אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לקבל החלטות ✔איך להחליט? האם בן הזוג שלי מתאים לי? האם בן הזוג שלך מתאים לך? בדיקת התאמה זוגית, נשמה תאומה, זיווג משמיים, איך לבחור בן זוג לחיים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
קבלת החלטות, איך לקבל החלטות, ייעוץ לקבלת החלטות, עזרה לקבל החלטות, שיטות לקבל החלטות נכונות, אימון קבלת החלטות, לקבל החלטות, מודלים של קבלת החלטות, מודלים לקבל החלטה, הגדרה קבלת החלטה, מאמן אישי, קבלת החלטות בתנאי אי ודאות, איך מקבלים החלטות, מודלים לקבל החלטות, פילוסופיה וקבלת החלטה, קבלת החלטה הגדרה, מהי החלטה, קבלת החלטה ופילוסופיה, בעיה חינוכית וקבלת החלטות, קבלת החלטות בארגון, אימון עסקי, איך להתמודד עם חוסר וודאות, כלים לקבלת החלטה, מחקר קבלת החלטה, מודלים לקבלת החלטות, איך להחליט, מודלים לקבלת החלטה, קושי בקבלת החלטה, כלים לקבל החלטה, טיפול אישי, הגדרה קבלת החלטות, פעילות בקבלת החלטה, מחקר קבלת החלטות, נוסחה לקבל החלטה, שיפור תהליכי קבלת החלטות, נוסחה לקבלת החלטה, לפעמים אנחנו ממהרים בהחלטה, אמון עסקי, קשיים בקבלת החלטות, פעילות בקבלת החלטות, ייעוץ אישי, תהליך קבלת החלטה בארגון, להחליט,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
12:48איך להחליט? האם בן הזוג שלי מתאים לי? האם בן הזוג שלך מתאים לך? בדיקת התאמה זוגית, נשמה תאומה, זיווג משמיים, איך לבחור בן זוג לחיים? לבחור בת זוג, בחירת מקצוע, איזה מקצוע לבחור? נשמות תאומות
האם יש באמת רק בן זוג אחד שמתאים לך?

אחת הטעויות הנפוצות והבעייתיות ביותר שאנשים עושים בתהליך קבלת החלטות, ובמיוחד בבחירת בן זוג, מקצוע, דירה, או אפילו נעליים, היא המחשבה שיש רק אפשרות אחת נכונה או מתאימה. לפי אליעד כהן, החשיבה הזו גורמת לאנשים לשיתוק, לבלבול ולסבל מתמיד. אנשים חושבים בטעות שאם יבחרו לא נכון הם יפסידו את הדבר האחד והיחיד שנועד להם, והתחושה הזו יוצרת קושי בקבלת החלטות.

לדוגמה, אם אדם מחפש את "הנשמה התאומה" או "הזיווג המשמיים" שלו, הוא תמיד יהיה במצב של ספק וחוסר ביטחון לגבי בן הזוג הנוכחי שלו או כל בן זוג פוטנציאלי. הוא חושב לעצמו, "אולי יש מישהו אחר שמתאים לי יותר, " וכתוצאה מכך נמנע מלהתחייב או מתקשה לבחור ולהחליט.

למה אנשים מחפשים משהו מוחלט במקום יחסי?

הנטייה האנושית לחפש משהו מוחלט נובעת מהרצון להרגיש תחושת שלמות פנימית. אנשים מעדיפים להאמין שקיים משהו אחד מושלם - בן זוג אחד ויחיד או מקצוע אחד בלבד שמתאים להם. האמונה הזו מעניקה משמעות עמוקה יותר להחלטות שלהם ויוצרת תחושת "מיוחדות". אך בפועל, גישה זו היא מקור לסבל וחרדה, שכן הם כל הזמן מוטרדים בשאלה אם באמת מצאו את "האחד".

אליעד כהן מסביר שהתחושה הזו, של משהו מוחלט ואמיתי שמחכה רק לך, יוצרת קושי עצום. אם מישהו מאמין שקיים דבר אחד ויחיד, הוא תמיד יפחד לטעות. לדוגמה, צעיר שמתלבט מה ללמוד באוניברסיטה, תמיד יחשוש שאולי יש מקצוע אחר שהיה מתאים לו יותר, ולכן הוא ייתקע ולא יקבל החלטה כלל.

איך אפשר לצאת מהשיתוק ולקבל החלטות בקלות?

הדרך להימנע מהשיתוק בקבלת החלטות היא להבין שאין רק אפשרות אחת שמתאימה לך באופן מוחלט. לפי אליעד כהן, הכל תלוי ברצונות שלך. אם אתה יודע מה הרצונות שלך, תוכל לבדוק אילו אפשרויות קיימות שעונות על הרצונות האלה. אם יש לך רצון מסוים וברור שקיימת רק אפשרות אחת שעונה על הרצון הזה, אז באמת יש רק דבר אחד שמתאים לך. אבל ברוב המקרים, קיימות עשרות, מאות או אלפי אפשרויות, וכולן מתאימות לך באותה מידה.

לדוגמה, אם אדם אומר שהוא רוצה "מקצוע שבו אפשר לטפל באנשים, " קיימים עשרות מקצועות כאלה: רפואה, פסיכולוגיה, ייעוץ וכו'. כל אחד מהם יכול להתאים לו, ולכן הוא יכול לבחור בקלות רבה יותר.

האם כל בן זוג יכול באמת להתאים לך?

ברמה עמוקה, אליעד כהן מסביר, שכל דבר בעולם יכול להתאים לך, כולל כל בן זוג. מה שקובע אם משהו מתאים לך או לא הוא הרצון שלך בלבד. אם אדם ירצה להיות מאושר, הוא יוכל למצוא את האושר בכל בן זוג או בכל מצב בחיים. גם אם הוא לבד, הוא יוכל להיות מאושר אם הוא בוחר בכך. למעשה, האדם הוא זה שקובע את ההתאמה ולא הגורל או משהו חיצוני.

לדוגמה, אדם יכול לבחור להרגיש מאושר בזוגיות עם אדם אחד, ויכול גם לבחור להיות מאושר עם אדם אחר. אין באמת נשמה תאומה אחת ויחידה שחייבת להיות דווקא עם בן אדם מסוים.

מדוע אנשים מתקשים לשחרר את האמונה ב"נשמה תאומה"?

הסיבה לכך שאנשים לא רוצים לוותר על המחשבה שיש "האחד" או "האחת" היא שהגישה הזו מעניקה להם משמעות מיוחדת לזוגיות שלהם. ברגע שאדם מבין שבן הזוג שלו אינו האחד והיחיד, אלא רק מישהו שמתאים לו באופן יחסי לפי רצונותיו, התחושה של משהו "מיסטי" ועמוק מתפוגגת. אנשים מעדיפים לחשוב שהקשר שלהם הוא מיוחד, ושיש מאחוריו משמעות עמוקה או רוחנית.

מה המשמעות האמיתית של "נשמה תאומה" ושלמות פנימית?

הדבר היחיד שבאמת יכול להיות "האחד והיחיד" בחיים, על פי אליעד, הוא השלמות הפנימית. זו אותה תחושה פנימית של אושר מוחלט ושלמות שאינה תלויה בשום דבר חיצוני. השלמות הזו לא תלויה בבן זוג, במקצוע, או בכל דבר אחר. האדם יכול לחוות אותה כשהוא מבין מי הוא ומה הוא באמת רוצה בחיים. ברגע שמגיעים לשלמות פנימית, הכל הופך למושלם, וכבר אין משמעות לחיפוש אחר ה"אחד" החיצוני.

אליעד מסביר שתחושת "האחד והיחיד" בזוגיות היא למעשה השלכה של התחושה הזו של שלמות פנימית. האדם לוקח את התחושה העמוקה של "הכל בדיוק כמו שאני רוצה" ומלביש אותה על בן זוג או בת זוג, ואז חושב ש"הנה מצאתי את האחד שלי".

כיצד להפוך את ההחלטות שלנו לפשוטות יותר?

כדי לפשט את ההחלטות שלך, אליעד מציע להפסיק לחפש את הדבר המוחלט ולהתחיל לחשוב באופן יחסי על הרצונות שלך. במקום לשאול "האם זה האחד או האחת, " תשאל את עצמך: "האם זה עונה כרגע על הרצונות שלי?" אם התשובה היא כן, אז זה מתאים, גם אם יש עוד אלפי אפשרויות אחרות שיכולות להתאים לך.

ההבנה הזו מפחיתה חרדה ולחץ מהחלטות כי היא מסירה את הפחד שאולי אתה טועה. אתה לא טועה כל עוד אתה עושה את מה שמתאים לך כרגע לפי הרצונות שלך. אם הרצונות שלך משתנים בעתיד, פשוט תבחר אחרת.

