אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה החלטות ✔פחד מלקיחת סיכונים, פחד לקבל החלטה, פחד מדחייה חברתית, מפחד לקחת סיכונים, מה טוב בפחד? מה רע בפחד? קשה לקבל החלטה, פנטזיות, קושי לקבל החלטה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
קבלת החלטות, איך לקבל החלטות, ייעוץ לקבלת החלטות, עזרה לקבל החלטות, שיטות לקבל החלטות נכונות, אימון קבלת החלטות, החלטות, לחץ וקבלת החלטות, חוסר החלטיות מה ללמוד, קורס קבלת החלטה, השפעת החלטות, קבלת החלטה בתנאי אי ודאות, החלטות גורליות, קבלת החלטה ופילוסופיה, על קבלת החלטה, תהליך קבלת החלטה בארגון, אימון אישי, תהליך קבלת החלטה, מודלים לקבלת החלטה, מודלים בקבלת החלטות, קבלת החלטות בתנאי חוסר ודאות, קבלת החלטות בקבוצה, תהליך קבלת החלטות בארגון, קבלת החלטות ופילוסופיה, איך להחליט החלטה לילדים, כשלים בקבלת החלטה, קשיים בקבלת החלטות, מודלים לקבל החלטה, איך מקבלים החלטות, תהליך קבלת החלטות, תהליכי קבלת החלטה, מודלים בקבלת החלטה, לדעת להחליט, איך מקבלים החלטה לפי הקבלה, חוסר וודאות, הפסיכולוגיה של החלטות ושיפוט, בעיה חינוכית וקבלת החלטות, החלטות נכונות מהן, הפסיכולוגיה של החלטה ושיפוט, קבלת החלטה בעניין אהבה, כלים לקבל החלטה, החלטה גורלית, קבלת החלטה בקבוצה,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
פחד מלקיחת סיכונים, פחד לקבל החלטה, פחד מדחייה חברתית, מפחד לקחת סיכונים, מה טוב בפחד? מה רע בפחד? קשה לקבל החלטה, פנטזיות, קושי לקבל החלטה, פחד להתחיל עם בחורה
מה היתרונות והחסרונות שבפחד?

הפחד מהכאב והפחד מדחייה הם חלק מהחוויות האנושיות הבסיסיות, ולרוב האנשים יש פנטזיה על איך הם היו מגיבים או מתמודדים במצבים מסוימים. אחד הנושאים שעלה במהלך השיחה הוא איך פחד יכול להוות גם יתרון וגם חיסרון בו זמנית, תלוי איך מתמודדים איתו.

המרצה הציע דוגמה מאוד מעניינת לשיחה עם אדם שמפחד להתקרב לבחורה. הוא סיפר על מישהו שמפחד לקחת סיכון במצבים חברתיים, כמו למשל לפנות לבחורה או לנסות ליצור קשר עם מישהו. הכניס את הדוגמה של אדם שמפחד מהכישלון ומנצל את פחדו כדי למצוא תירוצים לא לעשות את הצעד, למרות שהוא רוצה. השיחה גילתה תהליך מעניין שבו פחד לפעמים משמש כהצדקה או תירוץ לא להיכשל, אך הוא מביא גם תוצאה בלתי רצויה.

בהמשך השיחה, המרצה ביקש מהשני להבין למה הוא מרגיש צורך להבטיח שהתנהגותו תהיה "ביטוי" למשהו שהוא לא בהכרח מובן, כמו למשל הרצון להתחיל עם בחורה מתוך תחושת שלמות פנימית. המרצה הציע שייתכן מאוד שההדגשה של "ביטוי" נועדה לענות על השאלה "למה אני עושה את זה?" ולא מתוך הבנה מלאה של המניע האמיתי.

עבודת המודעות של המרצה נגעה גם בקיום של חיסרון אישי - לעיתים אנשים לא מבינים שהם פועלים ממקום של פחד מהכישלון או פחד מכישלון, וזה גורם להם לפתח את "הפנטזיה" - הרעיון הלא ממומש שמפנטזים עליו, ומרגע שמבינים את זה מתחילים לראות את הפער בין הפנטזיה לבין המימוש שלה. "יש אנשים שאם היו זוכים בגורל, היו מייחלים כל הזמן לפנטזיה הזו, ולא היו מצליחים להרגיש את המימוש של הדבר", אמר המרצה.

המרצה הציע שהציפיות חייבות להיות...
אני אחזור אחרי מה שאמרת ותראה אם הבנתי אותך, סתם זה לא תראה אם הבנתי אותך תראה שהבנתי אותך ואז כשאני אתן את התשובה אתה תהיה יותר קשוב, אתה אמרת משהו פשוט אתה אמרת שיש לך נגיד כדוגמה יש לך שני אנשים שהם נמצאים בקשר כלשהו ואתה רוצה להשיג מהימני משהו אז אתה מפחד לדבר אליו ישירות אתה תדבר עם השמאלי שיקשר אותך לימני, אתה תרצה הפוך אתה תפחד מהשמאלי וזה הסיפור הידוע אותו דבר בבחורות אתה תתחיל עם ההיא כי אם אתה לא רוצה אותה יהיה לך יותר קל להתחיל איתה כדי דרכה להגיע לחברה שלה ואם תרצה את החברה שלה.

עכשיו אתה מה אמרת בעצם אמרת שאתה מפחד מדחייה לצורך העניין מפחד מדחייה מכישלון עד כאן נכון, עכשיו אתה אמרת משהו נוסף אתה אמרת שאתה היית רוצה כל כך להיות שלם עם עצמך שמתוך השלמות אתה תעשה את הדברים אבל אתה אמרת את זה קצת שונה אתה אמרת שאתה רוצה שהשינויים שאתה מבצע במציאות הם יהיו ביטוי של השלמות הזאת נכון, עכשיו ולמה לדעתך הוספת את המילה ביטוי?

ש: אגב לא אמרתי שלמות זאת מילה שלך.

אליעד: לא, אמרת שתהיה שלם עם עצמך אמרת.

ש: אמרתי שאני אהיה בכזה high מעצמי.

אליעד: לא משנה כזה high מעצמך לא משנה, בסדר ה high הזה אבל אתה אמרת "אני רוצה שזה יהיה ביטוי של" אתה לא אמרת "אני רוצה שזה יהיה מתוך זה" או בנוסף לזה אתה אמרת "אני רוצה שזה יהיה ביטוי של זה", אתה יודע מה יש מאחורי "אני רוצה שזה יהיה ביטוי של זה" למה אמרת "אני רוצה שזה יהיה ביטוי של זה" למה היה חשוב לך להדגיש את זה כי אתה בעצם, אוקי תחשוב.

ש: איך שאני רואה את זה בראש שלי זה נחווה לי כשמחה.

אליעד: למה היית צריך להוסיף את זה, למה לא אמרת "אני רוצה להיות שלם עם עצמי ושבמקביל אני גם אעשה ככה וככה" למה היית צריך להגיד "ושיהיה ביטוי של זה"?

ש: כי כרגע בראש שלי בלי שזה יבוטא בדרך הזאתי אז זה אומר שאני לא שלם כלומר, זה תלוי אחד בשני הגיוני?

אליעד: לא יש משהו אחר נניח יש פה משהו שאתה מפספס בהבנה, בעיקרון אתה אמרת ביטוי כדי לענות לשאלה אחרת לשאלה "למה שאני אעשה את זה", עוד פעם אתה אמרת לעצמך "אני אהיה בhigh וכו' ואני עדיין רוצה להתחיל עם בחורה" נגיד מהאנלוגיה רוצה להתחיל עם בחורה "אוקי אבל למה שאני אתחיל איתה, לא זה יהיה ביטוי של זה", עכשיו זאת אומרת כשאתה אמרת זה יהיה ביטוי זה שאתה מתחיל עם הבחורה זה ביטוי של זה שאתה ב high נגיד למה היה חשוב לך להוסיף "זה ביטוי של זה" כדי לתרץ לעצמך על השאלה "אז למה שאני אתחיל איתה" וזה אומר שאתה לא באמת הבנת למה שתתחיל איתה כי אתה לא באמת הבנת מה אמרת בכלל.

