אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה קבלת החלטה ✔ללמוד מטעויות, להיות חכם בדיעבד, להיות טיפש בדיעבד, טיפשות בדיעבד, חוכמה בדיעבד, חרטה, ייסורי מצפון, איך ללמוד מטעויות? לנתח טעויות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
קבלת החלטות, איך לקבל החלטות, ייעוץ לקבלת החלטות, עזרה לקבל החלטות, שיטות לקבל החלטות נכונות, אימון קבלת החלטות, קבלת החלטה, קבלת החלטה, קבלת החלטה בתנאי חוסר ודאות, אי וודאות, מטפל אישי, קבלת החלטות נכונות, קבלת החלטות רציונליות, החלטה נכונה מהי, כשלים בקבלת החלטות, קורס קבלת החלטה, איך להחליט, קבלת החלטה הגדרה, כלים לקבלת החלטות, שיטות לקבלת החלטות, שאלות בקבלת החלטות, איך מקבלים החלטות גורליות, נוסחה לקבלת החלטות, נוסחה לקבל החלטה, תהליך קבלת החלטה בארגון, החלטות גורליות, קבלת החלטה ופילוסופיה, כלים לקבל החלטה, קבלת החלטה בארגון, פעילות בקבלת החלטות, הגדרה קבלת החלטה, תהליך קבלת החלטה, על קבלת החלטות, לדעת להחליט, קבלת החלטה בעניין אהבה, תהליכי קבלת החלטה, מודל קבלת החלטה, איך מקבלים החלטות לפי הקבלה, כלים לקבל החלטות, איך מקבלים החלטה לפי הקבלה, אימון עסקי, מהי קבלת החלטה, נוסחה לקבל החלטות,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
ללמוד מטעויות, להיות חכם בדיעבד, להיות טיפש בדיעבד, טיפשות בדיעבד, חוכמה בדיעבד, חרטה, ייסורי מצפון, איך ללמוד מטעויות? לנתח טעויות, איך ללמוד מכישלון? מחדל הקורונה, לחזור על טעויות, שינוי חשיבה, שינוי התנהגות, קבלת החלטות
האם חוכמה בדיעבד היא אכן חוכמה?

האם נכון להחשיב את זה כחוכמה כאשר אנו מבינים את הטעויות בדיעבד? שאלה זו עולה לא אחת אחרי שמתרחש כישלון או טעות, ואז אנשים באים וטוענים "למה לא עשינו כך או כך?". פעמים רבות נשמעת התגובה "זה לא חוכמה להיות חכם בדיעבד". זהו טיעון שמכיל בתוכו השאלה: אם היית חכם באמת, מדוע לא עמדת על כך מראש?

ההסבר לכך פשוט: תמיד עדיף להיות חכם, גם אם זה אחרי מעשה. ברור שעדיף לדעת מראש ולמנוע את הכישלון, אבל אם הכישלון כבר התרחש, עדיף ללמוד ממנו ולהבין מה הוביל אליו, במקום להישאר עם אותה צורת חשיבה שהובילה לבעיה.

האם עדיף להיות חכם לפני המעשה או אחרי?

ישנו ויכוח האם עדיף להיות חכם לפני המעשה או רק אחרי. במקרה של הקורונה, למשל, היו שאמרו "למה לא קנינו מסכות מראש?" והתשובה היא, אכן, עדיף להיות חכם לפני מעשה, כמו שכבר היה ראוי לחזות את הבעיות ולפעול בהתאם, לא להמתין עד שהבעיה תגיע.

אך גם כאשר לא היינו חכמים מלכתחילה, חשוב להיות חכמים בדיעבד. הבעיה הגדולה היא כאשר אנשים לא לומדים מהטעויות וממשיכים באותן דרכים. כשיש כישלון, חשוב לבחון את הסיבות שהובילו אליו וליישם שינוי אמיתי לעתיד.

מה ההבדל בין חוכמה טיפשית בדיעבד?

חוכמה בדיעבד היא כשרואים את המצב לאחר שקרה, מנתחים אותו, מבינים מה לא הלך טוב, ולומדים איך לא לחזור על אותה טעות. אדם טיפש, לעומת זאת, לא לומד מהטעויות. הוא פשוט שוכח אותן ומחפש תירוצים. הוא אולי יגיד "לא נורא, העיקר שנהיה יותר חכמים בפעם הבאה", אך הוא לא מבצע שינוי אמיתי.