אליעד כהן מדגיש שהחיים הם לא בחירה אחת מוחלטת, אלא אוסף של בחירות יחסיות המבוססות על הרצונות שלך ברגע הנוכחי. כשמבינים זאת, קל יותר לקבל החלטות ולהפסיק להיתקע בשאלות חסרות תשובה כמו "האם זה באמת האחד או האחת?"
מהן הטעויות הנפוצות בהחלפת בחירות, ובמיוחד בהחלפת בן זוג?

כאשר אנשים בוחרים דברים בחיים - בין אם מדובר במקצוע, דירה, נעליים או בן זוג - אחת הטעויות הנפוצות ביותר היא לחשוב שהם בחרו את הדבר הנכון או את הדבר היחיד שמתאים להם. אנשים לעיתים מאמינים שיש רק מקצוע אחד או בן זוג אחד שמתאים להם, וזה גורם להם להתבלבל ולחפש את הדבר המושלם. טעות נוספת היא להרגיש שלפני קבלת החלטה, עליהם למצוא את הדבר "המוחלט" - הדבר הנכון ביותר שיתאים להם ללא שום ספק.

לדוגמה, בחירת בן זוג - רבים מאמינים שיש "נשמה תאומה" או "הזיווג המשמיים" שממתינים להם. זו טעות שמובילה לבלבול ולהימנעות מלקבל החלטות.

האם כדאי לצפות לדברים מוחלטים? איך זה משפיע על ההחלטות שלנו?

הציפייה למשהו מוחלט היא מה שמסבך את האדם. אם מישהו מאמין שיש רק דבר אחד שמיועד לו בחיים - בין אם מדובר במקצוע או בן זוג - הוא לא יוכל לדעת אם הוא באמת עשה את הבחירה הנכונה. כשאדם חושב "אולי זה לא זה", הוא נשאר במקום ולא מקבל החלטות. התחושה של "אולי יש משהו אחר", שגורמת לאדם להימנע מלקבל החלטות, נובעת מהאמונה שיש רק דבר אחד "נכון".

לפי הגישה הזו, כל מה שחשוב הוא לדעת את הרצונות שלך ולהתמקד בהם, ולא להאמין שמדובר במשהו מוחלט.

מהי הדרך הנכונה לקבל החלטות? איך להימנע מהשיתוק בקבלת החלטות?

הגישה הנכונה היא להבין שאין רק דבר אחד שיכול להתאים לך. כל אדם יכול למצוא את עצמו במצבים שונים, ויכולים להיות אלפי אפשרויות שמספקות את הצרכים שלך. אם אדם מבין שכל מקצוע יכול להתאים לו, כל בן זוג יכול להתאים לו, הוא לא ייתקע בקבלת החלטות. למעשה, כל אדם יכול למצוא את ההתאמה שלו בקלות רבה יותר, אם הוא לא מחפש משהו מוחלט.

במקום להחפש את האחד והיחיד, מומלץ לבדוק באופן יחסי את הרצונות שלך ולראות איזה אפשרויות קיימות בשוק.

האם יש משהו שגורם לנו להתעקש על "האחד והיחיד"?

הרבה פעמים המושג של "הנשמה התאומה" או "הזיווג המשמיים" נובע מתוך תחושת שלמות פנימית. אנשים מחפשים חוויות שיגרמו להם להרגיש שמצאו את האחד האמיתי. זה יכול להוביל למערכת יחסים שבה הם מחפשים את התחושה של "השלמות". תחושת האושר הזו מבוססת על הרצון להרגיש שכל מה שקורה כרגע הוא מה שמתאים להם.

מבחינה זו, כאשר אדם מרגיש "המציאות בדיוק מה שאני רוצה", הוא חווה את התחושה של "הנשמה התאומה". אך גישה זו מסבכת את האדם ומביאה לחרדה - איך אני יכול לדעת אם באמת מצאתי את הדבר הנכון?

מהי הדרך לצאת מהלופ הזה?

הדרך להימנע מהשיתוק בקבלת החלטות היא להבין שאין באמת "האחד" או "האחת". במקום לחפש את הדבר המוחלט, יש לבדוק את הרצונות שלך ולמצוא את ההתאמה האפשרית. אם אדם אומר לעצמו, "אני רוצה משהו כזה וכזה", אז כל האפשרויות שמתאימות לצרכים אלו יהיו רלוונטיות לו. במקום להיאחז באמונה שיש רק "הדבר האחד", כדאי להרחיב את האפשרויות ולהבין שכל דבר יכול להתאים לך באופן יחסי, תלוי במה שאתה רוצה.

האם כל בן זוג יכול להתאים לך? איך זה קשור לכל תחום בחיים?

ההבנה ש"כל אחד יכול להתאים לך" מתייחסת לא רק לבחירת בן זוג, אלא לכל תחום בחיים. אם אדם מבין שאין משהו אחד שמתאים לו באופן מוחלט, הוא יכול להתחיל לבחור מתוך אפשרויות רבות ולהיות הרבה יותר גמיש ופתוח. כל בן זוג יכול להתאים לך במידה והם ממלאים את הרצונות שלך, כך שאין צורך להילחם במחשבה שיש "הבן זוג האחד והיחיד" שמיועד לך.
אחת מהטעויות הכי נפוצות נשאל אתכם מה לדעתכם אחת הטעויות הכי נפוצות בבחירת משהו כגון לדוגמה בחירת מקצוע בחירת קריירה בחירת בן זוג, בחירת דירה בחירת נעליים בחירת מה שזה לא יהיה מה אחת הטעויות הכי נפוצות?

ש: לחשוב שבחרת נכון.

אליעד: זה אחת הטעויות הכי נפוצות לחשוב שבחרת נכון?

ש: כן להיות בטוח.

אליעד: אתה חושב שרוב האנשים חושבים שהם בחרו נכון?

ש: כן באמת ככה אני חושב.

אליעד: אוקי מה עוד אני אספר לך על טעות שאני מכיר, אחת הטעויות הכי נפוצות זה ושממררת לבן אדם גם את החיים בוא נגדיר את זה ככה, אחת הטעויות שממררת לו את החיים אחת הטעויות המחשבתיות הכי נפוצות בתהליך של קבלת החלטות כגון להחליט מה לעשות להחליט איזה מקצוע ללמוד להחליט אם הבן זוג מתאים או לא להחליט כל דבר, מה אחת הטעויות הכי נפוצות שהורסת לבן אדם את החיים?

ש: אני לא בטוח אני חושב.

אליעד: ש...?

ש: שהוא חושב מצפה כאילו למוחלט והיחסי.

אליעד: מה זה אומר תסביר.

ש: הכוונה שכאילו שנניח הוא מאמין שהטוב לדוגמה שיש איזה טוב אמיתי בתוך הצורה עצמה.

אליעד: מה לא אתה תסביר אז מה זה קשור לקבלת החלטות תגיד זה רע לאנשים בחיים באופן כללי כי הם מצפים למשהו מוחלט בתוך יחסי.

ש1: אוקי זה משפיע על הבחירות שלהם זה משפיע על הבחירה שלהם על הגישה והבחירה אולי.

ש2: אוקי התשובה שלי עכשיו זה עניין הפוך לא להיות בטוח לחשוב שאולי אם הייתי בוחר במסלול אחר היה יותר טוב.

אליעד: נכון לא להיות בטוח ומה השורש של זה אז אני אגיד את הפרספקטיבה הזאת, אחת הטעויות הכי קשות של אנשים בחיים זה שהם חושבים שיש משהו אחד שאמור להתאים להם.

ש: זה מה שאמרתי עכשיו.

אליעד: אתה צודק חבל על הזמן.

ש: אבל זה מה שאמרתי.

אליעד: אלא איך אמרת את זה.

ש: אז כל מה שאמרתי צריך מההתחלה.

אליעד: מה?

ש: אמרתי את זה בסדר אחר לא טוב?

אליעד: אתה אמרת את זה אולי חשב בהתחלה לא פסלתי ישר את מה שאמרת נכון אבל אחר כך אמרת נתת את זה לכיוון אחר שהם מצפים לקבל משהו מוחלט לא דיברתי מההיבט הזה. אנשים לפעמים חושבים שיש משהו אחד שמתאים להם יש מקצוע שמתאים להם יש נשמה תאומה באים גם לפני שהבן אדם נולד מכריזים עליו מי יהיה הבן זוג שלו וככה זה ביהדות הנפש התאומה האחד והיחיד כל מיני מושגים כאלה נכון, הדבר שלא נועדת היעוד שלך כל הדברים האלה בדיוק.

ועכשיו שברגע שבן אדם יוצא למשחק עם כזאת תחושה נניח שיש בה מן האמת נניח אבל אז כשהוא בא עם כזאת תחושה הוא אומר "איך אני אדע שזה זה אולי זה משהו אחר, איך אני אדע שזה אולי זה משהו אחר" ואז הבן אדם נדפק הוא לא יכול להתקדם.

ש: למה?