כי אם אתה באמת תהיה ב high והכל טוב למה שתתחיל איתה ומאחר שלא היה נעים לך להתמודד עם השאלה הזאת לכן אתה ניסית לדחוף שני דברים ובאמצע לדחוף עוד איזה מילה כדי שזה ישמע הגיוני למרות שאתה לא מבין מה אתה אמרת, אתה הבנת מה אמרתי אתה יש לך תיאום ציפיות שגוי מול החיים אבל נגיד אולי הוא נכון אבל אתה לא מבין אפילו למה אתה מצפה מהחיים יש לך סוג של פרדוקס כי אתה לא באמת מבין איך יכול להיות שאתה תהיה ב high ואתה בכל זאת תרצה להתחיל איתה אם הכל טוב לך למה שתלך לשנות.

ש: הייתי בחוויה כזאתי כבר זה בא מתוך החוויה הזאתי הרצון.

אליעד: כן באמת למה התחלת איתה?

ש: כי יכולתי.

אליעד: אל תזיין לי את השכל שאלתי למה התחלת איתה יכולת גם לקפוץ מהגג יכולת גם לדפוק את הראש בקיר, יכולת גם לקחת כסף ולשרוף אותו למה התחלת איתה?

ש: כי זה עשה לי את האפקט עוד יותר גבוהה זה עוד יותר אישר את זה.

אליעד: יותר גבוהה פירושו חיסרון להגיד "רציתי לחזק את זה לעצמי את התחושה של אני לא מפחד" פירושו "אני מפחד" ואם אתה מפחד אז אתה תפחד גם מדחייה ואם היית ב high והתחלת עם הבחורה והיא הייתה אומרת לך לא היית חוטף מכה הרבה יותר קשה מאשר בסתם יום רגיל כי היית אומר "מה באמת גם כשאני ב high זה לא הולך לי" מה שאני בעצם אומר.

ש: לא בטוח אגב, למה יכול להיות.

אליעד: טוב יש גם הפך אבל יש גם את ההפך הזה.

ש: אבל באותו מצב הייתי מוכן לקבל "לא" בגלל זה יכולתי להתחיל איתה.

אליעד: כן כי היא לא אמרה לך לא אבל מה היה קורה אם היא באמת הייתה אומרת לך לא.

ש: לא, הייתי מוכן לקבל את "הלא" ואז.

אליעד: אמרו לך "לא"?

ש: כן.

אליעד: אמרו "לא" ולא הייתה עם זה שום בעיה אפילו לא דגדג כלום?

ש: לא.

אליעד: אז למה התחלת איתה?

ש: הרגשתי חזק הרגשתי בעל כוח, הרגשתי ביטחון עצמי.

אליעד: זה כמו שאתה אומר בוא נכניס את היד לאש לראות שאני לא נשרף נניח אבל זה עדיין לא שאתה באמת חזק כי אם באמת היית חזק במאה אחוז לא היית צריך להוכיח לעצמך אבל אם היית בטוח בעצמך לא היית צריך להוכיח לעצמך שאתה בטוח בעצמך אם אתה חזק אתה לא צריך להוכיח לעצמך שאתה חזק אם אתה חושב שאתה חזק.

ש: אבל זה היה ממקום אחר זה היה פחות מהמקום של להוכיח אם גם היה את המימד הזה אבל המינון היה שונה המינון היה.

אליעד: זאת אומרת המינון שונה לא מצב שונה מינון שונה וכשהתחלת איתה מה היא אמרה לך כן או לא?

ש: לא.

אליעד: אולי היא אמרה לך לא כי זה היה מינון שונה.

ש: אפילו הלכתי כדי שהיא תגיד לי לא זה היה כזה.

אליעד: אז תגיד לי אתה מנסה לרמות אותי או לרמות את עצמך בא נעשה השלכה לעניין העסקי נגיד מה אתה רוצה אתה רוצה להרגיש שאתה כל יכול וכשאתה פונה לאותו בן אדם והוא אומר לך "אני לא רוצה" ואז אתה אומר "טוב לא אכפת לי ממנו" בשביל זה כאילו באת אלי לא אתה רוצה שהוא כן ירצה אבל כדי שהוא כן ירצה אתה צריך לדבר בצורה מכובדת ולדבר בצורה מכובדת זאת אומרת שאתה צריך לצמצם את עצמך ולצמצם את עצמך זה כי יש לך רצון, רצון חיסרון וחיסרון חולשה וחולשה פחד מדחייה.

ש: נכון אני יודע מה אני מבקש אני מבקש לשנות את המינון בעצם איפשהו.

אליעד: אבל השאלה היא אם אתה מבין ששינוי המינון גם ידפוק לך את זה מהצד השני.

ש: מאיזה צד?

אליעד: שאתה פחות תתפקד בצורה מתאימה.

ש: קוראים לזה שאני אקח סיכונים יותר נכון?

אליעד: אתה תיקח יותר סיכונים כשיהיה לך פחות אכפת להיכשל והיה לך פחות אכפת להיכשל כשהסיכונים יהיו פחות משמעותיים עבורך, תקשיב טוב והסיכונים יכולים להיות פחות משמעותיים עבורך באחת משתי דרכים או שתצליח למלא את החסרונות, הסיכונים מטרתם למלא לך חסרונות אז או שתצליח למלא את החסרונות בדרך אלטרנטיבית ואז ממילא הם יהיו פחות משמעותיים עבורך או שתקבל את זה שיש לך את החסרונות ואז ממילא גם לא יהיה אכפת לך ואז ממילא גם תיקח פה סיכון גדול אבל אם אתה אומר "מחויב לי שיש לי חיסרון ומחויב לי שרק הצורה הזאת תמלא לי אותו" אז אתה בפחד שלא תמלא לך אותו.

מאוד פשוט אתה רוצה לקחת סיכון, סיכון זה כדי למלא חיסרון עכשיו מה האלטרנטיבות שלך זה או למלא את החיסרון הזה בדרכים אלטרנטיביות ואז אתה לא שם את כל הביצים בסל אחד אמת או שאתה מקבל את זה שיש לך חיסרון, או שאתה עושה מספיק עבודה ואז אתה לא יודע שיש לך חיסרון או שאתה בכלל חושב שהחיסרון הזה הוא יתרון לא משנה זה או שאתה ממלא את החיסרון הזה איכשהו או שאתה מכיל אותו איכשהו אבל אם אתה גם לא מכיל אותו וגם לא ממלא אותו אז בעצם כל הפחד שלך כל האנרגיה שלך ממוקדת על איזה דבר.

ש: כן אבל אז זה נשמע שבכל פתרון שהצעת אז זה כאילו זה אומר לא ללכת למטרה שלי זה איפשהו כמעט, אם אני אמלא את זה בדרך אחרת אז אני לא.

אליעד: לא זה ממלא אחר, אני אמרתי לך במאה אחוז שתלך בדרך אמרתי במאה אחוז?

ש: לא.

אליעד: תקשיב אתה הולך למסעדת יוקרה מה אתה עושה לפני אוכל או לא אוכל?

ש: לא.

אליעד: בכלל לא?

ש: בכלל לא.

אליעד: אז אתה לא תהנה מהאוכל.

ש: למה לא?

אליעד: כי מרוב רעב אתה לא תהנה מהאוכל אתה לא תהנה מהטעמים כי אתה כאילו תהנה מהשובע ולא מהטעם אם אתה תבוא מפוצץ אתה לא תוכל לאכול ואם אתה תבוא רעב למוות גם יכול להיות שתהיה חולה ולא יהיה לך כוח לאכול וגם יכול להיות שאתה תהנה גם אם היו מביאים לך לחם היית נהנה באותה מידה כאילו אז לא נהנית מהמסעדה נהנית מזה שפשוט היית מאוד רעב אבל אם אתה רוצה ליהנות מהטעמים אתה צריך ללכת לאכול ולהשאיר מקום לעוד ושאז אתה יכול ליהנות מהטעמים, אתה מבין את הכוונה מה אתה מבין באנלוגיה אליך מה אתה מבין?

ש: אני מבין שאם אני מאוד רעב בצורה מטאפורית.