איך זה קשור למגיפת הקורונה?

הקורונה היא דוגמה מצוינת לשאלה הזו. המגיפה התפשטה בסין זמן רב לפני שהיא הגיעה לישראל, והיו כאלו ששאלו מדוע לא התארגנו מראש עם ציוד רפואי, כמו מכונות הנשמה ומסכות. היו גם כאלה ששמעו את ההערות הללו, אך לא הקשיבו. ברגע שהתפשטה הקורונה בישראל, הרבה מהם התחילו להגיד "למה לא עשינו כך קודם?". אך גם אם לא היינו חכמים מלכתחילה, חשוב מאוד ללמוד מהכישלון ולפעול בהתאם לעתיד. יש להפיק לקחים.

האם כדאי ללמוד מהעבר או להתרכז בעתיד?

היו הרבה מנהיגים שהעדיפו להימנע מלהתעסק במחדלים ובטעויות העבר, כי הדבר עשוי להצביע על חולשותיהם. המנהיגים לא רצו לחקור את העבר, כי זה עלול לחשוף את הרשלנות. עם זאת, החקירה של העבר חשובה מאוד, כי היא מאפשרת לנו להבין מה הוביל לטעות ולמנוע חזרות בעתיד.

מה יותר חשוב: שינוי בהתנהגות או שינוי מחשבתי?

הרבה אנשים חושבים שברגע שזיהו טעות, עליהם פשוט לשנות את ההתנהגות - "פעם הבאה פשוט נעשה אחרת". אולם לעיתים לא מדובר בשינוי בהתנהגות בלבד, אלא בשינוי חשיבתי. אם לא נשנה את אופן החשיבה שלנו, אנו עשויים לחזור על אותה טעות פעם אחר פעם. חשוב להבין את הגורמים העמוקים לטעות, ולא רק את הפעולה המיידית שגרמה לה.

מהי התשובה האמיתית לשאלה "מה לעשות כדי להימנע מטעויות"?

אם לא נחקור את הסיבות האמיתיות לטעות ולא נשנה את הדרך שבה אנו חושבים, לא נוכל למנוע טעויות דומות בעתיד. לשם כך, יש לחקור את הגורמים לחשיבה השגויה ולבצע שינוי ברמה העמוקה ביותר.

האם תמיד אפשר לשנות את העבר?

ברור שלא ניתן להחזיר את הגלגל לאחור. אבל אנו יכולים ללמוד מהטעויות ולהימנע מטעויות דומות בעתיד. כל טעות היא הזדמנות לשיפור וללמוד מטעויות.

מה תהיה השורה התחתונה?

כדאי להיות חכמים גם אם רק אחרי המעשה, וחשוב ביותר ללמוד מהטעויות. החכמים הם אלה שמתעוררים אחרי הכישלון ומבינים מה היה חסר, ואז עושים שינוי יסודי כדי לא לחזור על אותה טעות.
האם זאת חוכמה להיות חכם בדיעבד?

שאלה זו עולה כאשר מתרחשות טעויות או כשיש כשל מסוים, ולאחר מכן בא מישהו ואומר "למה לא עשינו מראש כך וכך?". פעמים רבות טוענים כלפיו: "זה לא חוכמה להיות חכם בדיעבד", כלומר, מה הערך בלהציע רעיונות או פתרונות רק אחרי שכבר התרחשה הבעיה.

אבל יש נקודה חשובה: תמיד טוב להיות חכם, ועדיף להיות חכם גם אם זה אחרי מעשה. כמובן שעדיף פי כמה להיות חכם מלכתחילה, לראות את הבעיות מראש ולפעול בצורה שתמנע את הכשל. אולם אם כבר קרתה טעות או התרחשה בעיה, אז עדיף ללמוד מכך ולעמוד על הסיבות שגרמו לבעיה, במקום להמשיך ולהישאר באותה צורת חשיבה שהובילה לטעות מלכתחילה.

מדוע עדיף להיות חכם לפני מעשה, אך עדיין חשוב להיות חכם בדיעבד?