אליעד: כי איך הוא יכול לדעת שזה זה אולי זה משהו אחר, עכשיו אתה אומר לעצמך בן אדם צעיר "איך אני אדע מה אני אמור לעשות בחיים" איזה תשובה איך אתה רוצה תשובה לשאלה הזאת אפשר למצוא את התשובות אבל אם אתה בטוח ככל שאתה יותר בטוח שיש איזה דבר אחד ויחיד שאותו אתה אמור לעשות ככה אתה יותר תיתקע כי כל דבר שתדמיין את עצמך עושה תגיד "אולי זה לא זה אולי הדבר האחד והיחיד שלי אני לא יודע מה הוא אולי אני אדע מה הוא בעוד שלוש שנים, אולי אני צריך להמשיך עוד חודש לחכות אולי יש משהו יותר טוב".

ש: רגע אבל למה מחויב שזה יתקע אותו?

אליעד: כי אין כזה.

ש: אוקי אין כזה "ולכן אני אתחיל לנסות דברים".

אליעד: אתה לא יכול אין לך את כל החיים לנסות דברים אתה צריך לבחור מסלול לימודים מה זה לנסות דברים.

ש: "אבל אני לא יודע".

אליעד: אז הוא בבעיה ואז הוא לא עושה כלום כי הוא לא יודע מה לעשות הוא לא יודע מה מתאים לו.

ש: אני מתאים את האופציה של "אם אני לא יודע אז אני אעשה משהו".

אליעד: אתה לדוגמה נגיד נניח מכיר מישהי נניח אוקי ואז אומר לך המוח "האם היא הנשמה התאומה שלי".

ש: כן יש דברים כאלה.

אליעד: יפה ואז אתה לא מכיר אתה אומר "אז אני לא מכיר אותה אז אני לא רוצה להכיר אותה כי אני לא בטוח שהיא הנשמה התאומה שלי, האם זאת באמת האחת שנועדה לי" אבל מה האמת שצריך לעשות הפוך זה עובד הפוך האם יש מישהו או משהו אחד שיכול להתאים לך מה התשובה תשובה תלוי, במה זה תלוי ברצון שלך.

ש: מה תלוי הרצון שלי?

אליעד: לא שנייה זה הכל עובד לפי הרצון שלך אם אתה רוצה משהו מסוים ספציפי והמשהו המסוים הספציפי זה קיים רק דבר אחד כזה בעולם כרגע אז ממילא יש משהו אחד כרגע שמתאים לך, אם אתה אומר "אני רוצה מקצוע שבו יש" תספר איזה סיפור ובכל העולם כולו יש רק מקצוע אחד כזה אז באמת יש רק מקצוע אחד כזה בעולם שמתאים לך אבל אם אתה אומר "אני רוצה מקצוע כזה וכזה" ובמקצוע הזה יש עשרים מקצועות כאלה אז העשרים המקצועות האלה מתאימים לך נגיד כל אחד מהם יכול להתאים לך.

ומה האמת שבפנימיות כל דבר בעולם יכול להתאים לך כל בן זוג יכול להתאים לך כל דבר בעולם יכול להתאים לך לא רק שיכול להתאים לך אלא שאתה גם יכול להתאים לך להיות לבד כל שכן שיכול להתאים לך להיות בזוגיות עם כל אחד שאתה רוצה, כל אחד שאתה רוצה בעולם יכול להתאים לך מצד האמת.

ש: מה זה אומר?

אליעד: מה זה אומר זה אומר מה זה להתאים לך, מה אתה אומר מה אתה מחפש נגיד בזוגיות שיהיה לך טוב ותהיה מאושר אתה יכול להיות מאושר מכל דבר מצד האמת אם אתה תרצה אתה יכול תמציא את הדבר הכי מוזר בעולם ואתה יכול להגיד זה מה אני רוצה ואת כל המוח שלך לסובב ולהיות מאושר מזה ויהיה לך מושלם.

ש: אוקי אז זה לא קשור בכלל לצורה.

אליעד: לא קשור בכלל עכשיו זה נכון שבמשחק שלנו זה כאילו כן קשור אבל מה שאני אומר עוד פעם אז אם בן אדם יבוא בגישה שאומרת "כל מה שיש בעולם יכול להתאים לי" נגמר המשחק אין משמעות יותר לחיים כי אז "יכול להתאים לי גם להיות רעב ואני לא צריך לאכול" ואתה יכול למות וזהו אתה יכול להיות מאושר מכל דבר אז בוא נמות ברעב אפשר להיות מאושר מזה שזה גם בסדר, אז בכל מקרה בן אדם מגדיר לעצמו "אני רוצה את זה ולא רוצה את זה, רוצה את זה ולא רוצה את זה" ואז הוא מתחיל להאמין שזה באמת משנה.

ואז הוא מאמין עוד יותר שיש רק דבר אחד שהוא האחד והיחיד שזה משנה ברמה מוחלטת שזה המון והמון עקרונות דתיים המון עקרונות דתיים כל הרעיון הזה של נשמה תאומה נפש תאומה, זיווג מהשמיים כל הדברים האלה זה רעיונות דתיים.

ש: זה כאילו מזכיר משהו כמו שהבן אדם מנסה לחפש משמעות בחיים זה אותו דבר?

אליעד: כן מתוך זה שהוא חיפש את המשמעות מתוך זה הוא גזר שיש איזה יד מכוונת ואם יש יד מכוונת כנראה שהיא כיוונה אותך למשהו מסוים ואז אתה צריך למצוא את המשהו מסוים הזה "ואיך אני אדע שזה המשהו מסוים הזה האם באמת זה המשהו המסוים" ולכן צריך לעשות הפוך, אתה תגיד מה אתה רוצה מה חשוב לך ואז לבדוק באופן יחסי מה הסיכוי שיש את זה פה או פה. עכשיו אם אתה אומר אני רוצה משהו מסוים ויש מאוד סיכוי שזה ב - x אז באמת ה - x הזה מתאים לך אבל אם יש את זה בעשרה איקסים אז עשרת האיקסים כל העשרה האלה מתאימים לך ואם אתה לא יודע אז גם כולם מתאימים לך כי אתה לא יודע כי הם שווי ערך.

המהות של מה שאני אומר כרגע היא לא איך לקבל את ההחלטה המהות של מה שאני אומר כרגע היא איך לא לקבל את ההחלטה, נקודת ההנחה שאומרת שבהכרח חייב להיות שיש משהו אחד שמתאים לך היא לא בהכרח נכונה תלוי ברצונות שלך מהרצונות שלך תגזור מה מתאים לך אבל לא בהכרח שצריך משהו מסוים, אנשים עכשיו למה אנשים לא רוצים לחשוב ככה מה הסיבה כי ברגע שהם חושבים ככה זה גורם להם לאבד את המשמעות של מה שיש להם כי נגיד זוג שמתחתנים הם מעדיפים לחשוב שהוא האחד שהיא האחת.

עכשיו למה אני לא אומר את זה על מקצוע כי במקצוע אנשים יותר חושבים שהם יכולים להחליף אבל נגיד בזוגיות אנשים יותר חושבים שזה האחד או האחת, אוקי האחד האחת האחת האחד ולכן אם בן אדם היה חושב מראש שבעצם הבן זוג או הבת זוג הוא לא האחד אלא הוא זה שכרגע באופן יחסי ממלא לך את הרצונות שיש לך כרגע באופן יחסי אז ממילא זה הופך את זה לפחות מיוחד כי אז גם אתה פחות מיוחד כי אז במקרה כרגע אתה ממלא לבן זוג שלך את רצונות האלה ואחרים ואז אתה פחות מיוחד ואז הוא פחות מיוחד ואז זה מוריד מכל תחושת האושר של החתונה והתחתנו ומצאנו ואז זה יוצר בעיה לכן מתגו את המיתוס של האחד והאחת.

רגע הבנו את הסיפור כי אז בעצם אם בן אדם היה עושה הפוך, מה הוא היה עושה אם בן אדם אומר "האם זאת האחת האם זה האחד" אז כשהוא מוצא מישהו או מישהי אז המוח אומר "אוקי זאת האחת" זה הצורה הצורה מחויבת הצורה היא המחויבת אבל אם הוא אומר "רגע בא נעשה הפוך מה הרצונות שלי האם הישות הזאת ממלאה לי את הרצונות? כן אז היא מתאימה, זה מתאים? כן יש אלף שמתאימים מיליון שמתאימים" מה שזה גורם שבעצם אז הבן זוג או הבת זוג הופך להיות משהו פונקציונלי ואנשים לא רוצים לתפוס את הבן זוג כמשהו פונקציונלי הם רוצים לתפוס אותו כמשהו מיסטי שיש בו איזה קשר של נשמות או משהו כזה.

ש: למה?