אליעד: או מאוד שבע.

ש: למה מאוד שבע?

אליעד: כי אם אתה תמלא את כל החיסרון בדרך אחרת או שבלב שלם לא יהיה אכפת לך.

ש: אני בכלל לא ילך אני לא אוכל לאכול.

אליעד: נכון.

ש: אם אני אהיה רעב מאוד אז אין טעם למסעדת יוקרה.

אליעד: יכול להיות שמרוב רעב גם אין לך כוח לאכול בכלל אתה תצטרך אינפוזיה ואנחנו נקצין את זה, זה אם אתה תהיה ממש רעב אתה כבר לא יהיה לך כוח ללכת לאכול מרוב רעב אתה כאילו כל כך מיואש אין לך כבר את הכוח לחשוב שאולי תצליח או משהו כזה. אז מה זה אומר בעצם מה זה אומר שאיפה הפתרון נמצא?

ש: כבר כאילו זה הדבר הרגיל זה לשאוף לסוג של איזון.

אליעד: לא איזון אין איזון, איזון פירושו שכאשר זה כרצונך.

ש: כשאני לא תלוי בזה באופן מוחלט כלומר.

אליעד: אבל אם אתה לא תחשוב שאתה תלוי בזה אז למה שתרצה את זה.

ש: באופן מוחלט.

אליעד: נכון אבל אתה עדיין צריך לחשוב שאתה תלוי בזה.

ש: כן אני עדיין רוצה לרצות את זה באיזושהי מידה אבל לא עד כדי כך.

אליעד: מה שאני בעצם מנסה לומר שהחיים שלך כרגע מושלמים איך שהם מושלמים מה שאתה מפספס זה הציפיות שלך מול המציאות אוקי יש לך תיאום ציפיות שגוי מול המציאות אתה פשוט לא מבין מספיק טוב את חוקי המשחק אתה כאילו חושב שאם יהיה לך פחות חיסרון יהיה לך יותר טוב אבל אתה לא מבין שפחות חיסרון זה גרוע באותה מידה ויותר חיסרון זה טוב באותה מידה.

ש: אני לא מבין את זה לגמרי.

אליעד: תראה יש מצב נתון והמצב הנתון הוא באנלוגיה עומדת שם בחורה עומד שם הפרויקט העניין ואתה מאוד רוצה אותו ואתה מפחד לא יודע מה בסדר נניח, עכשיו אתה רוצה לשנות את המינון של כמה שאתה תלוי בו. עכשיו תקשיב לשנות את המינון זה לא מסובך בעיקרון אמרתי לך זה או שאתה ממלא את זה בדרכים אחרות או שאתה מתמודד עם החיסרון או שאתה כאילו מכיל את זה שיש לך חיסרון, או שאתה בכלל רואה את החיסרון כיתרון או שאתה מגיע לאמת אבסולוטית שאין שום חיסרון ויתרון לא משנה כל מיני דרכים אבל הם לא דרכים שאומרות "נכון יש חיסרון ו x ימלא לי אותו". אוקי עכשיו מה אני אומר, אני אומר אני מנסה לשנות לך את ההסתכלות שלך על החיסרון אני כאילו רוצה שתתייחס לחיסרון שלך על הפחד שלך על החשש שלך לפנות לאותו גורם לא רק כמשהו מגביל אלא כמשהו מעצים משהו זה משהו שם.

ש: לא הבנתי את המשפט האחרון.

אליעד: אני רוצה שתסתכל על הטוב שיש בפחד שלך שתבין שזה גם רע אבל יש בזה גם מאוד טוב הפחד.

ש: יש בזה גם יתרון בפחד.

אליעד: לא פחות מהחיסרון אני רוצה שתבין שאם אני לוקח לך את הפחד אתה מקבל סבל מהכיוון ההפוך, אני רוצה שתבין כאילו שתגיד "וואלה מתי יבוא עוד פחד" או שתגיד "וואלה לא אכפת לי כמה פחד בא כי זה בכל מקרה מתקזז לי איכשהו".

ש: כן זה יוצר משמעות עצם זה שאני מפחד.

אליעד: לא יוצר משמעות מגדיל את המשמעות מכפיל אותה פי מאה פי מיליון. אני רוצה שתתייחס לרע בצורה יותר מכובדת ואם תגיד "אני לא רוצה שום רע", תגיד "לא, לא רוצה שום רע" זה נושא אחר.

ש: אבל זה משאיר אותי במקום הדבר הזה כי אז אני אומר אוקי הפחד במקומו והרע במקומו.

אליעד: מהיבט מסוים גם זה נכון כי אם אתה במאה אחוז תקבל את המצב איך שהוא גם אז זאת בעיה.

ש: אבל זה מה שזה אם אני אומר שהפחד במקומו והרע במקומו כלומר, אז זה זה ואז אני לא זז.

אליעד: נכון אז מה הבעיה יש בעיה, אם אתה מקבל את המצב הנתון במאה אחוז אז מה הבעיה כי אתה לא באמת מקבל את זה במאה אחוז יש בתוכך משהו בלב שאומר "לא רוצה את זה אני רוצה את ההפך שלו". אני בעיקרון בשיחה הזאת מנסה לעזור לך לעשות תיאום ציפיות מול עצמך כאילו שתוכל להגיד לעצמך "מה אני רוצה להרגיש" שתהיה סגור על זה שתהיה בטוח "אני רוצה עם פחד, אני רוצה בלי פחד" כי איך לעשות את זה זה כבר לא בעיה לא מסובך אבל אני אומר שבראש שלך במשהו אתה עוד לא סגור מה אתה רוצה בכלל אתה רוצה עם פחד בלי פחד חצי פחד, שלושת רבעי פחד פחות פחד יותר פחד.

עכשיו הקטע הוא מה שקורה שאתה אומר מה שאתה רוצה אבל אז כשמביאים לך את זה אתה רוצה את ההפך של זה. אני כאילו רוצה שתבין את התהליכים שעוברים לך במוח את המשמעות של הפחד של החשש מה הוא נותן מה הוא לוקח, מה היתרון שלו מה החיסרון שלו במה הוא תלוי שתבין איך עובד המנגנון מה תעשה עם זה אחר כך מה שתרצה תעשה עם זה, אחר כך תבחר אחר כך תפחד כמה שאתה רוצה כמה שאתה רוצה תפחד אל תפחד כן תפחד מה שבא לך.

ש: אז אתה בעצם שואל אם אני רוצה.

אליעד: אני מנסה לא אם אתה רוצה אני מנסה לשאול עד כמה אתה מבין שאם ייקחו לך את הפחד גם ייקחו לך את היתרון שלו.

ש: אני מבין אם ייקחו את הפחד אז איפשהו ייקחו גם את התשוקה למלא אותו נכון?

אליעד: ואת ההנאה שתנבא מכך שתמלא אותו ואת הריגוש ואת הפרפרים בבטן את הפנטזיות.

ש: מצד שני עם הפחד במינונו הנוכחי זה פשוט משאיר אותי עם הפחד אני לא חווה את המילוי שלו יש לו פוטנציאל למילוי אבל מתמלא.

אליעד: עכשיו בא נגיד לך בהפוך על הפוך יכול להיות שאתה מפנטז על זה שתמלא את הרצון ואתה נהנה בפנטזיות שתמלא את הרצון יותר מאשר ההוא שמילא את הרצון בפועל כי הוא פחות רצה את זה, אתה מודע לזה ברמה האינפורמטיבית אתה מודע לזה?

ש: אני לא מאמין לזה.

אליעד: אתה מוכן לבדוק אם זה נכון או לא, אתה הבנת מה אמרתי לך אולי זה לא נכון מה הבנת?

ש: אתה אומר שיש לי רווח מלהמשיך לפחד איפשהו.

אליעד: קח את מלכת היופי, בסדר מלכת היופי איך קוראים לה אין לי שמץ של מושג קח אותה.

ש: ר'.

