, סיכון זה כדי למלא חיסרון עכשיו מה האלטרנטיבות שלך זה או למלא את החיסרון הזה בדרכים אלטרנטיביות ואז אתה לא שם את כל הביצים בסל אחד אמת או שאתה מקבל את זה שיש לך חיסרון, או שאתה עושה מספיק עבודה ואז אתה לא יודע שיש לך חיסרון או שאתה בכלל חושב שהחיסרון הזה הוא יתרון לא משנה זה או שאתה ממלא את החיסרון הזה איכשהו או שאתה מכיל אותו איכשהו אבל אם אתה גם לא מכיל אותו וגם לא ממלא אותו אז בעצם כל הפחד שלך כל האנרגיה שלך ממוקדת על איזה דבר.

ש: כן אבל אז זה נשמע שבכל פתרון שהצעת אז זה כאילו זה אומר לא ללכת למטרה שלי זה איפשהו כמעט, אם אני אמלא את זה בדרך אחרת אז אני לא.

אליעד: לא זה ממלא אחר, אני אמרתי לך במאה אחוז שתלך בדרך אמרתי במאה אחוז?

ש: לא.

אליעד: תקשיב אתה הולך למסעדת יוקרה מה אתה עושה לפני אוכל או לא אוכל?

ש: לא.

אליעד: בכלל לא?

ש: בכלל לא.

אליעד: אז אתה לא תהנה מהאוכל.

ש: למה לא?

אליעד: כי מרוב רעב אתה לא תהנה מהאוכל אתה לא תהנה מהטעמים כי אתה כאילו תהנה מהשובע ולא מהטעם אם אתה תבוא מפוצץ אתה לא תוכל לאכול ואם אתה תבוא רעב למוות גם יכול להיות שתהיה חולה ולא יהיה לך כוח לאכול וגם יכול להיות שאתה תהנה גם אם היו מביאים לך לחם היית נהנה באותה מידה כאילו אז לא נהנית מהמסעדה נהנית מזה שפשוט היית מאוד רעב אבל אם אתה רוצה ליהנות מהטעמים אתה צריך ללכת לאכול ולהשאיר מקום לעוד ושאז אתה יכול ליהנות מהטעמים, אתה מבין את הכוונה מה אתה מבין באנלוגיה אליך מה אתה מבין?

ש: אני מבין שאם אני מאוד רעב בצורה מטאפורית.

אליעד: או מאוד שבע.

ש: למה מאוד שבע?

אליעד: כי אם אתה תמלא את כל החיסרון בדרך אחרת או שבלב שלם לא יהיה אכפת לך.

ש: אני בכלל לא ילך אני לא אוכל לאכול.

אליעד: נכון.

ש: אם אני אהיה רעב מאוד אז אין טעם למסעדת יוקרה.

אליעד: יכול להיות שמרוב רעב גם אין לך כוח לאכול בכלל אתה תצטרך אינפוזיה ואנחנו נקצין את זה, זה אם אתה תהיה ממש רעב אתה כבר לא יהיה לך כוח ללכת לאכול מרוב רעב אתה כאילו כל כך מיואש אין לך כבר את הכוח לחשוב שאולי תצליח או משהו כזה. אז מה זה אומר בעצם מה זה אומר שאיפה הפתרון נמצא?

ש: כבר כאילו זה הדבר הרגיל זה לשאוף לסוג של איזון.

אליעד: לא איזון אין איזון, איזון פירושו שכאשר זה כרצונך.

ש: כשאני לא תלוי בזה באופן מוחלט כלומר.

אליעד: אבל אם אתה לא תחשוב שאתה תלוי בזה אז למה שתרצה את זה.

ש: באופן מוחלט.

אליעד: נכון אבל אתה עדיין צריך לחשוב שאתה תלוי בזה.

ש: כן אני עדיין רוצה לרצות את זה באיזושהי מידה אבל לא עד כדי כך.

אליעד: מה שאני בעצם מנסה לומר שהחיים שלך כרגע מושלמים איך שהם מושלמים מה שאתה מפספס זה הציפיות שלך מול המציאות אוקי יש לך תיאום ציפיות שגוי מול המציאות אתה פשוט לא מבין מספיק טוב את חוקי המשחק אתה כאילו חושב שאם יהיה לך פחות חיסרון יהיה לך יותר טוב אבל אתה לא מבין שפחות חיסרון זה גרוע באותה מידה ויותר חיסרון זה טוב באותה מידה.

ש: אני לא מבין את זה לגמרי.

אליעד: תראה יש מצב נתון והמצב הנתון הוא באנלוגיה עומדת שם בחורה עומד שם הפרויקט העניין ואתה מאוד רוצה אותו ואתה מפחד לא יודע מה בסדר נניח, עכשיו אתה רוצה לשנות את המינון של כמה שאתה תלוי בו. עכשיו תקשיב לשנות את המינון זה לא מסובך בעיקרון אמרתי לך זה או שאתה ממלא את זה בדרכים אחרות או שאתה מתמודד עם החיסרון או שאתה כאילו מכיל את זה שיש לך חיסרון, או שאתה בכלל רואה את החיסרון כיתרון או שאתה מגיע לאמת אבסולוטית שאין שום חיסרון ויתרון לא משנה כל מיני דרכים אבל הם לא דרכים שאומרות "נכון יש חיסרון ו x ימלא לי אותו". אוקי עכשיו מה אני אומר, אני אומר אני מנסה לשנות לך את ההסתכלות שלך על החיסרון אני כאילו רוצה שתתייחס לחיסרון שלך על הפחד שלך על החשש שלך לפנות לאותו גורם לא רק כמשהו מגביל אלא כמשהו מעצים משהו זה משהו שם.

ש: לא הבנתי את המשפט האחרון.

אליעד: אני רוצה שתסתכל על הטוב שיש בפחד שלך שתבין שזה גם רע אבל יש בזה גם מאוד טוב הפחד.

ש: יש בזה גם יתרון בפחד.

אליעד: לא פחות מהחיסרון אני רוצה שתבין שאם אני לוקח לך את הפחד אתה מקבל סבל מהכיוון ההפוך, אני רוצה שתבין כאילו שתגיד "וואלה מתי יבוא עוד פחד" או שתגיד "וואלה לא אכפת לי כמה פחד בא כי זה בכל מקרה מתקזז לי איכשהו".

ש: כן זה יוצר משמעות עצם זה שאני מפחד.

אליעד: לא יוצר משמעות מגדיל את המשמעות מכפיל אותה פי מאה פי מיליון. אני רוצה שתתייחס לרע בצורה יותר מכובדת ואם תגיד "אני לא רוצה שום רע", תגיד "לא, לא רוצה שום רע" זה נושא אחר.