אליעד: כי אז זה נותן יותר משמעות. עכשיו מאיזה היבט זה כן נכון הדבר האחד והיחיד שהוא הנשמה התאומה שלך שהוא מחכה לך מה שזה לא יהיה זה השלמות שלך, השלמות הפנימית זה הדבר היחיד שהוא היחיד שאין לו תחליף ואין שני לו ואם השגת אותו יש לך הכל ואם לא השגת אותו אין לך כלום ואחרי שתשיג אותו לא תרצה שום דבר אחר ועד שלא תשיג אותו לא תהנה משום דבר אחר זה נכון, זה לגבי האושר הפנימי שהוא תלוי בך בלהבין מי אתה מה אתה וכו' ואז לקחו את הרעיון הזה והלבישו אותו על צורה.

מה השכל שבדבר אחת מהסיבות שבן אדם לדוגמה נגיד נמצא בזוגיות נניח זה בגלל ששם הוא מצליח לחוות תחושות שהוא היה רוצה לחוות כלפי המציאות נגיד הוא רוצה להרגיש שאוהבים אותו אז בזוגיות הוא מרגיש שאוהבים אותו הוא רוצה להרגיש שהוא אוהב בזוגיות הוא מרגיש שהוא אוהב. אוקי עכשיו ואז הוא בעצם בן אדם בעצם לוקח תחושות שנכונות לגבי האושר המוחלט ומלביש אותן על מערכת יחסים זוגית, לדוגמה באושר המוחלט בתחושה הזאת אתה באמת מרגיש שמצאת את האחד שלך או את האחת שלך זאת אומרת שאתה מרגיש שהמציאות מה שקורה בה כרגע זה בדיוק מה שאתה רוצה.

נניח שבן אדם מרגיש "כל מה שקורה כרגע במציאות זה בדיוק מה שאני רוצה במאה אחוז" זה כמו התחושה של "זאת האחת שלי" או "זה האחד שלי", כאילו מה המהות של "זאת האחת שלי" זה בעצם להגיד "זאת בדיוק מה שאני רוצה זה בדיוק מה שמתאים לי", מה המהות של "זה בדיוק מה שמתאים לי" זה להגיד "המציאות בדיוק מתאימה למה שאני מחפש".

ומזה גזרו מזה המוח של הבן אדם אמר אוקי בא ניקח את התחושה שאומרת "זה בדיוק מה שאני מחפש" שהיא בעצם מבטאת רגע שבו הבן אדם מרגיש שהוא מאושר במאה אחוז בא ניקח את המחשבה הזאת ונלביש על בן אדם בשר ודם ונגיד זאת האחת שאני מחפש ואז היא האחת.

ואז אתה פוגש איזו צורה ואתה אומר "איך אני אדע אם הצורה הזאת היא האחת" ואז מסתבך סיבוך שלם שיש לו נגיד יתרונות וחסרונות כי הוא גם נותן משמעות כי אם אתה הופך הצורה לבעלת משמעות ממילא זה נותן יותר אהבה ואז זה גם נותן יותר פחד ונותן יותר חרדה ונותן יותר כעס, נותן את כל התחושות שנוצרות מזה שהופכים את הצורה למהות כי להגיד "זאת האחת" או "זה האחד" זה בעצם להגיד הצורה מחויבת הצורה היא המהות וזה השכל של העניין.

אבל אם בן אדם רוצה לצאת מהלופ הוא צריך לדעת שמאוד יכול להיות שבעצם זה לא אחד או האחת אלא יש אלף שיכולים להתאים או מיליון או מאה מיליון או אינסוף כנ"ל לגבי בחירת מקצוע בחירת קריירה בחירת עבודה, בחירת כל שטות שעולה על דעתכם או כל דבר מאוד רציני.