אליעד: מה ר' נ' קח את ר' הזאת ונגיד שאתה מפנטז עליה שחבל על הזמן, אתה עכשיו נגיד נכנס לאיזו פנטזיה ואתה חווה את זה כממשי ואתה נהנה שחבל על הזמן ואז אתה מתעורר לגמרי לבד, אוקי עכשיו קח את החבר של ר' כמה אתה חושב שהוא נהנה לראות אותה במציאות לא יותר מדי בתכלס אתה נהנה מהפנטזיה אליה יותר מאשר הוא נהנה במציאות איתה מצד שני אם היא תלך גם כן לא כל כך אכפת לו אבל אתה שאתה מתעורר בבוקר ואתה רואה שאתה בלעדיה אתה כאילו מרגיש את החיסרון שלה אבל בזכות זה שאתה מפנטז עליה אתה חווה את היתרון שלה. זאת אומרת שיכול להיות שההנאה מהפנטזיה אפילו הפנטזיה נגיד אתה כל כך נהנה ממנה יותר מאשר המימוש הזה בפועל ולכן לפעמים אנשים מעדיפים שתהיה להם פנטזיה הם הרבה פעמים לא רוצים לבדוק את האופציה כדי לא להתאכזב הם מעדיפים להמשיך לפנטז על זה כדי לא לדעת שזה לא זה.

ש: אני לא חושב שזה המקרה שלי.

אליעד: לא אני לא אמרתי שזה המקרה שלך אמרתי נראה לי שאנשים לפעמים רוצים לתחזק פנטזיה כי הפנטזיה עצמה עושה להם טוב, אני לא אמרתי במקרה שלך אני רק באתי להגיד לך שהפחד אתה אומר " אבל הוא משתק אותי" נכון אבל כשאתה יושב בבית וחושב על כמה טוב יהיה לך אתה נהנה מזה הרבה יותר מאשר אם היה לך את מה שהיה לך כאילו מאשר אם היה לך את מה שהיית משיג.

ש: התנסויות שבהם כן טעמתי מהדבר הזה הם הוכיחו.

אליעד: טעמת אבל לזמן מוגבל כי אם היית לאורך לזמן זה היה ממצא את עצמו ואז יכול להיות שכבר לא היית מפנטז.

ש: נכון אז הנה מה שאני רוצה אני רוצה לאכול מזה הרבה עד שזה ימצא את עצמו ואז לבוא אליך עם הבעיה השנייה.

אליעד: מה, הבנתי אבל זאת אותה בעיה של עכשיו.

ש: זאת אותה בעיה?

אליעד: כן.

ש: אני לא יודע אבל אם תהיה בעיה אני פשוט לא מסוגל להאמין לזה.