ש: אבל זה משאיר אותי במקום הדבר הזה כי אז אני אומר אוקי הפחד במקומו והרע במקומו.

אליעד: מהיבט מסוים גם זה נכון כי אם אתה במאה אחוז תקבל את המצב איך שהוא גם אז זאת בעיה.

ש: אבל זה מה שזה אם אני אומר שהפחד במקומו והרע במקומו כלומר, אז זה זה ואז אני לא זז.

אליעד: נכון אז מה הבעיה יש בעיה, אם אתה מקבל את המצב הנתון במאה אחוז אז מה הבעיה כי אתה לא באמת מקבל את זה במאה אחוז יש בתוכך משהו בלב שאומר "לא רוצה את זה אני רוצה את ההפך שלו". אני בעיקרון בשיחה הזאת מנסה לעזור לך לעשות תיאום ציפיות מול עצמך כאילו שתוכל להגיד לעצמך "מה אני רוצה להרגיש" שתהיה סגור על זה שתהיה בטוח "אני רוצה עם פחד, אני רוצה בלי פחד" כי איך לעשות את זה זה כבר לא בעיה לא מסובך אבל אני אומר שבראש שלך במשהו אתה עוד לא סגור מה אתה רוצה בכלל אתה רוצה עם פחד בלי פחד חצי פחד, שלושת רבעי פחד פחות פחד יותר פחד.

עכשיו הקטע הוא מה שקורה שאתה אומר מה שאתה רוצה אבל אז כשמביאים לך את זה אתה רוצה את ההפך של זה. אני כאילו רוצה שתבין את התהליכים שעוברים לך במוח את המשמעות של הפחד של החשש מה הוא נותן מה הוא לוקח, מה היתרון שלו מה החיסרון שלו במה הוא תלוי שתבין איך עובד המנגנון מה תעשה עם זה אחר כך מה שתרצה תעשה עם זה, אחר כך תבחר אחר כך תפחד כמה שאתה רוצה כמה שאתה רוצה תפחד אל תפחד כן תפחד מה שבא לך.

ש: אז אתה בעצם שואל אם אני רוצה.

אליעד: אני מנסה לא אם אתה רוצה אני מנסה לשאול עד כמה אתה מבין שאם ייקחו לך את הפחד גם ייקחו לך את היתרון שלו.

ש: אני מבין אם ייקחו את הפחד אז איפשהו ייקחו גם את התשוקה למלא אותו נכון?

אליעד: ואת ההנאה שתנבא מכך שתמלא אותו ואת הריגוש ואת הפרפרים בבטן את הפנטזיות.

ש: מצד שני עם הפחד במינונו הנוכחי זה פשוט משאיר אותי עם הפחד אני לא חווה את המילוי שלו יש לו פוטנציאל למילוי אבל מתמלא.

אליעד: עכשיו בא נגיד לך בהפוך על הפוך יכול להיות שאתה מפנטז על זה שתמלא את הרצון ואתה נהנה בפנטזיות שתמלא את הרצון יותר מאשר ההוא שמילא את הרצון בפועל כי הוא פחות רצה את זה, אתה מודע לזה ברמה האינפורמטיבית אתה מודע לזה?

ש: אני לא מאמין לזה.

אליעד: אתה מוכן לבדוק אם זה נכון או לא, אתה הבנת מה אמרתי לך אולי זה לא נכון מה הבנת?

ש: אתה אומר שיש לי רווח מלהמשיך לפחד איפשהו.

אליעד: קח את מלכת היופי, בסדר מלכת היופי איך קוראים לה אין לי שמץ של מושג קח אותה.

ש: ר'.

אליעד: מה ר' נ' קח את ר' הזאת ונגיד שאתה מפנטז עליה שחבל על הזמן, אתה עכשיו נגיד נכנס לאיזו פנטזיה ואתה חווה את זה כממשי ואתה נהנה שחבל על הזמן ואז אתה מתעורר לגמרי לבד, אוקי עכשיו קח את החבר של ר' כמה אתה חושב שהוא נהנה לראות אותה במציאות לא יותר מדי בתכלס אתה נהנה מהפנטזיה אליה יותר מאשר הוא נהנה במציאות איתה מצד שני אם היא תלך גם כן לא כל כך אכפת לו אבל אתה שאתה מתעורר בבוקר ואתה רואה שאתה בלעדיה אתה כאילו מרגיש את החיסרון שלה אבל בזכות זה שאתה מפנטז עליה אתה חווה את היתרון שלה. זאת אומרת שיכול להיות שההנאה מהפנטזיה אפילו הפנטזיה נגיד אתה כל כך נהנה ממנה יותר מאשר המימוש הזה בפועל ולכן לפעמים אנשים מעדיפים שתהיה להם פנטזיה הם הרבה פעמים לא רוצים לבדוק את האופציה כדי לא להתאכזב הם מעדיפים להמשיך לפנטז על זה כדי לא לדעת שזה לא זה.

ש: אני לא חושב שזה המקרה שלי.

אליעד: לא אני לא אמרתי שזה המקרה שלך אמרתי נראה לי שאנשים לפעמים רוצים לתחזק פנטזיה כי הפנטזיה עצמה עושה להם טוב, אני לא אמרתי במקרה שלך אני רק באתי להגיד לך שהפחד אתה אומר " אבל הוא משתק אותי" נכון אבל כשאתה יושב בבית וחושב על כמה טוב יהיה לך אתה נהנה מזה הרבה יותר מאשר אם היה לך את מה שהיה לך כאילו מאשר אם היה לך את מה שהיית משיג.

ש: התנסויות שבהם כן טעמתי מהדבר הזה הם הוכיחו.

אליעד: טעמת אבל לזמן מוגבל כי אם היית לאורך לזמן זה היה ממצא את עצמו ואז יכול להיות שכבר לא היית מפנטז.

ש: נכון אז הנה מה שאני רוצה אני רוצה לאכול מזה הרבה עד שזה ימצא את עצמו ואז לבוא אליך עם הבעיה השנייה.

אליעד: מה, הבנתי אבל זאת אותה בעיה של עכשיו.

ש: זאת אותה בעיה?

אליעד: כן.

ש: אני לא יודע אבל אם תהיה בעיה אני פשוט לא מסוגל להאמין לזה.