עכשיו מה עוד שכל יש בדבר אם בסופו של דבר כל הדברים הם בעצם ישות אחת כמו שפעם הסברתי נגיד שיש משוגע, זאת פרספקטיבה נגיד שיש משוגע שיש לו כיסא והוא אומר "אני רואה פה שניים" ואז הוא מתלבט "איזה כיסא אני אמור לשבת" תקשיב כולם מתאימים לך באותה מידה הוא אומר "איך כולם מתאים באותה מידה אני צריך לדעת אם לשבת על זה וזה או זה פה יש כרישים ופה יש עננים" אבל הוא לא יודע שזה בכלל אותו כיסא אין פה כמה כיסאות זה כיסא אחד ולא משנה איפה תשב זה בסדר, בסדר באותה מידה.
איך לא לפחד לקבל החלטות? איך לקבל החלטות בקלות? איך ללמוד לקבל החלטות? איך ללמוד להחליט? למה קשה להחליט? למה קשה לקבל החלטה? פחד מהחמצה, fomo, איך להתמודד עם פחד להחליט? למה אני לא מסוגל להחליט?
איך לא לפחד לקבל החלטות? איך לקבל החלטות בקלות? איך ללמוד לקבל החלטות? איך ללמוד להחליט? למה קשה להחליט? למה קשה לקבל החלטה? פחד מהחמצה, fomo, איך להתמודד עם פחד להחליט? למה אני לא מסוגל להחליט?
... לא לפחד לקבל החלטות? איך לקבל החלטות בקלות? איך ללמוד לקבל החלטות? איך ללמוד להחליט? למה קשה להחליט? למה קשה לקבל החלטה? פחד מהחמצה, fomo, איך להתמודד עם פחד להחליט? למה אני לא מסוגל להחליט? למה אנשים מפחדים לקבל החלטות? הקושי בקבלת החלטות הוא בעיה נפוצה בקרב אנשים רבים, והיא נובעת בעיקר מרצונו של האדם להרגיש כמה שיותר טוב ולמנוע תחושה של רע. כל החלטה שאדם נדרש לקבל משפיעה באופן ישיר על תחושת הטוב או הרע שלו. כאשר אדם עומד מול מספר אפשרויות, הוא בעצם מהמר שהאפשרות שבחר ... אדם מתלבט האם להתפטר או להישאר בעבודתו, הוא לא יודע בוודאות איזו אפשרות תביא לו יותר סיפוק בטווח הארוך, ולכן הוא עלול לחוש פחד ולהימנע מקבלת ההחלטה. מהן שתי הסיבות העיקריות לקושי בקבלת החלטות? ישנן שתי סיבות עיקריות שמקשות על אדם להחליט: הסיבה הראשונה היא חוסר ידיעה או אי ודאות לגבי איזו אפשרות תספק יותר טוב או פחות רע. במצב כזה האדם אינו יודע להעריך מראש את תוצאות ... לצרכים אחרים. אם הוא קונה את הרכב, הוא מאבד את היכולת ליהנות מכל הדברים האחרים שהיה יכול לרכוש. איך דוגמת המרצדס ממחישה את פחד הצמצום בקבלת החלטות? הדוגמה של רכישת מרצדס ממחישה את הפחד להחליט דרך המחשה פשוטה וברורה. אדם שמחזיק מיליון שקלים יכול לבחור לרכוש מרצדס יוקרתית או להישאר עם הכסף בכיס לשימושים שונים. אם הוא בוחר ... אחת, הוא מאבד חלק מהיכולת לפנטז על אפשרויות אחרות, כיוון שזה כבר לא ממשי. הפנטזיה מעניקה תחושה של חופש בלתי מוגבל, ולכן אנשים מתקשים לקבל החלטה שתגביל אותם. מה עושים כשלא יודעים איזו החלטה תביא יותר טוב? כאשר אדם אינו יודע איזו החלטה היא הטובה ביותר עבורו, עליו ללמוד כיצד לקבל החלטות בצורה מובנית ומושכלת. השיטה כוללת מספר שלבים: להגדיר במדויק מהי ההחלטה שצריך לקבל (למשל, באיזה מקום לגור). לרשום את כל האפשרויות הרלוונטיות (לדוגמה, מקומות מגורים שונים). לבדוק אם ישנן אפשרויות ... חשוב פחות. לבדוק כיצד כל אחת מהאפשרויות משפיעה על המטרות שנקבעו. לנסות להעריך ככל הניתן איך כל אפשרות תשפיע על איכות החיים. דרך זו של קבלת החלטות בצורה מובנית מפחיתה את חוסר הוודאות והפחד מחרטה, ומקנה תחושת שליטה וביטחון בתהליך. איך להתמודד עם פחד מצמצום האפשרויות? כאשר אדם יודע בבירור איזו אפשרות טובה עבורו, אך עדיין מתקשה לקבל החלטה בגלל הפחד מהצמצום וההגבלה שתיווצר, הפתרון הוא לחזק את יכולתו להרגיש טוב ללא תלות מוחלטת בתוצאה הספציפית של ההחלטה. לדוגמה, אדם המתלבט היכן לגור צריך לפתח יכולת להרגיש טוב ולהיות מאושר באופן עצמאי, בלי קשר למקום שבו יבחר לגור. ככל שההנאה והסיפוק שלו יהיו פחות תלויים בתוצאה הספציפית, כך יהיה לו קל יותר לקבל החלטות, מכיוון שהפחד מהצמצום יהיה פחות משמעותי. למה המוח האנושי מסוגל לקבל החלטות מורכבות אך מתקשה בהחלטות פשוטות? המוח האנושי מסוגל לקבל החלטות מורכבות מאוד באופן אוטומטי, כמו שמירה על שיווי משקל בעמידה או הליכה. הוא עושה מיליוני חישובים קטנים בכל רגע. עם זאת, כשמדובר בהחלטות מודעות ומשמעותיות, האדם מרגיש לחץ גדול יותר, כי הוא מודע להשפעות ארוכות הטווח של
קבלת החלטות והטלת ספק, איך לקבל את ההחלטות הטובות ביותר? איך לקבל החלטות נכונות? איך לקבל החלטות טובות? איך לקבל החלטות טובות? איך לעשות בחירות טובות? איך להטיל ספק בצורה נכונה? האם משהו נכון? למה משהו לא נכון? שיטות להטלת ספק
קבלת החלטות והטלת ספק, איך לקבל את ההחלטות הטובות ביותר? איך לקבל החלטות נכונות? איך לקבל החלטות טובות? איך לקבל החלטות טובות? איך לעשות בחירות טובות? איך להטיל ספק בצורה נכונה? האם משהו נכון? למה משהו לא נכון? שיטות להטלת ספק איך לקבל החלטות נכונות בצורה הטובה ביותר? כאשר אדם מתמודד עם קבלת החלטות, המטרה שלו תמיד היא לקבל את ההחלטה הטובה ביותר. לפי אליעד כהן, רוב האנשים עושים טעות בדרך שבה הם מטילים ספק בהחלטות שלהם. הטעות היא לשאול את עצמם האם ההחלטה שלי נכונה?, במקום לשאול למה ההחלטה שלי לא נכונה?. אליעד ... זאת בצורה מפורטת באמצעות דוגמה פשוטה מחיי היומיום: אדם מתלבט האם לעבור דירה או לא. לאחר מחשבה רבה, הוא מגיע למסקנה שההחלטה הנכונה היא לעבור דירה. בשלב זה קיימות שתי דרכים להטיל ספק בהחלטה: הדרך הראשונה היא שהאדם יחשוב מי אמר שההחלטה שלי נכונה? אולי היא לא נכונה? אולי לא כדאי לעבור דירה?. בצורה הזאת, האדם מנסה לברר האם ההחלטה נכונה או לא נכונה באופן כללי, אבל לא בהכרח מבצע בדיקה עמוקה מספיק. הדרך השנייה והמומלצת לפי אליעד היא לשאול באופן ישיר למה ההחלטה שלי לא נכונה?. במקום להטיל ספק באופן כללי, האדם צריך להניח מראש שההחלטה שלו שגויה ולחפש באופן אקטיבי סיבות לכך. מה היתרון של להטיל ספק בהחלטה בצורה ישירה? כאשר האדם שואל למה ההחלטה שלי לא נכונה? הוא מאלץ את עצמו לחשוב על סיבות אמיתיות וספציפיות כנגד ההחלטה. במקום לבחון את ההחלטה במעורפל או באופן כללי, הוא בוחן אותה באופן ברור וממוקד. אליעד מדגיש שזו הדרך הנכונה והיעילה יותר לבדוק את ההחלטות, כי אם לא מוצאים סיבות למה ההחלטה לא נכונה, זה מגדיל את הסיכוי שההחלטה באמת נכונה. הסיבה לכך ... את עצמו האם אני צודק או לא? הוא בעצם לא ממש מחפש את האמת באופן טהור, אלא לעיתים קרובות הוא מחפש אישור לתשובה שכבר החליט עליה. כאשר אדם שואל למה אני טועה? הוא כבר יוצא מנקודת מוצא ברורה שמחייבת אותו לחקור ולבחון לעומק את ההחלטה, ולחפש בצורה אובייקטיבית את הסיבות לכך שההחלטה שלו אולי לא טובה. זהו מנגנון בדיקה מעמיק יותר מאשר לשאול סתם האם אני צודק?. למה חשוב להניח מראש שההחלטה שלך שגויה? כאשר האדם מניח מראש שההחלטה שלו לא נכונה, הוא נותן לעצמו הזדמנות אמיתית לגלות פגמים בהחלטה. הוא מאפשר לעצמו להסתכל ...
איך לקבל החלטות בצורה נכונה? איך לדעת לקבל החלטות? מודל קבלת החלטות, תהליך קבלת החלטות בחיים, איך יודעים לקבל החלטה? איך לבחור החלטה? איך מקבלים החלטה? איך לעשות החלטה? איך להחליט?
איך לקבל החלטות בצורה נכונה? איך לדעת לקבל החלטות? מודל קבלת החלטות, תהליך קבלת החלטות בחיים, איך יודעים לקבל החלטה? איך לבחור החלטה? איך מקבלים החלטה? איך לעשות החלטה? איך להחליט?