אליעד: יש מלא אנשים שהם במצב ההופכי שלך זה כמו נגיד שאני מספר לך "שלום אתה יודע יש את כדור הארץ" ואני מספר לך מה קורה שם יש אנשים שבדיוק במצב ההפוך שלך שהם כל הזמן מצליחים ומצליחים...
החלטות / קבלת החלטה / להחליט - הכל כולל הכל על החלטות / קבלת החלטה / להחליט - רשימת כל הנושאים
החלטות קבלת החלטה להחליט - הכל כולל הכל על החלטות קבלת החלטה להחליט - רשימת כל הנושאים החלטה החלטה אקראית החלטה בלב שלם החלטה בלי אפשרות להתחרט החלטה בלתי חוזרת החלטה בקבוצה החלטה בקלות החלטה בתנאי אי וודאות החלטה בתנאי חוסר וודאות החלטה גורלית החלטה חד משמעית החלטה חשובה החלטה טובה החלטה להפסיק לעשן החלטה מתוך אי וודאות החלטה נבונה החלטה נחושה החלטה נכונה החלטה עתידית החלטה קבוצתית החלטה שגויה החלטה שקולה החלטות החלטות בחיים
איך המוח מקבל החלטות? איך מתקבלות החלטות? קבלת החלטות מתוך אחדות, בחירה חופשית מלאה, איך מקבלים החלטות? איך אנשים מקבלים החלטות? איך אני מקבל החלטות? איך אנחנו מקבלים החלטות?
איך המוח מקבל החלטות? איך מתקבלות החלטות? קבלת החלטות מתוך אחדות, בחירה חופשית מלאה, איך מקבלים החלטות? איך אנשים מקבלים החלטות? איך אני מקבל החלטות? איך אנחנו מקבלים החלטות?
... המוח מקבל החלטות? איך מתקבלות החלטות? קבלת החלטות מתוך אחדות, בחירה חופשית מלאה, איך מקבלים החלטות? איך אנשים מקבלים החלטות? איך אני מקבל החלטות? איך אנחנו מקבלים החלטות? איך המוח מסתיר ומגלה יתרונות וחסרונות בהחלטות? אליעד כהן מסביר שכאשר אנחנו עומדים בפני החלטה, בכל אפשרות שאנחנו בוחרים בה קיימים בו זמנית יתרונות וחסרונות באותה ... לטענתו, כדי שאדם יקבל החלטה, הוא חייב לראות יתרונות גדולים יותר באפשרות אחת וחסרונות גדולים יותר ... או לא. הוא מדגיש שכדי שההחלטה תתבצע, האדם צריך להסתכל על העוגה ולראות באופן מובהק יתרונות גדולים ... הנגדית, כך שבאותו רגע של ההחלטה האדם אינו רואה אותם בצורה ברורה. איך עובד מנגנון ההסתרה בהחלטות שלנו? אליעד מדגים את המנגנון הזה בדוגמה נוספת של אדם שנוגע באש. ... הוא היה חווה קושי אמיתי להחליט אם לנשום או לא. אבל מכיוון שהחוויה בפועל היא לא שוויונית לחלוטין, האדם מחליט במהירות וברור לנשום. האם ההחלטות שאנחנו מקבלים באמת מבוססות על אמת או על מניפולציה? אליעד מדגיש כי קבלת החלטה אינה בהכרח מניפולציה מודעת של האדם על עצמו. לא מדובר בהכרח בניסיון ... שעלול גם להקשות על קבלת החלטות מהירה. האם באמת כל האפשרויות שוות באופן מוחלט? אליעד מתייחס גם לטענה שהשוויון המוחלט בין האפשרויות הוא סוג של אשליה. הוא מסביר שכאשר אדם באמת מצליח לראות ששתי ... אחת על פני השנייה. כדי להחליט בין אפשרויות שבאמת נתפסות כשוות לחלוטין, נדרשת יצירת הבדל באמצעות הסתרת ... זהות לחלוטין, ואז כל החלטה תיתפס כנכונה באופן מוחלט. איך אפשר להגיע להחלטה מתוך תחושת אחדות אמיתית? כדי לקבל החלטה מתוך תחושה של בחירה חופשית אמיתית ואחדות פנימית, אליעד מציע לעבוד ... להגיע לחוויה של שוויון מוחלט. מתוך החוויה הזו, הבחירה שהוא עושה הופכת להיות בחירה חופשית באמת, כי הוא ... בוחר מתוך אחדות, שבה כל ההחלטות שוות ואמיתיות באותה המידה. איך מתקבלות החלטות? מה זה מנגנון ההסתרה? איך להגיע לבחירה חופשית מלאה? האם כל ... איך עובד תהליך קבלת ההחלטות במוח? איך המוח מקבל החלטות? אליעד כהן עוסק בהרצאה בהסבר על איך המוח מקבל
קבלת החלטות ניהוליות, קבלת החלטות בחיים, טעויות של מנהלים טובים, למה לא להיות זקן? קבלת החלטות בהווה לפי העבר, איך לקבל החלטות בצורה נכונה? לחיות את הרגע בקבלת החלטות, לקבל החלטה הנכונה ביותר לרגע הזה, התחדשות בקבלת החלטות
... החלטות ניהוליות, קבלת החלטות בחיים, טעויות של מנהלים טובים, למה לא להיות זקן? קבלת החלטות בהווה לפי העבר, איך לקבל החלטות בצורה נכונה? לחיות את הרגע בקבלת החלטות, לקבל החלטה הנכונה ביותר לרגע הזה, התחדשות בקבלת החלטות למה להיצמד להחלטות נכונות יכול להיות טעות? אחת הטעויות הנפוצות ביותר של מנהלים טובים היא דווקא העובדה שהם מקבלים החלטות טובות ונצמדים אליהן באופן מוחלט. למרות שזה נשמע מוזר, אליעד כהן מסביר שזה יכול להיות בעייתי. מנהל טוב הוא אדם שיודע לקבל החלטות נכונות וגם לבצע אותן בפועל, לעומת מנהל לא טוב שאולי בכלל לא יקבל החלטות נכונות או לא יבצע אותן לאחר שקיבל אותן. אך גם מנהל טוב יכול ליפול בטעות, כאשר הוא נצמד להחלטה שקיבל בעבר, גם אם בזמן שקיבל אותה היא הייתה ההחלטה הטובה ביותר. לדוגמה, אדם שעומד בפני דילמה עסקית וחושב עמוקות עד שמגיע להחלטה הכי טובה שאפשר. נניח שהוא באמת הגיע להחלטה הטובה ביותר, ועכשיו הוא פועל על טייס אוטומטי ומבצע את ההחלטה הזו. כאן בדיוק מתחילה הטעות: ההחלטה שקיבלת לפני רגע, אתמול, או לפני שנה, אפילו אם היא הייתה ההחלטה הכי טובה באותו זמן, לא בהכרח תהיה ההחלטה הטובה ביותר גם עכשיו. המציאות משתנה כל הזמן, ולכן יש סיכוי סביר שההחלטה הנכונה שהייתה נכונה בעבר כבר לא תואמת את התנאים הנוכחיים. מה המשמעות של לקבל החלטות לפי הרגע הזה? ההמלצה של אליעד כהן היא להסתכל על ההחלטות שלנו בצורה דינמית. לדוגמה, אדם מחליט לקנות מניה מסוימת לאחר מחקר מעמיק ומגיע למסקנה שהמניה הזאת היא המניה הכי רווחית. הוא קונה אותה מתוך שיקול דעת מעולה, וייתכן שאכן המניה הזו תעלה אפילו יותר ממה שהוא ציפה. אך הבעיה היא שלמחרת יכולה להופיע מניה אחרת שתהיה אפילו עוד יותר רווחית. האדם עלול להפסיד הזדמנות טובה יותר רק משום שהוא נצמד להחלטה הטובה שקיבל אתמול. הנקודה היא שלא משנה כמה ההחלטה הייתה נכונה לזמן שבו התקבלה, תמיד חייבים לבדוק מחדש: האם ההחלטה שקיבלתי בעבר עדיין נכונה ברגע הזה? אם ישנה אופציה חדשה טובה יותר, כדאי מאוד לשנות את ההחלטה, ולא להיצמד בצורה אוטומטית להחלטה הישנה רק כי פעם היא הייתה הכי נכונה. למה רבי נחמן אמר אל תהיו זקנים? אליעד מביא את דבריו של רבי נחמן מברסלב, שאמר במפורש: אני לא אוהב זקנים, אני לא אוהב ... 38), וכמובן שיש כאן הומור ואלגוריה. כשהוא אמר שהוא לא אוהב אנשים זקנים, הכוונה שלו הייתה לאנשים שחיים לפי העבר. אדם זקן במובן הזה הוא אדם שמקבל החלטה היום רק משום שאתמול הוא ה
קבלת החלטות, לחיות את הרגע האחרון של החיים, איך לקבל החלטה? איך מקבלים החלטה? כוחו של הרגע, איך לקחת החלטות? איך לוקחים החלטות? איך מקבלים החלטות בחיים? איך מחליטים החלטות?
קבלת החלטות, לחיות את הרגע האחרון של החיים, איך לקבל החלטה? איך מקבלים החלטה? כוחו של הרגע, איך לקחת החלטות? איך לוקחים החלטות? איך מקבלים החלטות בחיים? איך מחליטים החלטות?