אליעד: יש מלא אנשים שהם במצב ההופכי שלך זה כמו נגיד שאני מספר לך "שלום אתה יודע יש את כדור הארץ" ואני מספר לך מה קורה שם יש אנשים שבדיוק במצב ההפוך שלך שהם כל הזמן מצליחים ומצליחים...
החלטות / קבלת החלטה / להחליט - הכל כולל הכל על החלטות / קבלת החלטה / להחליט - רשימת כל הנושאים
החלטות קבלת החלטה להחליט - הכל כולל הכל על החלטות קבלת החלטה להחליט - רשימת כל הנושאים החלטה החלטה אקראית החלטה בלב שלם החלטה בלי אפשרות להתחרט החלטה בלתי חוזרת החלטה בקבוצה החלטה בקלות החלטה בתנאי אי וודאות החלטה בתנאי חוסר וודאות החלטה גורלית החלטה חד משמעית החלטה חשובה החלטה טובה החלטה להפסיק לעשן החלטה מתוך אי וודאות החלטה נבונה החלטה נחושה החלטה נכונה החלטה עתידית החלטה קבוצתית החלטה שגויה החלטה שקולה החלטות החלטות בחיים
שיטה לקבלת החלטה, נוסחה לקבלת החלטה, תורת המשחקים, תהליך קבלת החלטה, מחקר קבלת החלטה, כשלים בקבלת החלטה, מודל לקבלת החלטה, אלגוריתם לקבלת החלטה, פסיכולוגיה קוגניטיבית
שיטה לקבלת החלטה, נוסחה לקבלת החלטה, תורת המשחקים, תהליך קבלת החלטה, מחקר קבלת החלטה, כשלים בקבלת החלטה, מודל לקבלת החלטה, אלגוריתם לקבלת החלטה, פסיכולוגיה קוגניטיבית
... לקבלת החלטה, נוסחה לקבלת החלטה, תורת המשחקים, תהליך קבלת החלטה, מחקר קבלת החלטה, כשלים בקבלת החלטה, מודל לקבלת החלטה, אלגוריתם לקבלת החלטה, פסיכולוגיה קוגניטיבית איך ניתן לשפר את תהליך קבלת ההחלטות שלנו? אליעד כהן מסביר כיצד ניתן לשפר את תהליך קבלת ההחלטות בעזרת כלים, נוסחאות, והתבוננות במנגנונים הפסיכולוגיים שמניעים את תהליכי ההכרעה שלנו. במהלך השיחה, אליעד מתאר את החשיבות של תהליך קבלת ההחלטות ואת הדרך בה ניתן למנוע שגיאות נפוצות שמתרחשות בזמן קבלת החלטה. מהי השיטה שאליעד מציע לקבלת החלטות? אליעד מתחיל בהסבר כללי לגבי הצורך בקבלת החלטה. הוא טוען שאין תשובה מוחלטת לכל שאלה, ושכל החלטה שמתקבלת צריכה להיבחן בהקשר של מחויב ואפשרי. כלומר, כל החלטה שאנחנו מקבלים תלויה בכך שנבין מהו המחויב עבורנו, כלומר, מהו הדבר שנכון לנו או שמחויב להתרחש, ומהו האפשרי, ... לפנינו. בשלב הבא, אליעד מציע שיטה מעשית שתעזור לקבל החלטה נכונה יותר. הוא מציע לראשונה לרשום את הדברים החשובים לנו ביותר בסדר עדיפויות. דוגמה לכך תהיה לדוגמה שאדם ... מה באמת חשוב לנו ולהתמקד במטרה המרכזית. כיצד נוודא שההחלטה שלנו מבוססת על שיקולים נכונים? כדי לוודא שההחלטה שנקבל תביא אותנו אל התוצאה הרצויה, יש לבחון את שני הצדדים של כל דילמה בצורה מדוקדקת. לדוגמה, אליעד מציין ... מהשנייה, אך דירה שנייה קרובה יותר למקום עבודה, עלינו להחליט איזו תכונה יותר חשובה לנו: השקט או הקרבה למקום העבודה. כיצד תורת המשחקים תורמת לקבלת החלטות? אליעד גם מתאר את הקשר בין תורת המשחקים לבין קבלת החלטות אישיות. בתורת המשחקים, כל שחקן בוחר את המהלך שהוא חושב שיהיה לו הכי טוב על פי חישוב של היתרונות והחסרונות. ... לנו את התוצאה הטובה ביותר. מהם הכשלים הנפוצים בקבלת החלטות? אליעד מסביר כי כשלים בקבלת החלטות הם תופעה נפוצה. פעמים רבות, כשאנחנו מתלבטים בין שני אפשרויות, אנחנו לא תמיד יודעים אילו מהם הם החשובים ... הערך האמיתי של כל אופציה. אליעד מציע לשלב בהליך קבלת ההחלטה גם מדדים אובייקטיביים, כדי לא להיסחף אחרי רגשות או תחושות רגעיות. כיצד נוכל לדעת מה מחויב לנו יותר? ... אליעד מציין שאין תמיד תשובה נכונה אחת. תהליך קבלת ההחלטות הוא לעיתים תהליך של שלב של בדיקות ושיפוטים, וחשוב לקבל את ההבנה שכל בחירה היא תמיד רק יחסית למצב הקיים. ... לסיכום, אליעד מציע לנו לחשוב בצורה רציונלית על ההחלטות שלנו, לסדר את העדיפויות שלנו ולהימנע מקבלת החלטות מתוך דחף רגשי או חוסר בהירות. החלטות רציונליות שיטה לקבלת החלטות תורת המשחקים פסיכולוגיה קוגניטיבית בקבלת
החלטות ואינטרסים, איך אינטרסים משפיעים על החלטות? איך מישהו מחליט החלטה? איך המוח מקבל החלטה? איך פוליטיקאים מקבלים החלטות? ניגוד אינטרסים בקבלת החלטה, איך עובד ציבור מקבל החלטה? מהם שיקולים זרים בקבלת החלטה? גילוי נאות
החלטות ואינטרסים, איך אינטרסים משפיעים על החלטות? איך מישהו מחליט החלטה? איך המוח מקבל החלטה? איך פוליטיקאים מקבלים החלטות? ניגוד אינטרסים בקבלת החלטה, איך עובד ציבור מקבל החלטה? מהם שיקולים זרים בקבלת החלטה? גילוי נאות