... לקבל החלטות בצורה נכונה? איך לדעת לקבל החלטות? מודל קבלת החלטות, תהליך קבלת החלטות בחיים, איך יודעים לקבל החלטה? איך לבחור החלטה? איך מקבלים החלטה? איך לעשות החלטה? איך להחליט? איך לקבל החלטה נכונה בחיים? לקבל החלטות זו פעולה שכולנו מבצעים באופן יום - יומי, לפעמים בקלות ולפעמים תוך התלבטות קשה ומתמשכת. אליעד כהן מסביר כיצד אפשר להחליט בצורה נכונה ומסודרת באמצעות נוסחה פרקטית וברורה. מהי השיטה לקבלת החלטות שאליעד כהן מציע? כדי לקבל החלטה בצורה נכונה, אליעד כהן מציע תהליך מובנה, ברור ומפורט: לקחת דף ולחלק אותו לשתי עמודות, או למספר עמודות לפי כמות האפשרויות העומדות לפניכם. בראש כל עמודה כותבים את אחת האפשרויות. לדוגמה, ללכת לעבודה ולא ללכת לעבודה. בשורות מתחת לעמודות, כותבים את כל הרצונות והשאיפות שיש לכם, גם אם נדמה שהם לא קשורים להחלטה באופן ישיר. לדוגמה: להרוויח כסף, להרגיש טוב, שיהיו חברים, להעריך את עצמי, איכות חיים, שכנים טובים ועוד. ליד כל רצון נותנים ציון (לדוגמה מ - 1 עד 10) לפי המידה ... שלו עבורכם. למשל, אם כסף חשוב לכם יותר מתחביבים או חברים, תנו לו משקל גבוה יותר, כך שהוא ישפיע יותר על סיכום הנקודות הסופי. למה השיטה של קבלת החלטות לא תמיד עובדת? אליעד כהן מתייחס לכך שלמרות השיטה המסודרת, יש סיבות שונות למה אנשים יכולים להתקשות להחליט או להרגיש לא שלמים עם ההחלטה שהתקבלה: ייתכן שלא כל הרצונות שלכם נכתבו, ואתם חשים שמשהו נשכח. יכול להיות שקיים ספק האם הדירוג שנתתם נכון או מדויק. למשל, האם באמת ארגיש טוב יותר אם אמכור את ... הועלו על הדף, ויכול להיות שיש אפשרויות אחרות טובות יותר שלא נלקחו בחשבון, כמו האפשרות להשכיר בית במקום למכור או להישאר בו. כיצד להבטיח שהחלטה תהיה מלאה ושלמה? אליעד ממליץ באופן אידיאלי להעלות על הדף את כל הרצונות שיש לכם, אפילו רצונות שנראים לא קשורים באופן מיידי להחלטה. לדוגמה, אם אתם מתלבטים איזה רכב לקנות, תרשמו גם רצונות כמו לישון טוב בלילה או שיהיה לי בית יפה. נראה שאולי הרצונות האלו אינם קשורים ישירות לרכב, אך ייתכן וקיים קשר עקיף (למשל, רכב זול יותר יאפשר חיסכון בכסף שיכול לשמש לשיפור הבית). דוגמה מעשית לשימוש בנוסחת ההחלטות בקניית רכב אליעד נותן דוגמה מפורטת: רושמים מה חשוב לכם ברכב: חסכוני בדלק, מהיר, טכנולוגי, מראה יפה. ממיינים סוגי רכבים אפשריים, ונותנים לכל סוג רכב ציון בהתאם ... לגביו. ייתכן שישנן אפשרויות אחרות שלא הועלו מראש, כמו רכבים נוספים או פתרונות אחרים. הוא מציין שבאופן תאורטי, כל רצון יכול להשפיע על ההחלטה. למשל, רכב מסוים יכול להשפיע על איכות השינה שלכם בגלל מושבים נוחים, או על החברים שלכם כי רכב מסוים יכול להיחשב יוקרתי יותר ולקדם קשרים חברתיים. אך הוא מדגיש, אם באופן ברור אין קשר לרצון מסוים להחלטה הנדונה, אפשר לא לכלול אותו. איך להתמודד עם האפשרות שנשכחה מהטבלה? אליעד כהן מציין אפשרות נוספת: לעיתים לאחר שהחלטתם כבר בין שתי אפשרויות (למשל בין רכב א או ב), פתאום אתם מגלים שיש אפשרויות נוספות (רכב ג או ד). במקרה זה, כדאי לחזור על התהליך מחדש עם האפשרויות החדשות, ולבחון ... שלכם. בסיכומו של דבר, אליעד מדגיש כי אם משתמשים נכון בשיטה, תוך דגש על שלמות הטבלה, דירוג מדויק, ומודעות מלאה לרצונות ולאפשרויות, ניתן לקבל החלטות טובות יותר, ולצמצם מאוד תחושות חרטה או אי - וודאות בהמשך. איך לקבל החלטות נכונות? מודל קבלת החלטות איך לדרג רצונות בהחלטה? איך להיות שלם עם ההחלטה? מה לעשות כשמתלבטים בהחלטה? ...
החלטות / קבלת החלטה / להחליט - הכל כולל הכל על החלטות / קבלת החלטה / להחליט - רשימת כל הנושאים
החלטות קבלת החלטה להחליט - הכל כולל הכל על החלטות קבלת החלטה להחליט - רשימת כל הנושאים החלטה החלטה אקראית החלטה בלב שלם החלטה בלי אפשרות להתחרט החלטה בלתי חוזרת החלטה בקבוצה החלטה בקלות החלטה בתנאי אי וודאות החלטה בתנאי חוסר וודאות החלטה גורלית החלטה חד משמעית החלטה חשובה החלטה טובה החלטה להפסיק לעשן החלטה מתוך אי וודאות החלטה נבונה החלטה נחושה החלטה נכונה החלטה עתידית החלטה קבוצתית החלטה שגויה החלטה שקולה החלטות החלטות בחיים
קבלת החלטות קשות, איך לקבל החלטות קשות? האם להיפרד? האם להתגרש? האם להתפטר? האם לעשות משהו? האם לעזוב? איך לא להיות תלוי רגשית בהחלטה? איך לא להרגיש רע מהחלטות קשות? איך להתמודד עם החלטות קשות?
קבלת החלטות קשות, איך לקבל החלטות קשות? האם להיפרד? האם להתגרש? האם להתפטר? האם לעשות משהו? האם לעזוב? איך לא להיות תלוי רגשית בהחלטה? איך לא להרגיש רע מהחלטות קשות? איך להתמודד עם החלטות קשות?
קבלת החלטות קשות, איך לקבל החלטות קשות? האם להיפרד? האם להתגרש? האם להתפטר? האם לעשות משהו? האם לעזוב? איך לא להיות תלוי רגשית בהחלטה? איך לא להרגיש רע מהחלטות קשות? איך להתמודד עם החלטות קשות? איך לקבל החלטות קשות כמו פרידה, גירושים, שינוי קריירה או מעבר דירה? קבלת החלטות קשות היא אחת ... חשובים כמו: האם להיפרד? האם להתגרש? האם להתפטר מהעבודה? האם לעבור דירה? השאלה המרכזית היא איך אפשר לקבל החלטה בלי להרגיש רע מההחלטה, ואיך לא להיות תלוי רגשית בהחלטות קשות כאלה. למה קשה לקבל החלטות? הסיבה העיקרית לכך שאנשים מתקשים לקבל החלטות היא שבכל אפשרות יש יתרונות וחסרונות. אין אופציה מושלמת שכוללת רק יתרון, ולכן כל החלטה דורשת ויתור על משהו. ... או להיות נאמן? האם להישאר בעבודה הלא טובה או להתפטר? האם להיכנס לזוגיות חדשה או להישאר לבד? הקושי בקבלת החלטה נובע מכך שאין תשובה מוחלטת - בכל בחירה יש גם יתרונות וגם חסרונות. כל בחירה תביא עמה רווח מסוים וגם מחיר מסוים. איך לקבל החלטה בצורה נכונה? כדי להקל על תהליך קבלת ההחלטה, ניתן לבצע ניתוח פשוט ... בזוגיות: מהם היתרונות ומהם החסרונות? ואם אני נפרד: מהם היתרונות ומהם החסרונות? הבנת שאין תשובה מוחלטת - כל החלטה תביא איתה דברים טובים וגם דברים רעים. אין בחירה שמבטיחה אושר מוחלט או סבל מוחלט. לא להיות תלוי בהחלטה - במקום לשאול איך להחליט, כדאי לשאול איך להיות מאושר בלי קשר להחלטה. איך להרגיש טוב גם בזוגיות וגם לבד? איך להיות מסופק גם בעבודה וגם בלי עבודה? איך להשתחרר מהתלות בהחלטות? האידיאל הוא להגיע למצב שבו האדם לא תלוי בהחלטה חיצונית כדי להרגיש טוב. אם אדם מסוגל להיות מאושר גם אם יישאר בזוגיות וגם אם ייפרד, ההחלטה הופכת להיות הרבה יותר קלה. המטרה היא לפתח תחושת שלמות פנימית, כך שלא משנה מה תהיה ההחלטה, האדם ירגיש טוב עם עצמו. כשמישהו מגיע למצב כזה, ההחלטות הופכות להיות כמו משחק ולא כמו איום. איך להתמודד עם פחד מהחלטות? במקום לפחד מ
קבלת החלטות ניהוליות, קבלת החלטות בחיים, טעויות של מנהלים טובים, למה לא להיות זקן? קבלת החלטות בהווה לפי העבר, איך לקבל החלטות בצורה נכונה? לחיות את הרגע בקבלת החלטות, לקבל החלטה הנכונה ביותר לרגע הזה, התחדשות בקבלת החלטות