שואלים: "למה לא קנית מסכות מראש?", "למה לא התארגנת אחרת למצב חירום?", "למה לא נערכנו קודם?", והתשובה: כן, עדיף להיות חכם לפני מעשה. אם יש ידיעות, כמו במקרה של קורונה שהתפרצה בסין, עדיף לפעול מיד: לרכוש ציוד, לחזק את מערכות הבריאות וכדומה. זאת ההתנהלות ההגיונית: לא לחכות שהצרה תגיע כדי להתחיל לטפל בה.

יחד עם זאת, גם אם לא היינו חכמים מלכתחילה, כדאי מאוד שנהיה חכמים אחרי מעשה. לעתים אנשים מתעלמים מהצורך לחשוב בדיעבד כי הם מפחדים להיתפש כמי ש"לא באמת היו חכמים קודם". אבל מי שטוען "אתה חכם בדיעבד" כטענה מזלזלת, שוכח שיש גרוע יותר: להיות טיפש בדיעבד, כלומר, לא ללמוד כלום ולעשות שוב ושוב את אותן הטעויות.

מה ההבדל בין להיות חכם בדיעבד לבין להיות טיפש בדיעבד?

1. אדם חכם בדיעבד:

- מסתכל על מה שקרה.

- בודק מדוע זה קרה.

- מאתר את הטעויות.

- לומד מהן ומיישם שינוי אמיתי כדי שבפעם הבאה לא יחזור על אותה טעות.

2. אדם טיפש בדיעבד:

- נתקל בבעיה או כישלון.

- לא לומד לעומק מה היתה הטעות.

- מעדיף להתעלם או להדחיק בסגנון "לא נורא, העיקר שמכאן ואילך נעשה אחרת".

- מוצא את עצמו חוזר שוב ושוב על אותן טעויות.

ולכן עדיף בהרבה להיות חכם גם אם זה רק אחרי מעשה, מאשר להמשיך ולהיות טיפש באופן עקבי.

כיצד קשור העניין הזה לקורונה, לדוגמה?

ניתן דוגמה רחבה על מנהיגים ועל אנשים שלא התכוננו למגיפה מראש. אחרי שהתפרצה והבהירה את הסכנות, קמו כאלו שאמרו "למה לא עשינו מראש כך?", "למה לא קנינו מכונות הנשמה בזמן?", "למה לא שיפרנו את מערכת הבריאות מבעוד מועד?". ואז אותם אלו שניהלו את המצב טוענים: "מה אתה חכם בדיעבד?". אבל בפועל, השאלה הנכונה היא: האם אותם אנשים כבר אמרו זאת לפני כן ולא הקשיבו להם? ואם התשובה היא שלא הקשיבו, אז אדרבה: טוב שהיו חכמים עוד לפני.

גם אם לא היו חכמים קודם, עדיף כעת לומר "טעינו" ולתקן להבא, להפיק לקחים, ללמוד מה קרה, להבין למה לא היערכנו מראש. הבעיה האמיתית היא לשמוע את אותו נימוק של "אל תהיו חכמים בדיעבד" רק כדי שלא יצטרכו להסיק מסקנות אמיתיות.

האם כדאי לחקור לעומק את העבר או להתמקד רק בעתיד?

רבים מהמנהיגים, או בכלל אנשים שעשו טעות, מעדיפים לומר "מה שהיה - היה, בואו נמשיך קדימה". הם בורחים מחקירה של העבר, מכיוון שהחקירה עלולה לגלות חולשות, רשלנות או ניהול כושל. אך חקירת העבר קריטית כדי למצוא את דפוסי החשיבה השגויים.

אם לא מבינים למה התרחשה הטעות, פשוט משנים התנהגות על פני השטח: "אז נקנה עוד ציוד", "נוציא תקציב זה או אחר". אבל בלי להבין מה בראש גרם לאותה טעות, מסתכנים בכך שבעתיד תגיע בעיה אחרת ולא נדע להתכונן אליה. השינוי האמיתי הוא שינוי חשיבתי, שמחייב לברר "מדוע לא ראינו את הבעיה קודם? מה במערכת השיקולים שלנו היה חסר?".