החלטות ואינטרסים, איך אינטרסים משפיעים על החלטות? איך מישהו מחליט החלטה? איך המוח מקבל החלטה? איך פוליטיקאים מקבלים החלטות? ניגוד אינטרסים בקבלת החלטה, איך עובד ציבור מקבל החלטה? מהם שיקולים זרים בקבלת החלטה? גילוי נאות איך אינטרסים משפיעים על החלטות? כאשר אדם מקבל החלטה שנוגעת לאחרים, תהליך קבלת ההחלטה מצריך מספר שלבים שמטרתם לבחור את האפשרות שתשיג את המטרות האישיות של מקבל ההחלטה. בין אם מדובר בהפקידה בבנק שמחליטה אם לאשר הלוואה, בילד שלכם שמחליט אם להביא לכם כוס מים או בראש ממשלה שמקבל החלטות במדינה, התהליך הבסיסי דומה עבור כולם. מהם שלבי קבלת ההחלטות? שלב ראשון: בחינת האפשרויות בשלב הראשון, מקבל ההחלטה שואל את עצמו מהן האפשרויות שלי? הוא בודק את כל הדרכים האפשריות להיענות לבקשה או לקבלת החלטה. לדוגמה, פקידה בבנק יכולה לבחור האם לאשר את ההלוואה, לדחות אותה, לבקש אישור ממנהל או להציע תנאים שונים. גם הילד ... בשלב זה, מקבל ההחלטה בודק איך כל אחת מהאפשרויות משפיעה על סדרי העדיפויות שלו. הוא שוקל את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות ומנסה ... שלב רביעי: קבלת ההחלטה לאחר שקלול היתרונות והחסרונות של כל אפשרות, מקבל ההחלטה בוחר את האפשרות שנותנת את התוצאה הרצויה ביותר עבורו. כלומר, אף אם אפשרות מסוימת מיטיבה עם טובתכם האישית, ייתכן שמקבל ההחלטה לא יבחר בה אם היא אינה משרתת את מטרותיו. האם טובתכם האישית תמיד בראש סדר העדיפויות? הנטייה היא לחשוב שכשמקבלים החלטה שנוגעת לנו, טובתנו האישית היא בראש סדר העדיפויות של מקבל ההחלטה. אך למעשה, טובתנו האישית היא רק אחד מהשיקולים המובילים בתהליך. לדוגמה, פקידה בבנק לא תמיד תחשוב על טובתכם ... גם ראש ממשלה, כשמקבל החלטה הנוגעת לציבור, עשוי להעדיף את טובתו האישית או הפוליטית לפני טובת הציבור. מהם ניגודי אינטרסים בתהליך קבלת החלטות? כאשר טובת מקבל ההחלטה נוגדת את טובתכם האישית, מדובר במצב של ניגוד אינטרסים. לדוגמה, פקידה בבנק שמקבלת בונוסים על סירוב הלוואות עשויה ... מניפולציות בקבלת החלטות לאחר קבלת ההחלטה, מקבל ה
להיות שלם עם החלטה, לקבל החלטה בלב שלם, לא שלם עם החלטה, קבלת החלטות, להרגיש טוב עם החלטה, להיות שלם עם החלטה
להיות שלם עם החלטה, לקבל החלטה בלב שלם, לא שלם עם החלטה, קבלת החלטות, להרגיש טוב עם החלטה, להיות שלם עם החלטה
... שלם עם החלטה, לקבל החלטה בלב שלם, לא שלם עם החלטה, קבלת החלטות, להרגיש טוב עם החלטה, להיות שלם עם החלטה איך להיות שלם עם החלטה שקיבלתי? הרבה פעמים אנשים נמצאים במצב שבו הם צריכים לקבל החלטה מתוך מספר אפשרויות, ואחרי שהחליטו, מתחיל לנקר בהם ספק שגורם להם לחשוב שאולי הבחירה שעשו אינה הבחירה הטובה ביותר. הם חושבים שוב ... הייתי צריך לבחור אחרת?, ולא מצליחים להרגיש שלמים עם ההחלטה שלהם. אליעד כהן מסביר שככל שמישהו מנסה יותר להרגיש שלם עם ההחלטה שלו, ככה הוא בעצם יחזק את הספק ויגרום לקול הפנימי הזה להציק לו יותר. במקום זאת, הוא מציע ... טועה. הרעיון של אליעד הוא שכאשר אדם מפסיק להתעקש שההחלטה שלו היא הכי טובה והכי נכונה, אז הוא כבר לא יהיה מוטרד באותה מידה. הסיבה לכך היא שככל שמנסים לוודא שההחלטה טובה, כך בעצם יוצרים מלחמה פנימית שמחזקת את החשש מפני טעות. לעומת זאת, כאשר מסכימים מראש שאולי ההחלטה שגויה, ומבינים שאין דרך להתחמק מטעות, אז הפחד מהטעות מפסיק להטריד. למה ניסיון להיות שלם עם החלטה מחזק את הספקות? הסיבה שבגללה ניסיון להרגיש שלם עם ההחלטה דווקא מגביר את הספקות, היא משום שבבסיס כל החלטה תמיד יש חיסרון כלשהו. אין אפשרות לקבל החלטה מושלמת, שתהיה ללא שום חסרונות. כשאדם מתעקש לוודא שההחלטה שלו היא הטובה ביותר, הוא מנסה להשיג משהו בלתי אפשרי, ולכן הוא תמיד יישאר עם ספק פנימי. בכל החלטה יש יתרונות וחסרונות, ואם האדם מנסה להעלים לחלוטין את החיסרון ולהיות בטוח במאה אחוז - הוא תמיד ירגיש שמשהו חסר. איך להתמודד נכון עם הפחד מטעות בהחלטה? הדרך הנכונה להתמודד עם הפחד מטעות היא להכיר בכך שבכל החלטה קיימת האפשרות לטעות. אליעד מסביר, שכאשר עולה המחשבה אם אטעה, אני חייב להיזהר יותר, כדאי ... האופציות, אף אחת אינה מושלמת באמת. לדוגמה, אם אדם החליט לעבוד במקום מסוים, ולאחר מכן חושב שאולי העבודה השנייה היתה טובה יותר, הוא יכול לומר לעצמו אולי ... אבל גם בה יהיה חיסרון אחר. האדם יכול להחליף בין החלטות מפעם לפעם, אך בשלב מסוים הוא יתעייף מהחלפות ויבין שאין סוף להחלפת אפשרויות. לכן, עדיף פשוט להשלים עם העובדה שהחלטה מסוימת נלקחה, ולא להתייסר יותר מדי בגלל הספק שאולי היתה בחירה טובה יותר. מה המשמעות האמיתית של להיות שלם עם החלטה? לפי אליעד, להיות שלם עם החלטה זה לא אומר שההחלטה מושלמת או שאין בה חסרונות, אלא שהאדם מקבל את העובדה שתמיד יהיו חסרונות. להיות שלם פירושו להבין שאין באמת בחירה אחת שהיא נכונה באופן מוחלט. אם אדם רואה חסרונות בבחירה שלו והוא לא מוכן להשלים עם זה, לעולם לא יצליח להיות שלם באמת. לעומת ... מראש, הוא כבר לא יתייסר בגללם ויוכל לחיות עם ההחלטה שלו בצורה טובה יותר. לסיכום, על מנת להיות שלם עם
למה קשה לקבל החלטות? 2 הסיבות שבגללן קשה להחליט, חוסר מידע, חוסר שלמות, למה קשה להחליט? איך לקבל החלטה בלב שלם? איך לעזור למישהו לקבל החלטה? למה אני לא מצליח להחליט? 2 גורמים שמקשים לקבל החלטה