קבלת החלטות ניהוליות, קבלת החלטות בחיים, טעויות של מנהלים טובים, למה לא להיות זקן? קבלת החלטות בהווה לפי העבר, איך לקבל החלטות בצורה נכונה? לחיות את הרגע בקבלת החלטות, לקבל החלטה הנכונה ביותר לרגע הזה, התחדשות בקבלת החלטות למה להיצמד להחלטות נכונות יכול להיות טעות? אחת הטעויות הנפוצות ביותר של מנהלים טובים היא דווקא העובדה שהם מקבלים החלטות טובות ונצמדים אליהן באופן מוחלט. למרות שזה נשמע מוזר, אליעד כהן מסביר שזה יכול להיות בעייתי. מנהל טוב הוא אדם שיודע לקבל החלטות נכונות וגם לבצע אותן בפועל, לעומת מנהל לא טוב שאולי בכלל לא יקבל החלטות נכונות או לא יבצע אותן לאחר שקיבל אותן. אך גם מנהל טוב יכול ליפול בטעות, כאשר הוא נצמד להחלטה שקיבל בעבר, גם אם בזמן שקיבל אותה היא הייתה ההחלטה הטובה ביותר. לדוגמה, אדם שעומד בפני דילמה עסקית וחושב עמוקות עד שמגיע להחלטה הכי טובה שאפשר. נניח שהוא באמת הגיע להחלטה הטובה ביותר, ועכשיו הוא פועל על טייס אוטומטי ומבצע את ההחלטה הזו. כאן בדיוק מתחילה הטעות: ההחלטה שקיבלת לפני רגע, אתמול, או לפני שנה, אפילו אם היא הייתה ההחלטה הכי טובה באותו זמן, לא בהכרח תהיה ההחלטה הטובה ביותר גם עכשיו. המציאות משתנה כל הזמן, ולכן יש סיכוי סביר שההחלטה הנכונה שהייתה נכונה בעבר כבר לא תואמת את התנאים הנוכחיים. מה המשמעות של לקבל החלטות לפי הרגע הזה? ההמלצה של אליעד כהן היא להסתכל על ההחלטות שלנו בצורה דינמית. לדוגמה, אדם מחליט לקנות מניה מסוימת לאחר מחקר מעמיק ומגיע למסקנה שהמניה הזאת היא המניה הכי רווחית. הוא קונה אותה מתוך שיקול דעת מעולה, וייתכן שאכן המניה הזו תעלה ... ממה שהוא ציפה. אך הבעיה היא שלמחרת יכולה להופיע מניה אחרת שתהיה אפילו עוד יותר רווחית. האדם עלול להפסיד הזדמנות טובה יותר רק משום שהוא נצמד להחלטה הטובה שקיבל אתמול. הנקודה היא שלא משנה כמה ההחלטה הייתה נכונה לזמן שבו התקבלה, תמיד חייבים לבדוק מחדש: האם ההחלטה שקיבלתי בעבר עדיין נכונה ברגע הזה? אם ישנה אופציה חדשה טובה יותר, כדאי מאוד לשנות את ההחלטה, ולא להיצמד בצורה אוטומטית להחלטה הישנה רק כי פעם היא הייתה הכי נכונה. למה רבי נחמן אמר אל תהיו זקנים? אליעד מביא את דבריו של רבי נחמן מברסלב, שאמר במפורש: אני לא אוהב זקנים, ... 38), וכמובן שיש כאן הומור ואלגוריה. כשהוא אמר שהוא לא אוהב אנשים זקנים, הכוונה שלו הייתה לאנשים שחיים לפי העבר. אדם זקן במובן הזה הוא אדם שמקבל החלטה היום רק משום שאתמול הוא ה
איך לא לקבל החלטות רעות? איך לא ליפול בזוגיות רעה? איך לא ליפול בעסקה רעה? איך לא ליפול בהשקעה רעה? איך לא לגייס עובד רע? איך לא לעבוד במקום עבודה רע? איך לא לעשות טעויות בקבלת החלטה? איך למצוא זוגיות טובה? איך לגייס עובד טוב?
איך לא לקבל החלטות רעות? איך לא ליפול בזוגיות רעה? איך לא ליפול בעסקה רעה? איך לא ליפול בהשקעה רעה? איך לא לגייס עובד רע? איך לא לעבוד במקום עבודה רע? איך לא לעשות טעויות בקבלת החלטה? איך למצוא זוגיות טובה? איך לגייס עובד טוב?
... לא לקבל החלטות רעות? איך לא ליפול ... עובד רע? איך לא לעבוד במקום עבודה רע? איך לא לעשות טעויות בקבלת החלטה? איך למצוא זוגיות טובה? איך לגייס עובד טוב? איך לא לקבל החלטות רעות? בשיחה זו, אליעד כהן עוסק בדרכים למנוע קבלת החלטות רעות, כמו זוגיות רעה, ... עבודה בעייתי. הוא מתחיל בשאלה כיצד אפשר להקטין את הסיכוי לקבל החלטות שיפגעו בנו, ובמענה לכך ... כך יש יותר סיכוי שתבחר משהו גרוע עבורך. מהם המאפיינים של החלטות רעות? ההחלטות הרעות הן אלה שמגיעות ... לו, או משקיע בעסק ומגלה שהוא לא רווחי. הבעיה המרכזית היא שהחלטות כאלה מתקבלות מתוך לחץ ולא מתוך שיקול דעת נכון. האם hunger (רעב) יכול להיות גורם להחלטות רעות? אליעד כהן מביא ... שהם אכלו עשבים מהאדמה. העיקרון הזה, אומר אליעד, נכון גם לגבי קבלת החלטות. כשאנחנו רעבים למשהו, כמו זוגיות, כסף, או עבודה, יש סיכוי גבוה יותר שנעשה החלטות חפוזות ולא נכונות. ... חייב, הוא עשוי להיקלע למקום עבודה שלא מתאים לו. מה הפתרון לקבלת החלטות נכונות? אליעד מציע את ... הצלחה. כאשר אדם מצליח להרגיש טוב בעצמו ובפני עצמו, הוא מסוגל לקבל החלטות יותר נכונות ושקולות. ... טוב לבד? הסיבה לכך היא שאם אנו לא יודעים להרגיש טוב לבד, כל החלטה שנקבל תהיה ממקום של ... טובים עבורנו. לדעת להרגיש טוב לבד מקטין את הצורך הדחוף לבצע החלטות שיכולות להזיק לנו. ... ללמוד להרגיש טוב עם עצמך ללא תלות חיצונית, דבר שיאפשר לך לקבל החלטות יותר נכונות ומועילות ... ובעבודה. איך למצוא עובד טוב? איך למצוא עבודה טובה? איך לא לקבל החלטות שגויות? איך להצליח ... מעסיק לא טוב, איך לא ליפול עם דירה לא מתאימה. לא פעם, אנשים מקבלים החלטות ומגלים מאוחר מדי שהן ... שהיא לא בריאה עבורם. השאלה המרכזית היא: איך להקטין את הסיכוי לקבל החלטה שתזיק לנו? התשובה היא ... נאלצו לאכול עשבים מהאדמה רק כדי לשרוד. אותו עיקרון חל גם על קבלת החלטות בחיים. איך זה קשור ... לא מתאימה, עם תנאים גרועים או מעסיק בעייתי. איך להימנע מקבלת החלטות גרועות? בקיצור, ככל ... בלי קשר להצלחה, כסף או זוגיות - יש לך יותר סיכוי להצליח, כי ההחלטות שלך יהיו יותר נכונות ושקולות. לעומת זאת, אם אתה נואש למשהו, אתה תפעל מתוך לחץ ותקבל החלטות שיפגעו בך. למידע נוסף ... בזוגיות, איך להרגיש טוב לבד, איך לא להיות תלוי רגשית ואיך לקבל החלטות בצורה נכונה, אפשר ... עובד טוב? איך למצוא עבודה טובה? איך למצוא דירה טובה? איך לא לקבל החלטות שגויות? איך לעשות עסקה ... איך לא לעשות טעויות בחיים? איך לא לטעות בחיים? איך לא לטעות בקבלת החלטה? למה להרגיש טוב לבד בלי ...
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 2
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 2
... בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 2 איך לקבל החלטות נכונות במצבי לחץ? קבלת החלטות במצבי לחץ וניהול עובדים היא אתגר מוכר ונפוץ. כדי לקבל החלטות טובות במצבי לחץ, עליך להבין תחילה מה בדיוק מחויב לך, מהי המטרה ... לדוגמה, עובד אחד אומר: זה בסמכות שלי, למה הוא מתערב לי? ועובד אחר יכול להרגיש שהוא נפגע באופן אישי בגלל אמירה כלשהי ומחליט להפסיק לשתף פעולה. במצבים אלו, הפתרון הוא תמיד להחזיר את העובדים אל ... מאוד, ייתכן שמשתלם לך יותר להשקיע בעובד שכבר נמצא ברמה גבוהה יותר, או באחד שדורש פחות משאבים להשיג את אותו השיפור. כיצד מקבלים החלטות נכונות במצבי אי - וודאות? במצבי אי - וודאות וקבלת החלטות תחת לחץ, הדרך לקבל החלטות נכונות תלויה במידת היכולת שלך לראות בבירור את כל ההיבטים של ... ומה תפל, מה מחויב ומה לא מחויב. במילים אחרות, צריך לבצע ניתוח מעמיק של המצב, לזהות את הסיבות ואת התוצאות האפשריות לכל החלטה. לדוגמה, כאשר יש ויכוח בין עובדים, אתה כמנהל צריך לבדוק לעומק למה הם רבים ומה בדיוק הסיבה לקונפליקט, ורק לאחר מכן להחליט איך לפתור את זה. היכולת לקבל החלטות בצורה מדויקת תלויה באימון יומיומי שבו אתה מנתח סיטואציות שונות ומנסה להבין את הגורמים האמיתיים לבעיות. כשאתה מתאמן על חשיבה זו באופן שגרתי, המוח שלך לומד לקבל החלטות טובות יותר ומהירות יותר בזמן אמת. איך לדעת כמה משאבים להשקיע ... להשקיע באותו עובד ספציפי. מצד שני, אם העלאת רמת המוטיבציה של עובד מסוים תשפיע משמעותית על הביצועים הכוללים של הצוות, בהחלט כדאי להשקיע בו. לסיכום, המפתח לקבלת החלטות נכונות הוא בהבנת התמונה הכללית, בהירות לגבי המטרות העיקריות של הארגון והבנת המוטיבציה האישית של כל עובד. ככל שהניתוח שלך יהיה יסודי וממוקד יותר, כך תוכל לקבל החלטות נכונות יותר במצבי לחץ, קונפליקטים ואי - וודאות. איך לפתור בעיות בעבודה? קבלת החלטות תחת לחץ הנעת עובדים בצורה יעילה ניהול קונפליקטים בצוות כיצד לנהל ...
למה קשה לקבל החלטות? 2 הסיבות שבגללן קשה להחליט, חוסר מידע, חוסר שלמות, למה קשה להחליט? איך לקבל החלטה בלב שלם? איך לעזור למישהו לקבל החלטה? למה אני לא מצליח להחליט? 2 גורמים שמקשים לקבל החלטה
למה קשה לקבל החלטות? 2 הסיבות שבגללן קשה להחליט, חוסר מידע, חוסר שלמות, למה קשה להחליט? איך לקבל החלטה בלב שלם? איך לעזור למישהו לקבל החלטה? למה אני לא מצליח להחליט? 2 גורמים שמקשים לקבל החלטה