... החלטות, לחיות את הרגע האחרון של החיים, איך לקבל החלטה? איך מקבלים החלטה? כוחו של הרגע, איך לקחת החלטות? איך לוקחים החלטות? איך מקבלים החלטות בחיים? איך מחליטים החלטות? איך אפשר לקבל החלטות בצורה טובה יותר? במהלך ההרצאה, אליעד מציע טכניקות שונות לקבלת החלטות ומדבר על כיצד ניתן להבין מה באמת חשוב לנו בחיים. המטרה היא לדעת לקבל החלטות שמבוססות על הערכים האישיים שלנו, ולא להימנע מההחלטות בשל פחד או ספק. אליעד מציע את טכניקת ההחלטה מחר. כשאתה מתלבט בין שתי אופציות, שאל את עצמך מה היית עושה אם היית יודע שמחר תמות. השאלה הזו מכריחה אותנו ... חשוב. כשיש לנו את המודעות שהחיים מוגבלים, אנחנו מתחילים לקבל החלטות שהן יותר נכונות עבורנו, ולא מונעות רק על ידי פחד או דאגות עתידיות. הוא מביא דוגמה עם אוכל, כאשר אם אדם ... את מה שאנחנו רוצים כרגע לטובת משהו שנראה טוב יותר בעתיד. איך ההחלטות שלנו מושפעות ממה שאנחנו רוצים עכשיו לעומת מה שאנחנו רוצים בעתיד? אליעד מבהיר שההחלטות שלנו לא תמיד נובעות מהמהות של מה טוב לי עכשיו, אלא הרבה פעמים אנחנו שוקלים מה טוב לנו בעתיד. זה יכול ... שני דברים, כמו האם לבוא למפגש או לא, השאלה שיכולה לעזור לו להחליט היא: אם הייתי מת מחר, מה הייתי בוחר לעשות עכשיו? מה הסיבה שאנחנו לא מקבלים החלטות בקלות? הספק שמוביל אותנו לדחיית ההחלטות נובע לעיתים מהפחד מההשלכות של ההחלטה. מה שצריך להנחות אותנו זה להבין מה חשוב לנו עכשיו, ולעיתים אנחנו צריכים לזכור כי בסופו של יום, כל החלטה צריכה להתמקד באיזה טוב זה עושה לנו, או מה אנחנו מאמינים שהוא נכון עבורנו, ולא להתבלבל עם חישובים לגבי מה יהיה בעתיד. כיצד פחדים משפיעים על ההחלטות שלנו? הפחד הוא אחד הגורמים המרכזיים שמעכבים אותנו בקבלת החלטות. לדוגמה, אליעד מדבר על סוגי פחדים שונים: פחדים גשמיים כמו פחד ממחסור בכסף או פחד ממצב גופני, ופחדים ... בצורה חופשית יותר. כלומר, אם אדם לא פוחד ממוות, הוא יכול להחליט באופן חופשי יותר ולהתמקד בעשייה שמביאה לו את הסיפוק האמיתי, בלי לחשוש מההשלכות של כל החלטה. איך מחשבות על מוות יכולות להשפיע על החיים שלנו? ההבנה שהחיים קצרים יכולה לשמש ככוח שמניע אותנו לקבל החלטות נכונות יותר עבורנו. במילים אחרות, המודעות לכך שאולי מחר אנחנו לא ניהיה כאן, גורמת לנו לראות את הדברים ... אנחנו מבינים את משמעות המוות, אנחנו עשויים להפסיק לדחות את ההחלטות החשובות ולחיות את הרגע הזה. איך ניתן להתמודד עם חוסר החלטיות? אם אדם מוצא את עצמו מתלבט זמן רב, הדרך להתמודד עם חוסר החלטיות היא להסתכל על החיים דרך פרספקטיבה של זמן מוגבל. האם אותו אדם היה מת מחר, מה הוא היה רוצה להשאיר מאחור? דוגמה ... לקחת הלוואה או לא. אם הוא היה יודע שהוא ימות מחר, אולי הוא היה מחליט להוציא את הכסף על משהו שיביא לו הנאה מיידית. זהו דוגמה כיצד פחדים ודאגות לעתיד משפיעים על ה
החלטות נכונות, החלטות לא נכונות, רק חמור לא משנה את דעתו, החלטה שגויה, החלטות חכמות, החלטות טיפשיות, כמה אתה חכם? האם אתה חכם? החלטות טובות, לשנות את דעתך, חרטה, להתחרט, לגלות שטעית, לחזור בך
החלטות נכונות, החלטות לא נכונות, רק חמור לא משנה את דעתו, החלטה שגויה, החלטות חכמות, החלטות טיפשיות, כמה אתה חכם? האם אתה חכם? החלטות טובות, לשנות את דעתך, חרטה, להתחרט, לגלות שטעית, לחזור בך
החלטות נכונות, החלטות לא נכונות, רק חמור לא משנה את דעתו, החלטה שגויה, החלטות חכמות, החלטות טיפשיות, כמה אתה חכם? האם אתה חכם? החלטות טובות, לשנות את דעתך, חרטה, להתחרט, לגלות שטעית, לחזור בך למה אנחנו משנים את דעתנו למרות שהאפשרויות לא השתנו? לעיתים אנשים מקבלים החלטה מסוימת, למשל איך לסדר את הבית, ובוחרים באפשרות אחת מתוך כמה אפשרויות קיימות. למשל, אדם יכול לסדר את הבית בצורה ... באותו רגע הוא חושב שזו הדרך האידיאלית. בשלב מאוחר יותר הוא מחליט לשנות את הסידור לצורה אחרת, למרות שבזמן שהחליט בהתחלה כבר היו לו את שתי האפשרויות מול העיניים. נשאלת השאלה, למה בכלל הוא שינה את דעתו? למה בפעם הראשונה הוא חשב שסידור מסוים טוב יותר ובפעם השנייה הוא החליט שהסידור השני טוב יותר, אף על פי שהאפשרויות לא השתנו כלל? מה הסיבות שגורמות לאדם לשנות החלטה? אליעד כהן מסביר כי מבחינה לוגית ישנן כמה סיבות עיקריות שבגללן אדם עשוי לשנות את דעתו או החלטתו: האפשרויות עצמן השתנו - לדוגמה, הופיעה אפשרות חדשה שלא הייתה קיימת קודם. הנסיבות השתנו - הסביבה או התנאים השתנו וכעת ... עשה בהתחלה הערכה לא נכונה של היתרונות והחסרונות, ולכן טעה בהחלטתו הראשונה. למשל, אם אדם מחליט ללבוש חולצה כחולה ואז מחליף לירוקה, הסיבות לשינוי יכולות להיות: בהתחלה לא ראה את החולצה הירוקה, וכאשר הבחין בה החליט שהיא עדיפה. הוא עשה הערכה מחודשת של היתרונות והחסרונות, וגילה שהחולצה הירוקה מתאימה לו יותר מהכחולה. הוא החליט מראש שיהיה לו יותר נעים או יעיל לשנות מדי פעם. האם אדם חכם יכול לטעות בהחלטה שלו? אליעד כהן טוען שבמובן מסוים, אדם חכם לעולם לא יטעה בהערכה עצמה. אם אדם אכן חכם, ההחלטה הראשונית שלו הייתה צריכה להיות מדויקת לפי המידע שהיה לו באותו הרגע. כלומר, אם אדם חושב שמשהו נכון ב - 80% אבל ... ממה שהוא באמת היה נכון. אדם חכם באמת תמיד יהיה מודע לכך שההחלטה שלו לא בהכרח אידיאלית, אלא רק הטובה ביותר במסגרת המידע והזמן שהיו לו. למה אנשים בכל זאת מקבלים החלטות לא נכונות? אליעד כהן מתאר מצב שבו האדם מחליט החלטה לאחר פרק זמן מוגבל, למשל 10 דקות בלבד, למרות שהוא יכול היה לחשוב יותר לעומק. האדם יודע מראש שיכול להיות שההחלטה אינה מושלמת, אבל הוא מעדיף לקבל החלטה במסגרת הזמן שיש לו. לכן, גם כשהוא משנה את דעתו, זה לא בהכרח אומר שההחלטה הראשונה היתה מוטעית לחלוטין, אלא שפשוט התנאים (למשל, הזמן שהוא הקדיש לחשיבה) לא אפשרו לו להגיע להחלטה אופטימלית. לדוגמה, אם אדם צריך שעה כדי להגיע להחלטה אופטימלית, אבל מקדיש רק עשר דקות לחשיבה, הוא מקבל החלטה פחות מדויקת. מאוחר יותר, כשהוא ייקח יותר זמן לחשוב, הוא עלול לשנות את דעתו - לא משום שההחלטה הראשונה היתה טיפשית, אלא כי מראש הוא ידע שההחלטה לא מושלמת. האם שינוי דעתך מעיד שאתה לא חכם מספיק? אליעד כהן מדגיש כי שינוי דעה אינו מעיד בהכרח על חוסר חוכמה. הוא ...
איך לא לפחד לקבל החלטות? איך לקבל החלטות בקלות? איך ללמוד לקבל החלטות? איך ללמוד להחליט? למה קשה להחליט? למה קשה לקבל החלטה? פחד מהחמצה, fomo, איך להתמודד עם פחד להחליט? למה אני לא מסוגל להחליט?
איך לא לפחד לקבל החלטות? איך לקבל החלטות בקלות? איך ללמוד לקבל החלטות? איך ללמוד להחליט? למה קשה להחליט? למה קשה לקבל החלטה? פחד מהחמצה, fomo, איך להתמודד עם פחד להחליט? למה אני לא מסוגל להחליט?