למה קשה לקבל החלטות? 2 הסיבות שבגללן קשה להחליט, חוסר מידע, חוסר שלמות, למה קשה להחליט? איך לקבל החלטה בלב שלם? איך לעזור למישהו לקבל החלטה? למה אני לא מצליח להחליט? 2 גורמים שמקשים לקבל החלטה
... קשה לקבל החלטות? 2 הסיבות שבגללן קשה להחליט, חוסר מידע, חוסר שלמות, למה קשה להחליט? איך לקבל החלטה בלב שלם? איך לעזור למישהו לקבל החלטה? למה אני לא מצליח להחליט? 2 גורמים שמקשים לקבל החלטה למה קשה לקבל החלטות? קבלת החלטה היא מצב שבו האדם ניצב מול מספר אפשרויות ועליו לבחור את האפשרות שתביא לו, להערכתו, את התוצאה הטובה ביותר. אך למרות שזה נשמע פשוט, אנשים רבים מתקשים בקבלת החלטות. אליעד כהן מסביר בהרצאתו ששני גורמים עיקריים מקשים על תהליך קבלת ההחלטות: חוסר מידע - האדם לא יודע אילו השלכות תהיינה לכל אפשרות, ולכן מתקשה להעריך איזו מהאפשרויות עדיפה. חוסר שלמות בהחלטה - גם כאשר כל המידע זמין, ההחלטה יכולה להיות קשה מכיוון שכל אפשרות מכילה יתרונות וחסרונות, והאדם לא רוצה לוותר על היתרונות של האפשרות שלא יבחר בה. איך חוסר מידע מקשה על ההחלטה? כאשר חסר מידע, האדם מוצא את עצמו במצב של אי - ודאות. הוא לא יכול לחזות את ההשלכות המדויקות של ההחלטות שלו, ולכן מתקשה לבחור. לדוגמה, אדם שמתלבט בין שתי הצעות עבודה ולא יודע איזו מהן תשפיע טוב יותר על עתידו - הוא לא יודע איפה ... החברתית, או ההתקדמות המקצועית. בגלל חוסר המידע הזה, קשה לו לבחור. מנגד, במצבים בהם המידע ברור לגמרי - קבלת ההחלטה הופכת פשוטה יותר. לדוגמה, אם אדם נמצא בסכנת חיים, כמו במקרה של שריפה או משאית שמתקרבת במהירות לכיוונו, הוא לא יתקשה להחליט לברוח, כיוון שהוא יודע בוודאות מה תהיה התוצאה אם יישאר במקום. עוד דוגמה שמסביר אליעד היא במקרה של התחלת קשר זוגי: אם אתה יודע בבירור שהאדם השני מעוניין בך, אין לך קושי להחליט להתחיל איתו קשר. ואם אתה יודע בוודאות שהוא לא מעוניין בך, אתה גם לא מתקשה - אתה פשוט לא מתחיל איתו קשר. הקושי נובע מהמצב שבו המידע חסר ואינך יודע כיצד האדם השני יגיב, ואז קשה להחליט. למה קשה לקבל החלטה גם כשיש את כל המידע? אליעד כהן מסביר שגם כאשר כל המידע זמין, לעיתים קשה להחליט, כי ההחלטה אינה בין אפשרות טובה לאפשרות רעה, אלא בין שתי אפשרויות שיש לכל אחת יתרונות וחסרונות. לדוגמה, אם אדם צריך לבחור בין שתי עבודות מצוינות, כל אחת עם יתרונות אחרים, קשה לו לקבל החלטה כי הוא מרגיש שהוא מפסיד משהו חשוב בכל אפשרות שלא יבחר בה. ההחלטה כרוכה בוויתור כואב, ומכאן נובע הקושי הרגשי להחליט. הקושי נובע מכך שהאדם מתקשה להכיר בעובדה הפשוטה שכל החלטה כוללת בתוכה ויתור. במצב כזה, האדם עשוי להיכנס ללחץ וחרדה, משום שהוא מאמין שההחלטה תכריע את מידת האושר שלו בעתיד. למשל, מי שמתלבט באיזו מכונית לבחור וחושב שהחלטה לא נכונה תגרום לו לחיים פחות מאושרים, ירגיש לחץ רב לקבל החלטה נכונה. איך לעזור לאדם לקבל החלטה בקלות? אליעד כהן מציע שתי דרכים עיקריות לסייע לאדם שמתקשה לה
איך לקבל החלטה? תהליך קבלת החלטה, איך להיות שלם עם החלטה? איך לדעת מה להחליט? איך להיות מרוצה מהחלטה? מודל לקבל החלטה, איך לדעת מה לעשות? איך לדעת מה ללמוד? איך לדעת במה לעבוד?
איך לקבל החלטה? תהליך קבלת החלטה, איך להיות שלם עם החלטה? איך לדעת מה להחליט? איך להיות מרוצה מהחלטה? מודל לקבל החלטה, איך לדעת מה לעשות? איך לדעת מה ללמוד? איך לדעת במה לעבוד?
... לקבל החלטה? תהליך קבלת החלטה, איך להיות שלם עם החלטה? איך לדעת מה להחליט? איך להיות מרוצה מהחלטה? מודל לקבל החלטה, איך לדעת מה לעשות? איך לדעת מה ללמוד? איך לדעת במה לעבוד? איך לקבל החלטה ולהיות שלם איתה? אליעד כהן מסביר שהקושי של אנשים בקבלת החלטות לא נובע מחוסר יכולת לקבל החלטות, אלא מחוסר שלמות עם ההחלטות שמתקבלות. לדבריו, כל אדם הוא למעשה החלטי לחלוטין, כי הוא תמיד מחליט משהו. הבעיה נעוצה בכך שהוא מרגיש חוסר סיפוק או חרטה על ההחלטה שהתקבלה. חוסר השלמות נובע בעיקר מהתפיסה שכל החלטה באה על חשבון משהו אחר. אליעד מדגיש כי הבעיה האמיתית היא הרצון שלנו לקבל הכל בבת אחת, למשל גם כסף, גם מנוחה, גם הנאה וגם לא לסבול בכלל. מאחר וזה בלתי אפשרי, כל החלטה שנקבל תבוא בהכרח על חשבון אפשרויות אחרות. התסכול מתרחש כשאנחנו מרגישים שחסרה לנו האפשרות ליהנות מכל העולמות בו זמנית. אליעד מציע להכיר בכך שלעולם לא נוכל לקבל את הכל, ולקבל את העובדה שכל החלטה כרוכה בוויתור על משהו אחר. מהו תהליך קבלת החלטה לפי אליעד כהן? אליעד מפרט תהליך פשוט וברור לקבלת החלטות: להגדיר את האפשרויות השונות העומדות ... יש לבחור באפשרות זו. אם אף אחת מהאפשרויות אינה בולטת באופן ברור, אין בעיה לבחור באחת מהן באופן שרירותי, כי ממילא לא ברור לך מה עדיף. להבין ולקבל את העובדה שכל החלטה באה על חשבון