... קשה לקבל החלטות? 2 הסיבות שבגללן קשה להחליט, חוסר מידע, חוסר שלמות, למה קשה להחליט? איך לקבל החלטה בלב שלם? איך לעזור למישהו לקבל החלטה? למה אני לא מצליח להחליט? 2 גורמים שמקשים לקבל החלטה למה קשה לקבל החלטות? קבלת החלטה היא מצב שבו האדם ניצב מול מספר אפשרויות ועליו לבחור את האפשרות שתביא לו, להערכתו, את התוצאה הטובה ביותר. אך למרות שזה נשמע פשוט, אנשים רבים מתקשים בקבלת החלטות. אליעד כהן מסביר בהרצאתו ששני גורמים עיקריים מקשים על תהליך קבלת ההחלטות: חוסר מידע - האדם לא יודע אילו השלכות תהיינה לכל אפשרות, ולכן מתקשה להעריך איזו מהאפשרויות עדיפה. חוסר שלמות בהחלטה - גם כאשר כל המידע זמין, ההחלטה יכולה להיות קשה מכיוון שכל אפשרות מכילה יתרונות וחסרונות, והאדם לא רוצה לוותר על היתרונות של האפשרות שלא יבחר בה. איך חוסר מידע מקשה על ההחלטה? כאשר חסר מידע, האדם מוצא את עצמו במצב של אי - ודאות. הוא לא יכול לחזות את ההשלכות המדויקות של ההחלטות שלו, ולכן מתקשה לבחור. לדוגמה, אדם שמתלבט בין שתי הצעות עבודה ולא יודע איזו מהן תשפיע טוב יותר על עתידו - הוא לא ... טוב יותר מבחינת השכר, התנאים, הסביבה החברתית, או ההתקדמות המקצועית. בגלל חוסר המידע הזה, קשה לו לבחור. מנגד, במצבים בהם המידע ברור לגמרי - קבלת ההחלטה הופכת פשוטה יותר. לדוגמה, אם אדם נמצא בסכנת חיים, כמו במקרה של שריפה או משאית שמתקרבת במהירות לכיוונו, הוא לא יתקשה להחליט לברוח, כיוון שהוא יודע בוודאות מה תהיה התוצאה אם יישאר במקום. עוד דוגמה שמסביר אליעד היא במקרה של התחלת קשר זוגי: אם אתה יודע בבירור שהאדם השני מעוניין בך, אין לך קושי להחליט להתחיל איתו קשר. ואם אתה יודע בוודאות שהוא לא מעוניין בך, אתה גם לא מתקשה - אתה פשוט לא מתחיל איתו קשר. הקושי נובע מהמצב שבו המידע חסר ואינך יודע כיצד האדם השני יגיב, ואז קשה להחליט. למה קשה לקבל החלטה גם כשיש את כל המידע? אליעד כהן מסביר שגם כאשר כל המידע זמין, לעיתים קשה להחליט, כי ההחלטה אינה בין אפשרות טובה לאפשרות רעה, אלא בין שתי אפשרויות שיש לכל אחת יתרונות וחסרונות. לדוגמה, אם אדם צריך לבחור בין שתי עבודות מצוינות, כל אחת עם יתרונות אחרים, קשה לו לקבל החלטה כי הוא מרגיש שהוא מפסיד משהו חשוב בכל אפשרות שלא יבחר בה. ההחלטה כרוכה בוויתור כואב, ומכאן נובע הקושי הרגשי להחליט. הקושי נובע מכך שהאדם מתקשה להכיר בעובדה הפשוטה שכל החלטה כוללת בתוכה ויתור. במצב כזה, האדם עשוי להיכנס ללחץ וחרדה, משום שהוא מאמין שההחלטה תכריע את מידת האושר שלו בעתיד. למשל, מי שמתלבט באיזו מכונית לבחור וחושב שהחלטה לא נכונה תגרום לו לחיים פחות מאושרים, ירגיש לחץ רב לקבל החלטה נכונה. איך לעזור לאדם לקבל החלטה בקלות? אליעד כהן מציע שתי דרכים עיקריות לסייע לאדם שמתקשה
קבלת החלטות, קושי לקבל החלטות, קושי להחליט, הסיפור של אליעד, להגיע להארה רוחנית, אושר, להיות מאושר, שלמות עצמית, לישון כמו תינוק, שקט נפשי, רוגע
קבלת החלטות , קושי לקבל החלטות, קושי להחליט, הסיפור של אליעד, להגיע להארה רוחנית, אושר, להיות מאושר, שלמות עצמית, לישון כמו תינוק, שקט נפשי, רוגע למה קשה לקבל החלטות בחיים? קושי בקבלת החלטות נובע מכך שהאדם אף פעם אינו שלם עם הבחירה שלו. אליעד מסביר שקושי זה הוא תוצאה של חוסר יכולת לקבל את החיסרון שבכל החלטה. כשאדם נדרש לבחור, הוא תמיד חושש להפסיד את היתרונות של האפשרות השנייה. למשל, כשמישהו מחליט אם לאכול כמה שהוא רוצה או ... רע כי הוא רוצה לאכול בלי הגבלה. הדילמה נובעת מחוסר יכולת להרגיש שלם עם משהו שיש בו חסרונות. מה גורם לבן אדם לא להצליח להחליט? אליעד מצטט את רבי נחמן מברסלב, שאומר שקיים משהו מסוים שאם האדם עושה אותו הוא לא יוכל לקבל החלטות. הוא מתכוון לכך שאם ... נמצא במצב שבו הוא כל הזמן מחפש להיות שלם במאה אחוז, הוא לעולם לא יצליח לבחור. בכל דבר יש חסרונות, ומי שמנסה למצוא את ההחלטה המושלמת, לעולם לא יגיע אליה, ולכן יתקשה לקבל החלטות. אדם שרוצה שלמות מוחלטת ימצא את עצמו תקוע תמידית בחוסר הכרעה. למה כל החלטה מלווה בספק ובתחושה של חיסרון? כל החלטה שאדם מקבל מלווה בתחושת ספק, כי האדם תמיד מודע גם ליתרונות וגם לחסרונות של כל אפשרות. אליעד נותן דוגמה של אדם שמתקשה להחליט מה להזמין במסעדה. גם אחרי ... הוא לא שלם, כי הוא חושב שאולי היה נהנה יותר אם היה מזמין מנה אחרת, או אולי היה נהנה פחות כי כבר לא היה רעב. כלומר, עצם קבלת החלטה מלווה במודעות לחסרונות וליתרונות של כל אופציה, ולכן תמיד יהיה ספק. איך אפשר להתמודד עם הקושי לקבל החלטה? אליעד מסביר שיש דרך ... עם הבעיה, על ידי שינוי גישה כלפי הרעיון של חיסרון. אם אדם יבין באמת שבכל דבר יש חיסרון ואין שום דבר מושלם, הוא יוכל לקבל החלטות בקלות רבה יותר. הבעיה נוצרת כי האדם משלה את עצמו שיש החלטה שהיא מושלמת, ואז תמיד יהיה לו קושי להחליט. לעומת זאת, אדם שמפנים את הרעיון שאין שלמות מוחלטת, משתחרר מהקונפליקט הפנימי של קבלת ההחלטה. למה אנשים אף פעם לא ... הבחירה רק ב - 95%, מה שאומר שהוא עדיין מודע לחיסרון כלשהו. במילים אחרות, האדם אף פעם לא יכול להרגיש שלם לחלוטין עם שום החלטה, כי השלמות המוחלטת בלתי אפשרית. מה הקשר בין חוסר שלמות להארה רוחנית ולאושר אמיתי? אליעד מספר על עצמו, שכדי להגיע להארה רוחנית ולאושר מוחלט, הוא הגיע למסקנה שהוא חייב להפסיק לחפש שלמות בהחלטותיו. לדבריו, דווקא ההבנה שבכל דבר יש חיסרון, ושלעולם לא ניתן להשיג שלמות מוחלטת, היא שהביאה אותו לאושר ... נפשי ושקט פנימי, אבל מתוך מודעות בוגרת. הדרך לכך עוברת דרך הבנה וקבלה מלאה של העובדה שאין אפשרות לשנות את העובדה שבכל החלטה תמיד יהיה גם חיסרון. האם אפשר בכלל להחליט מתוך שלמות מוחלטת? אליעד מדגיש כי לא קיימת ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך להחליט? האם בן הזוג שלי מתאים לי? האם בן הזוג שלך מתאים לך? בדיקת התאמה זוגית, נשמה תאומה, זיווג משמיים, איך לבחור בן זוג לחיים? לבחור בת זוג, בחירת מקצוע, איזה מקצוע לבחור? נשמות תאומות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
קבלת החלטות והצלחה בחיים - הספר על: לקבל החלטות, קבלת החלטות, לדעת לקבל החלטות, איך לקבל החלטות טובות, איך להחליט מהר, איך להתמודד עם גירושין? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפרש חלומות? איך לנהל את הזמן? איך להיגמל מהימורים? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשתול מחשבות? איך לשנות תכונות אופי? איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך לקבל החלטות? איך למצוא זוגיות? איך להעריך את עצמך ועוד...

רוגע ושקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להחליט מהר, לקבל החלטות, איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך לקבל החלטות טובות, האם אפשר לדעת הכל? האם יש או אין אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע בעולם? למה לא להתאבד? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Decision-Making.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא להחליט, קאוצינג, אימון לקבלת החלטות בנושא לקבל החלטות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Decision-Making.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1250 שניות - עכשיו 12_07_2025 השעה 03:28:50 - wesi24