... לא לפחד לקבל החלטות? איך לקבל החלטות בקלות? איך ללמוד לקבל החלטות? איך ללמוד להחליט? למה קשה להחליט? למה קשה לקבל החלטה? פחד מהחמצה, fomo, איך להתמודד עם פחד להחליט? למה אני לא מסוגל להחליט? למה אנשים מפחדים לקבל החלטות? הקושי בקבלת החלטות הוא בעיה נפוצה בקרב אנשים רבים, והיא נובעת בעיקר מרצונו של האדם להרגיש כמה שיותר טוב ולמנוע תחושה של רע. כל החלטה שאדם נדרש לקבל משפיעה באופן ישיר על תחושת הטוב או הרע שלו. כאשר אדם עומד מול מספר אפשרויות, הוא בעצם מהמר שהאפשרות שבחר תגרום לו ... איזו אפשרות תביא לו יותר סיפוק בטווח הארוך, ולכן הוא עלול לחוש פחד ולהימנע מקבלת ההחלטה. מהן שתי הסיבות העיקריות לקושי בקבלת החלטות? ישנן שתי סיבות עיקריות שמקשות על אדם להחליט: הסיבה הראשונה היא חוסר ידיעה או אי ודאות לגבי איזו אפשרות תספק יותר טוב או פחות רע. במצב כזה האדם אינו יודע להעריך מראש את תוצאות ... מכל הדברים האחרים שהיה יכול לרכוש. איך דוגמת המרצדס ממחישה את פחד הצמצום בקבלת החלטות? הדוגמה של רכישת מרצדס ממחישה את הפחד להחליט דרך המחשה פשוטה וברורה. אדם שמחזיק מיליון שקלים יכול לבחור לרכוש מרצדס יוקרתית או להישאר עם הכסף בכיס לשימושים שונים. אם הוא בוחר ... שזה כבר לא ממשי. הפנטזיה מעניקה תחושה של חופש בלתי מוגבל, ולכן אנשים מתקשים לקבל החלטה שתגביל אותם. מה עושים כשלא יודעים איזו החלטה תביא יותר טוב? כאשר אדם אינו יודע איזו החלטה היא הטובה ביותר עבורו, עליו ללמוד כיצד לקבל החלטות בצורה מובנית ומושכלת. השיטה כוללת מספר שלבים: להגדיר במדויק מהי ההחלטה שצריך לקבל (למשל, באיזה מקום לגור). לרשום את כל האפשרויות הרלוונטיות (לדוגמה, מקומות מגורים שונים). לבדוק אם ישנן אפשרויות ... שנקבעו. לנסות להעריך ככל הניתן איך כל אפשרות תשפיע על איכות החיים. דרך זו של קבלת החלטות בצורה מובנית מפחיתה את חוסר הוודאות והפחד מחרטה, ומקנה תחושת שליטה וביטחון בתהליך. איך להתמודד עם פחד מצמצום האפשרויות? כאשר אדם יודע בבירור איזו אפשרות טובה עבורו, אך עדיין מתקשה לקבל החלטה בגלל הפחד מהצמצום וההגבלה שתיווצר, הפתרון הוא לחזק את יכולתו להרגיש טוב ללא תלות מוחלטת בתוצאה הספציפית של ההחלטה. לדוגמה, אדם המתלבט היכן לגור צריך לפתח יכולת להרגיש טוב ולהיות מאושר באופן עצמאי, בלי קשר למקום שבו יבחר לגור. ככל שההנאה והסיפוק שלו יהיו פחות תלויים בתוצאה הספציפית, כך יהיה לו קל יותר לקבל החלטות, מכיוון שהפחד מהצמצום יהיה פחות משמעותי. למה המוח האנושי מסוגל לקבל החלטות מורכבות אך מתקשה בהחלטות פשוטות? המוח האנושי מסוגל לקבל החלטות מורכבות מאוד באופן אוטומטי, כמו שמירה על שיווי משקל בעמידה או הליכה. הוא עושה מיליוני חישובים קטנים בכל רגע. עם זאת, כשמדובר בהחלטות מודעות ומשמעותיות, האדם מרגיש לחץ גדול יותר, כי הוא מודע להשפעות ארוכות הטווח של
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 2
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 2
... בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 2 איך לקבל החלטות נכונות במצבי לחץ? קבלת החלטות במצבי לחץ וניהול עובדים היא אתגר מוכר ונפוץ. כדי לקבל החלטות טובות במצבי לחץ, עליך להבין תחילה מה בדיוק מחויב לך, מהי המטרה ... שלי, למה הוא מתערב לי? ועובד אחר יכול להרגיש שהוא נפגע באופן אישי בגלל אמירה כלשהי ומחליט להפסיק לשתף פעולה. במצבים אלו, הפתרון הוא תמיד להחזיר את העובדים אל המטרה ... שכבר נמצא ברמה גבוהה יותר, או באחד שדורש פחות משאבים להשיג את אותו השיפור. כיצד מקבלים החלטות נכונות במצבי אי - וודאות? במצבי אי - וודאות וקבלת החלטות תחת לחץ, הדרך לקבל החלטות נכונות תלויה במידת היכולת שלך לראות בבירור את כל ההיבטים של ... במילים אחרות, צריך לבצע ניתוח מעמיק של המצב, לזהות את הסיבות ואת התוצאות האפשריות לכל החלטה. לדוגמה, כאשר יש ויכוח בין עובדים, אתה כמנהל צריך לבדוק לעומק למה הם רבים ומה בדיוק הסיבה לקונפליקט, ורק לאחר מכן להחליט איך לפתור את זה. היכולת לקבל החלטות בצורה מדויקת תלויה באימון יומיומי שבו אתה מנתח סיטואציות שונות ... להבין את הגורמים האמיתיים לבעיות. כשאתה מתאמן על חשיבה זו באופן שגרתי, המוח שלך לומד לקבל החלטות טובות יותר ומהירות יותר בזמן אמת. איך לדעת כמה משאבים להשקיע ... שני, אם העלאת רמת המוטיבציה של עובד מסוים תשפיע משמעותית על הביצועים הכוללים של הצוות, בהחלט כדאי להשקיע בו. לסיכום, המפתח לקבלת החלטות נכונות הוא בהבנת התמונה הכללית, בהירות לגבי המטרות העיקריות של ... והבנת המוטיבציה האישית של כל עובד. ככל שהניתוח שלך יהיה יסודי וממוקד יותר, כך תוכל לקבל החלטות נכונות יותר במצבי לחץ, קונפליקטים ואי - וודאות. איך לפתור בעיות בעבודה? קבלת החלטות תחת לחץ הנעת עובדים בצורה יעילה ניהול קונפליקטים בצוות כיצד לנהל ...
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 1
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 1
... בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 1 איך נכון לקבל החלטות כשיש כמה בעיות בו זמנית? כאשר מתמודדים עם מצב שבו יש כמה בעיות או משימות שדורשות פתרון בו - זמנית, חשוב להבין שאין שיטה אחת מוחלטת ונכונה לכולם. אליעד כהן מסביר בהרצאה שלו על קבלת החלטות במצבי לחץ שיש כמה גישות אפשריות, והוא מציג את היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן בצורה מפורטת. מה הבעיה בשיטה של לטפל קודם ... בשיטה זו היא שלעיתים קרובות אין מספיק זמן אפילו לבדוק מה באמת הכי דחוף. כלומר, לפעמים פשוט אין את הזמן או המשאבים לבצע הערכה מסודרת של כל המשימות הקיימות לפני שמחליטים איזו משימה היא הקריטית ביותר. כיצד להתמודד כשאין זמן לבדוק את כל המשימות? אליעד מציג מצב נוסף שבו קיימות יותר משימות ממה שניתן ... המון זמן, וייתכן שתיכשל בה, אולי עדיף לפתור שלוש בעיות קטנות שבטוח תצליח לפתור, כי סך התועלת שתצבור יהיה גבוה יותר. מה החשיבות של מהירות ויכולת חשיבה בקבלת החלטות? אליעד מדגיש שני גורמים חשובים מאוד לקבלת החלטות נכונות במצבי לחץ: מהירות חשיבה ויכולת חשיבה. הוא אומר שהמוח מסוגל לבצע חשיבה תוך כדי פעולה, וככל שהחשיבה שלך מהירה ומפותחת יותר, כך תוכל לקבל החלטות נכונות ואיכותיות יותר בזמן קצר. הוא מדגים זאת עם משחק שחמט: שחקן מקצועי יכול לנצח שחקן חובבן גם אם יינתנו לו רק שלוש ... כבר פיתח אינסטינקטים נכונים ומדויקים. לכן, חשוב לפתח את החשיבה ואת המיומנויות באופן קבוע כדי שבזמן אמת התהליכים הללו יקרו מהר יותר וטוב יותר. איך מתרגלים קבלת החלטות לפני מצב הלחץ? הדרך לפתח חשיבה מהירה וטובה היא לנצל זמנים רגועים כדי לבצע סימולציות או תרגולים על בעיות אפשריות. כשיש לאדם זמן פנוי, כדאי לו לבדוק ולנתח בעיות היפותטיות כדי לפתח את היכולת לקבל החלטות נכונות בזמן אמת. כך המוח מתרגל את החשיבה הנכונה באופן שיאפשר קבלת החלטות טובות ויעילות יותר גם במצבי לחץ ממשיים. אליעד אומר שחשוב לתרגל באופן קבוע את היכולת להחליט מהר וביעילות, כי במציאות לרוב אין מספיק זמן לבדוק הכל לעומק, ואדם שנמצא במצב לחץ חייב שיהיו לו כלים מוכנים מראש במחשבה. האם תמיד קיימת דרך לפתור בעיות? אליעד מסביר גם שלפעמים אין פתרון מוחלט . לדוגמה, אם אדם תקוע במדבר בלי מים, אין לו באמת מה לעשות ברמה הפרקטית. עם זאת, ברמה התודעתית הוא יכול להתמודד על ידי זה שיבין שאולי אין פתרון לבעיה וכך יפחת המתח הנפשי. ברגע שמבינים שאין פתרון מוחלט, לפחות נעלמת תחושת הלחץ למצוא פתרון. הוא מסביר שלפעמים הידע וההבנה שאין פתרון הוא כבר סוג של פתרון בפני עצמו, כי הוא מוריד את ... הסופית היא להרגיש כמה שיותר טוב, וכדי להגיע לשם צריך לבחור באלטרנטיבה שנותנת את המקסימום טוב האפשרי בהתחשב בזמן, במשאבים וביכולות שלך באותו רגע נתון. איך לקבל החלטות נכונות? קבלת החלטות במצבי לחץ ניהול זמן אפקטיבי איך להתמודד עם לחץ בעבודה? שיטות לפתור בעיות במהירות פיתוח יכולות חשיבה מה לעשות כשאין פתרון מוחלט?