משהו אחר, וככל שתהיה שלם יותר עם העובדה הזו, כך תהיה שלם יותר עם ההחלטה שלך. איך להיות שלם עם ההחלטות שאנחנו מקבלים? כדי להיות שלם עם ההחלטה, אליעד ממליץ לאדם להשתחרר מהרצון לקבל את ... בבת אחת, וזה בלתי אפשרי. הפתרון הוא לוותר על המחשבה של אני חייב לקבל הכל. ככל שנרגיש פחות מחויבים ופחות תלויים באפשרויות השונות, כך נהיה יותר מאושרים ושלמים עם ההחלטות שלנו. לדוגמה, אם אדם מתלבט אם ללכת לסרט א או לסרט ב, והוא לא בטוח איזה מהם יספק אותו יותר, אליעד מציע לבדוק איזו אפשרות עשויה למלא יותר מהרצונות הידועים שלו (כגון הנאה או מנוחה). אם גם כך לא ניתן להחליט, אז זה לא משנה כלל במה יבחר. ההחלטה הופכת פשוטה ברגע שהאדם משלים עם העובדה שכל בחירה תוביל להפסד של משהו אחר. איך להחליט מה ללמוד או במה לעבוד? אליעד מספק דוגמה מוחשית ... לך עליה. אם לא ברור איזו אפשרות עדיפה, זה לא משנה במה תבחר, העיקר שתשלים עם הוויתור על האופציות האחרות. כך, אם כל האפשרויות שוות בעיניך, אין צורך להתייסר, משום שכל החלטה שתתקבל תהיה נכונה באותה המידה. מדוע ... מקבלים את מבוקשנו. הפתרון שלו הוא להשתחרר מהרעיון של אני חייב משהו. הוא ממליץ להפוך את הרצון לרצון בלי סיבה - פשוט לרצות כי ככה בא לי, ללא תלות בתוצאות. כאשר האדם מחליט מתוך מקום של חופש ולא מתוך תחושת חובה או פחד מפספוס, הוא יוכל ליהנות הרבה יותר מהחיים, להיות שלם עם ההחלטות, ולהפחית משמעותית את הסבל הנובע ... להקל על החיים היא פשוט להבין את המציאות לעומקה במקום לנסות לברוח ממנה. כשאנחנו מבינים את המציאות, אנחנו מגיעים למקום בו אין צורך לברוח לשום מקום, ואז גם קבלת ההחלטות הופכת לקלה יותר. ככל שנבין ונקבל את ...
קבלת החלטות מורכבות, איך להחליט בתנאי חוסר וודאות מרובים? איך להחליט כשיש המון ספקות? איך להתמודד עם החלטה מורכבת? איך לקבל החלטה המורכבת ממספר החלטות? איזו החלטה לקבל קודם? תעדוף החלטות, סדר עדיפות בקבלת החלטה, נוסחה לקבל החלטה
קבלת החלטות מורכבות, איך להחליט בתנאי חוסר וודאות מרובים? איך להחליט כשיש המון ספקות? איך להתמודד עם החלטה מורכבת? איך לקבל החלטה המורכבת ממספר החלטות? איזו החלטה לקבל קודם? תעדוף החלטות, סדר עדיפות בקבלת החלטה, נוסחה לקבל החלטה
... החלטות מורכבות, איך להחליט בתנאי חוסר וודאות מרובים? איך להחליט כשיש המון ספקות? איך להתמודד עם החלטה מורכבת? איך לקבל החלטה המורכבת ממספר החלטות? איזו החלטה לקבל קודם? תעדוף החלטות, סדר עדיפות בקבלת החלטה, נוסחה לקבל החלטה איך להתמודד עם קבלת החלטות מורכבות כשיש הרבה ספקות? כאשר אדם עומד בפני קבלת החלטה מורכבת, הוא בעצם נמצא במצב שבו הוא חושב שיש לו מספר אפשרויות לבחירה. אילו לא היו לאדם מספר אפשרויות שונות לבחור מהן, לא הייתה לו כלל דילמה. בכל התלבטות שבה צריך לקבל החלטה, קיימות בהכרח לפחות שתי אפשרויות שונות. לעיתים ההתלבטות היא פשוטה יחסית, כי היא עוסקת בהחלטה אחת בלבד, למשל האם לבצע פעולה מסוימת או לא. אבל לעיתים קרובות, ההחלטה הופכת להיות מורכבת כי היא כוללת בתוכה מספר החלטות שונות הקשורות זו בזו. מה הופך החלטה למורכבת וקשה במיוחד? קושי מיוחד נוצר כאשר אדם עומד בפני כמה דילמות במקביל. לדוגמה, אם האדם מתלבט לגבי עזיבת העבודה, הוא ניצב בפני סדרה של החלטות: האם כדאי לו להתפטר, מתי להודיע על ההתפטרות, האם עדיף שיפטרו ... לו לבקש את כספי הפיצויים, והאם עליו להתחיל לחפש עבודה חדשה כבר עכשיו או לא. מצב כזה של התלבטויות מרובות יוצר תחושה של הצפה, מה שהופך את ההחלטה הכוללת למורכבת וקשה יותר לקבלה. מהי הדרך הנכונה להתמודד עם קבלת החלטות מרובות? כדי להתמודד עם קבלת החלטות מורכבת שיש בה דילמות רבות, אליעד כהן מציע שיטה ברורה ופרקטית: ראשית, יש לקחת דף ולרשום את כל הדילמות וההחלטות שיש לכם. למשל: האם להתפטר או לא? מתי להודיע על ההתפטרות? האם לבקש פיצויים? האם להתחיל לחפש עבודה חדשה? לאחר שרשמתם את כל הדילמות שלכם, השלב הבא הוא לתעדף את ההחלטות. לא כל הדילמות שוות בחשיבותן. המטרה היא לזהות מהי ההחלטה המרכזית או החשובה ביותר, זו שמשפיעה על כל שאר ההחלטות. דוגמה לכך: השאלה האם בכלל לעזוב את העבודה חשובה יותר מהשאלה האם להתחיל לחפש עבודה אחרת. אין טעם להשקיע אנרגיה בשאלה הפחות חשובה לפני שהחלטתם לגבי ההחלטה המשמעותית ביותר. לאחר התיעדוף הראשוני, תוכלו לפתור את ההחלטה החשובה ביותר, ואז ההחלטות האחרות יתבהרו ויהיו קלות יותר לפתרון, כי הפתרון של ההחלטה העיקרית ישפיע על המשניות. איך עושים תיעדוף נכון בין
ליהנות מהספק, אין שמחה כהתרת הספקות, למה קשה להחליט? האם החלטה עושה טוב או רע? האם טוב להחליט? האם רע להחליט? למה קשה לקבל החלטה? מתי קשה לקבל החלטה? מהי החלטה? החלטה וצמצום, צמצום זה טוב או רע
ליהנות מהספק, אין שמחה כהתרת הספקות, למה קשה להחליט? האם החלטה עושה טוב או רע? האם טוב להחליט? האם רע להחליט? למה קשה לקבל החלטה? מתי קשה לקבל החלטה? מהי החלטה? החלטה וצמצום, צמצום זה טוב או רע
... מהספק, אין שמחה כהתרת הספקות, למה קשה להחליט? האם החלטה עושה טוב או רע? האם טוב להחליט? האם רע להחליט? למה קשה לקבל החלטה? מתי קשה לקבל החלטה? מהי החלטה? החלטה וצמצום, צמצום זה טוב או רע למה קשה לנו לקבל החלטות? קבלת החלטה משמעותה צמצום אפשרויות. לפי אליעד כהן, כאשר האדם מחליט, הוא בעצם מוציא דבר מסוים מכוח אל הפועל, ומוותר על שאר האפשרויות. לדוגמה, אדם שמתלבט אם לאכול או לא לאכול, לפני ההחלטה הוא מחזיק בשתי אפשרויות פתוחות: האפשרות לאכול והאפשרות לא לאכול. ברגע שהוא מחליט, הוא מבטל את האפשרות השנייה ובכך מצמצם את הפוטנציאל שהיה לו קודם לכן. לפי אליעד, ההחלטה מהווה אקט של צמצום. האם החלטה עושה לנו טוב או רע? ההחלטה עצמה אינה בהכרח טובה או רעה, אלא יש לה יתרונות וחסרונות. מצד אחד, כאשר יש ספקות ואפשרויות פתוחות, האדם יכול ליהנות מהפנטזיה, ... אך מאבד את האפשרות לפנטז על מערכות יחסים אחרות. מצד שני, ישנם מצבים שבהם קבלת החלטה דווקא משפרת את איכות החיים. לדוגמה, אדם שעדיין לא קנה רכב ומתלבט בין רכבים שונים, נמצא במצב של חוסר סיפוק. ברגע שהוא מקבל החלטה וקונה רכב, איכות חייו משתפרת משמעותית, כיוון שכעת הוא נהנה מהרכב בפועל. אך גם כאן הוא מפסיד את ההנאה מהאפשרויות שהוא ויתר ... לעיתים, עצם קיום הספק דווקא גורם סבל. לדוגמה, בחירתה של סופי ממחישה מצב שבו קבלת ההחלטה היא בלתי אפשרית וכואבת, והספק עצמו הופך לסבל מתמשך. אליעד מדגים זאת גם באמצעות דוגמה של אדם המחפש עבודה. כאשר אין לו שום הצעת ... לייצר כאב שלא היה קיים כאשר לא הייתה לו אף אפשרות. למה לפעמים אנחנו מעדיפים לא להחליט? אליעד כהן מסביר שהרבה אנשים מעדיפים לא להחליט כיוון שהם נהנים ממצב הספק ומהפנטזיה שהוא מאפשר. למשל, אדם שלא מחליט באיזו עבודה לעבוד, ממשיך לדמיין את עצמו עוסק בעבודות שונות, וכך נהנה מהאפשרויות המדומיינות. ברגע שהוא מחליט, הפנטזיות האלה נעלמות והוא חייב להתמודד עם המציאות והבחירה האחת שעשה. כך קורה גם כאשר אדם מתקשה להחליט בין מספר אפשרויות, כמו הזמנת אוכל במסעדה. כל עוד הוא לא החליט, הוא יכול לדמיין כל מנה שירצה. ברגע שהוא מחליט , הוא מצמצם את עצמו לאפשרות אחת בלבד. האם יש דרך מעשית להתמודד עם הקושי לקבל החלטות? אליעד מציע להיות מודעים לתועלת שאנחנו מפיקים מהספק. כאשר אדם מבין שהוא מפיק תועלת מסוימת מהספק (למשל, הנאה מפנטזיות ... יכול לבחור בצורה מודעת אם להמשיך ליהנות מהספק או לוותר על ההנאה הזו לטובת קבלת החלטה ומימוש אפשרות אחת. המודעות הזו מאפשרת לאדם להחליט באופן מודע בין שני סוגים של הנאות: ההנאה מהפנטזיה או ההנאה מהמימוש. לדוגמה, אדם יכול להחליט אם הוא מעדיף ליהנות מהאפשרות להמשיך לפנטז על כמה עבודות שונות, או לבחור עבודה אחת, לוותר על הפנטזיות, אך ליהנות ממימוש של אפשרות ...
האם להחליט מתוך פחד? איך לקבל החלטות מתוך פחד? איך פחד משפיע על קבלת החלטה? פחד לא הגיוני והחלטות לא הגיונית, האם אפשר לקבל החלטה בלי פחד? איך להחליט החלטות מפחידות? למה כל החלטה נובעת מפחד? למה בלי פחד אין החלטה?
... להחליט מתוך פחד? איך לקבל החלטות מתוך פחד? איך פחד משפיע על קבלת החלטה? פחד לא הגיוני והחלטות לא הגיונית, האם אפשר לקבל החלטה בלי פחד? איך להחליט החלטות מפחידות? למה כל החלטה נובעת מפחד? למה בלי פחד אין החלטה? האם הגיוני לקבל החלטות מתוך פחד? אליעד כהן מסביר שדווקא כן הגיוני לקבל החלטות מתוך פחד, ולא רק שזה הגיוני, אלא שכל החלטה שקיימת בעולם, בלי יוצאת מן הכלל, נובעת מתוך פחד. ההסבר הוא פשוט: כל החלטה שמתקבלת, אפילו הפשוטה ביותר כמו מה לאכול, נובעת מהרצון של האדם להימנע ממצב פחות טוב. לדוגמה, אם אדם מחליט מה לאכול, הוא עושה זאת על סמך ההנחה שאכילה של דבר מסוים תגרום לו להרגיש טוב יותר, או להימנע מתחושה שלילית. ... לו או להיות לא נעים עבורו, ולכן הוא מקבל החלטה מתוך פחד. למה כל החלטה בעולם נובעת מפחד? אליעד מפרט שכל החלטה שמתקבלת, נעשית במטרה להימנע ממשהו רע או לא רצוי. אם האדם לא היה מפחד מדבר, והכל היה נראה לו טוב באותה המידה, הוא לא היה צריך לקבל החלטות כלל. לדוגמה, אילו לא היה קיים הפחד לאכול אוכל מזיק או לא טעים, לא היה צורך לבחור מה לאכול - אפשר היה ... באקראי או לא לבחור בכלל. מכאן נובע שכל ההחלטות בעולם נולדות מתוך פחד טבעי, וזה אינו מצב יוצא דופן או שגוי, אלא המצב הבסיסי של כל אדם. האם אפשר לקבל החלטה ללא פחד? התשובה של אליעד חד - משמעית וברורה: לא קיימת אפשרות כזאת. בלי פחד לא תהיה סיבה להחליט. אליעד נותן דגש על כך שהפחד הוא המנגנון המרכזי של קבלת החלטות. כאשר אדם נמצא במצב שבו אין פחד, אין גם סיבה להעדיף אפשרות אחת על פני אחרת, וההחלטה