החלטות ואינטרסים, איך אינטרסים משפיעים על החלטות? איך מישהו מחליט החלטה? איך המוח מקבל החלטה? איך פוליטיקאים מקבלים החלטות? ניגוד אינטרסים בקבלת החלטה, איך עובד ציבור מקבל החלטה? מהם שיקולים זרים בקבלת החלטה? גילוי נאות
החלטות ואינטרסים, איך אינטרסים משפיעים על החלטות? איך מישהו מחליט החלטה? איך המוח מקבל החלטה? איך פוליטיקאים מקבלים החלטות? ניגוד אינטרסים בקבלת החלטה, איך עובד ציבור מקבל החלטה? מהם שיקולים זרים בקבלת החלטה? גילוי נאות
החלטות ואינטרסים, איך אינטרסים משפיעים על החלטות? איך מישהו מחליט החלטה? איך המוח מקבל החלטה? איך פוליטיקאים מקבלים החלטות? ניגוד אינטרסים בקבלת החלטה, איך עובד ציבור מקבל החלטה? מהם שיקולים זרים בקבלת החלטה? גילוי נאות איך אינטרסים משפיעים על החלטות? כאשר אדם מקבל החלטה שנוגעת לאחרים, תהליך קבלת ההחלטה מצריך מספר שלבים שמטרתם לבחור את האפשרות שתשיג את המטרות האישיות של מקבל ההחלטה. בין אם מדובר בהפקידה בבנק שמחליטה אם לאשר הלוואה, בילד שלכם שמחליט אם להביא לכם כוס מים או בראש ממשלה שמקבל החלטות במדינה, התהליך הבסיסי דומה עבור כולם. מהם שלבי קבלת ההחלטות? שלב ראשון: בחינת האפשרויות בשלב הראשון, מקבל ההחלטה שואל את עצמו מהן האפשרויות שלי? הוא בודק את כל הדרכים האפשריות להיענות לבקשה או לקבלת החלטה. לדוגמה, פקידה בבנק יכולה לבחור האם לאשר את ההלוואה, לדחות אותה, לבקש אישור ממנהל או להציע תנאים שונים. גם הילד יכול לבחור אם להביא ... או לשמור על מערכת יחסים טובה עם ההורה. שלב שלישי: ניתוח השפעת כל אפשרות בשלב זה, מקבל ההחלטה בודק איך כל אחת מהאפשרויות משפיעה על סדרי העדיפויות שלו. הוא שוקל את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות ומנסה להבין איזו אפשרות הכי משרתת את המטרות והאינטרסים שלו. שלב רביעי: קבלת ההחלטה לאחר שקלול היתרונות והחסרונות של כל אפשרות, מקבל ההחלטה בוחר את האפשרות שנותנת את התוצאה הרצויה ביותר עבורו. כלומר, אף אם אפשרות מסוימת מיטיבה עם טובתכם האישית, ייתכן שמקבל ההחלטה לא יבחר בה אם היא אינה משרתת את מטרותיו. האם טובתכם האישית תמיד בראש סדר העדיפויות? הנטייה היא לחשוב שכשמקבלים החלטה שנוגעת לנו, טובתנו האישית היא בראש סדר העדיפויות של מקבל ההחלטה. אך למעשה, טובתנו האישית היא רק אחד מהשיקולים המובילים בתהליך. לדוגמה, פקידה בבנק לא תמיד תחשוב על טובתכם האישית, אלא על האינטרסים שלה עצמם, טובת המנהל שלה, המערכת הבנקאית או יציבות מקום עבודתה. גם ראש ממשלה, כשמקבל החלטה הנוגעת לציבור, עשוי להעדיף את טובתו האישית או הפוליטית לפני טובת הציבור. מהם ניגודי אינטרסים בתהליך קבלת החלטות? כאשר טובת מקבל ההחלטה נוגדת את טובתכם האישית, מדובר במצב של ניגוד אינטרסים. לדוגמה, פקידה בבנק שמקבלת בונוסים על סירוב הלוואות עשויה לסרב לבקשה שלכם גם ... נוגעת לחברו ולכן הוא מעדיף להצביע לפי טובתו האישית ולא לפי טובת הציבור. מניפולציות בקבלת החלטות לאחר קבלת ההחלטה, מקבל ה
קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? איך מקבלים החלטה? איך להחליט? איך מחליטים? לקבוע פגישה עם אליעד כהן, איך להיות שלם עם החלטה? תמיד יש חיסרון, תהליך קבלת החלטות, כשלים בקבלת החלטות
קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? איך מקבלים החלטה? איך להחליט? איך מחליטים? לקבוע פגישה עם אליעד כהן, איך להיות שלם עם החלטה? תמיד יש חיסרון, תהליך קבלת החלטות, כשלים בקבלת החלטות
... החלטות, איך לקבל החלטות? איך מקבלים החלטה? איך להחליט? איך מחליטים? לקבוע פגישה עם אליעד כהן, איך להיות שלם עם החלטה? תמיד יש חיסרון, תהליך קבלת החלטות, כשלים בקבלת החלטות איך לקבל החלטות בצורה שלמה? בשיחה על קבלת החלטות, אליעד כהן עוסק בתהליך קבלת ההחלטות, כיצד להתמודד עם החלטות כאשר כל האפשרויות טובות או רעות באותה מידה, ואיך להגיע למצב של שלמות עם ההחלטה. מהם המרכיבים שמאפשרים לנו לקבל החלטות שלמות? כאשר אדם נמצא בפני שתי אפשרויות ... נראות טובות, כיצד הוא יכול להרגיש שלם עם ההחלטה? אליעד מדבר על תהליך שבו נבחנות האפשרויות ... מציין שמרבית האנשים מתקשים להרגיש שלמים עם החלטות, במיוחד כאשר יש וויתור על יתרון או חיסרון כלשהו. מהו תהליך קבלת החלטות כאשר שתי האפשרויות נראות דומות? אם שני ... לאתגר. איך להתמודד עם קונפליקטים פנימיים בהחלטות? כאשר יש יתרון וחיסרון לכל אפשרות, אדם ... בהווה. מהו התהליך בו ניתן להגיע לשלמות עם החלטה? כדי להיות שלם עם ההחלטה, חשוב להבין שלכל החלטה יש יתרון וגם חיסרון, ואין פתרון מושלם. אם ... מבין שכל בחירה כוללת ויתור, תוכל לקבל את ההחלטה מתוך מקום של הבנה ומודעות. כמו כן, יש ... את הבחירה של עצמו. איך להתמודד עם חיסרון בהחלטות? אליעד מסביר שכשאתה בוחר, תמיד יהיה ... שנראה כי אין פתרון מושלם יכולה להפוך את ההחלטה לקלה יותר. כל בחירה, אומר אליעד, דורשת ... בלתי נמנע, אתה יכול להרגיש שלם יותר עם החלטותיך. מהו המשמעות האמיתית של בחירה? בסוף ... המגבלות של כל בחירה, תוכל להרגיש שלם עם כל החלטה שתעשה. קבלת החלטות איך להיות שלם עם החלטה? תהליך קבלת החלטות וויתור על יתרון וחיסרון הרגשות של קונפליקט פנימי בהחלטות תהליך קבלת
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פחד מלקיחת סיכונים, פחד לקבל החלטה, פחד מדחייה חברתית, מפחד לקחת סיכונים, מה טוב בפחד? מה רע בפחד? קשה לקבל החלטה, פנטזיות, קושי לקבל החלטה, פחד להתחיל עם בחורה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
קבלת החלטות והצלחה בחיים - הספר על: החלטות, איך להחליט מהר, איך לקבל החלטות טובות, לדעת לקבל החלטות, קבלת החלטות, איך לשנות תכונות אופי? איך לשפר את הזיכרון? איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לנהל את הזמן? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעריך את עצמך? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לא להישחק בעבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות ועוד...

רוגע ושקט נפשי אמיתי - הספר על: קבלת החלטות, החלטות, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? מועקות נפשיות וייאוש ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להחליט מהר, האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה לא להתאבד? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? האם יש או אין אלוהים? האם יש משמעות לחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע וסבל בעולם? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? האם באמת הכל לטובה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Decision-Making.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר, לקבל החלטה, אימון לקבלת החלטות בנושא החלטות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Decision-Making.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2031 שניות - עכשיו 12_07_2025 השעה 22:58:59 - wesi24