הופכת למיותרת וחסרת משמעות. למה חשוב להיות מודע לפחד שמאחורי ההחלטה? הדגש המרכזי בדבריו של אליעד הוא שחשוב להכיר בכך שכל החלטה נובעת מפחד. לא מספיק רק להכיר בזה, אלא צריך להיות מודע במיוחד במקרים שבהם ההחלטה מורכבת או בעלת השלכות משמעותיות. המודעות לכך יכולה לסייע לאדם להבין האם הפחד שלו רציונלי או לא רציונלי, והאם הפחד באמת מצדיק את ההחלטה. לדוגמה, אם מישהו מפחד מאוד מכך שאשתו תבגוד בו והוא מתלבט האם להתגרש או לא, אליעד מסביר שהאדם חייב להיות מודע לכך שהחלטתו להתגרש או לא להתגרש מבוססת בעיקר על פחד מסוים. אם האדם מודע לכך, הוא יכול לבדוק האם הפחד הזה מבוסס על ... שהוא פחד לא הגיוני, שאולי גורם לו לקבל החלטה מוטעית. כיצד אפשר להחליט ה
איך לקבל החלטה? האם כדאי לעשות משהו? 4 שלבים בקבלת החלטה, קבלת החלטות, איך לדעת אם כדאי לעשות משהו? איך לדעת מה כדאי לעשות? איך לדעת מה הכי טוב לעשות? האם כדאי לעשות כך או אחרת? איך להחליט, איך לדעת מה להחליט? 4 תהליכים לפני קבלת החלטה, איך לקבל החלטה נכונה? האם כדאי או לא כדאי לעשות משהו? איך לא לעשות טעות, איך מקבלים החלטה בצורה נכונה? יעוץ לקבלת החלטות
... לקבל החלטה? האם כדאי לעשות משהו? 4 שלבים בקבלת החלטה, קבלת החלטות, איך לדעת אם כדאי לעשות משהו? איך לדעת מה כדאי לעשות? איך לדעת מה הכי טוב לעשות? האם כדאי לעשות כך או אחרת? איך להחליט, איך לדעת מה להחליט? 4 תהליכים לפני קבלת החלטה, איך לקבל החלטה נכונה? האם כדאי או לא כדאי לעשות משהו? איך לא לעשות טעות, איך מקבלים החלטה בצורה נכונה? יעוץ לקבלת החלטות אז איך לדעת האם כדאי לעשות כך או אחרת? איך להחליט מה הכי כדאי לעשות? איך לקבל החלטה? אז בעיקרון, יש כל מיני תשובות שקשורות לקבלת החלטות ולאיך לקבל החלטה. חלק מהעצות לגבי קבלת החלטה, יהיו העניין של בדיקת האפשרויות שלך - דהיינו, לבדוק את רשימת האפשרויות העומדות בפניך. לדעת מה האפשרויות שלך, אולי יש לך עוד אפשרויות בחירה. חלק מהעצות יעסקו ... אחת מהאפשרויות שיש לך. כי בכל דבר יש יתרונות וחסרונות וכולי. חלק מהעצות יעסקו בעניין של בירור העובדות - דהיינו, בדיקת העובדות שעל בסיסן אתה רוצה לקבל החלטה, בהיבט של עובדה או פירוש וכולי. אבל מה שצריכים לדעת, זה שכאשר רוצים להחליט מה הכי טוב לעשות והאם כדאי לעשות משהו, קודם כל צריכים לדעת, מה המטרה שאותה רוצים להשיג - דהיינו, שגם אם נדע מה העובדות ומה הפירוש, וגם אם נדע מה כל האפשרויות שיש ... היא תלויה במטרה שאותה רוצים להשיג. ולפעמים יש לאדם מטרות מנוגדות, דהיינו, שהוא לדוגמה גם רוצה לאכול את העוגה אבל גם להשאיר אותה שלמה. ואז צריך להחליט, מה רוצים יותר. האם כדאי לאכול את העוגה, אם רוצים להשאיר אותה שלמה? האם כדאי לאכול את העוגה, אם רוצים לטעום את העוגה? האם כדאי לאכול את העוגה, אם בא לך ליהנות ... ביחס לאיזו מטרה שרוצים להשיג. לסיכום: איך לדעת מה הכי כדאי לעשות? תשובה: 1 - ביחס לאיזו מטרה שאתה רוצה להשיג. 2 - מה העובדות שעל בסיסן אתה רוצה לקבל החלטה. 3 - מה האפשרויות העומדות לרשותך. 4 - מה היתרונות והחסרונות בכל אחת מהאפשרויות. עכשיו, באפשרותך לקבל החלטה מושכלת. מידע נוסף אפשרי לראות גם כאן https: decision-making.eip.co.il . ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פחד מלקיחת סיכונים, פחד לקבל החלטה, פחד מדחייה חברתית, מפחד לקחת סיכונים, מה טוב בפחד? מה רע בפחד? קשה לקבל החלטה, פנטזיות, קושי לקבל החלטה, פחד להתחיל עם בחורה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
קבלת החלטות והצלחה בחיים - הספר על: החלטה, לדעת לקבל החלטות, איך להחליט מהר, קבלת החלטות, איך לקבל החלטות טובות, איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור אהבה? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בזוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם גירושין? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון ועוד...

רוגע ושקט נפשי אמיתי - הספר על: איך לקבל החלטות טובות, החלטה, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: לדעת לקבל החלטות, מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש אמת מוחלטת? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? האם הכל אפשרי? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להיות מאושר? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Decision-Making.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ לקבל החלטה, מאמן עסקי לקבלת החלטות עסקיות, אימון לקבלת החלטות בתחום החלטה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Decision-Making.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2031 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 15:29:49 - wesi24