האם שינוי מעשי מספיק או שחובה לבצע שינוי חשיבתי?

יש הבדל בין שינוי התנהגותי גרידא, לבין שינוי שורשי בחשיבה. לא מספיק לחכות לכישלון, ואז להגיד "בפעם הבאה נקנה יותר מסכות". יש לחקור מה גרם לנו מלכתחילה לא להבין שהנגיף עשוי להגיע גם אלינו. האם חשבנו ש"אלוהים ישמור עלינו"? האם האמנו ש"זה יישאר בסין"? האם לא רצינו להשקיע כסף מבעוד מועד?

אותו הדבר בכל תחום של קבלת החלטות: מי שמסתפק ב"להגיב אחרת בפעם הבאה" מבלי לחקור למה הוא הגיב כפי שהגיב, הוא מתעסק רק בשינוי הפעולה הנקודתית. אבל מי שרוצה למנוע את כל הרצף של הטעויות, כדאי שיחקור לעומק וינסה לשנות את ההיגיון המניע את פעולותיו.

למה חלק מהאנשים טוענים ש"לא נורא, יכל להיות יותר גרוע"?

יש אנשים שבכל פעם שקורה כשל, הם אומרים "ברוך השם שזה לא היה יותר גרוע" ונשארים באותו מצב. כשלוגיקה כזאת חוזרת על עצמה, הם לעולם לא משתפרים ולא לומדים, כי מבחינתם אין צורך להפוך לחכמים יותר ולעצור את הטעות מראש.

אדם חכם יעדיף תמיד לשפר ולהרוויח יותר, להבין איפה אפשר היה להפיק תוצאה טובה יותר, אפילו אם לא סבל נזק נורא. כלומר, גם אם הרווחת 100 מיליון, אבל יכולת להרוויח 200 מיליון, יש כאן משהו ללמוד, ולא להגיד "אין תלונה, זה לא טעות". אבל אנשים מסוימים יאמרו "זה לא נחשב טעות, כי לא הפסדנו". כך הם נשארים עם הישג חלקי ולא מנסים להשתפר.

האם "חכם בדיעבד" פירושו בהכרח שרק אחרי שמתגלה הטעות אנו יודעים לפתור אותה?

יש גם מצב שבו באמת לא ניתן היה לדעת מראש, כמו למשל למלא לוטו במספרים שנחשפו בהגרלה. בדיעבד אפשר לומר "חבל שלא מילאתי את המספרים הזוכים", אבל זה לא הגיוני כי לא היתה לך אפשרות ממשית לדעתם לפני כן.

לעומת זאת, במקרים רבים אחרים כן ניתן וצריך לחזות ולראות את הסכנה מבעוד מועד, או לפחות להתכונן למגוון תרחישים סבירים. מי שלא עושה זאת ולאחר מכן מתרץ את עצמו ב"מה אתה רוצה, זה חוכמה בדיעבד?", בעצם מנסה לחמוק מלימוד אמיתי של הטעות.

כיצד נושא זה בא לידי ביטוי בהתנהלות מנהיגים ובחיי היומיום?

דוגמאות לכך:
  • מנהיגים שראו את הקורונה מתפשטת בסין ולא עשו מאומה, כי "זה בטח יישאר שם".
  • אנשים שאומרים "אלוהים ישמור עלינו" ולא מבינים שחיידק יכול לעבור ממדינה למדינה בטיסות.
  • מערכת בריאות שיכולה לדעת מראש שיהיו אנשים שימותו מזיהומים בבתי חולים או מתאונות דרכים או משיטפונות, אבל בכל זאת לא נערכים כראוי.
  • מנהיגי מדינה שבכל פעם שיש אסון, מקימים ועדת חקירה שממילא לא מיושמת בפועל, כי "מה שהיה - היה".
כאשר מזניחים את הבדיקה המעמיקה של הטעות, לא לומדים לנהל דברים אחרת באמת, וחוזרים שוב ושוב לאותה התנהלות.

האם אפשר לתלות את האשמה רק במנהיגים או שיש חלק לאזרחים?

בהקשר לקורונה, הוזכר שרבים בעם האמינו ש"זה עונש לסינים" ו"לא יגיע לכאן" או קיוו שעוד מעט יבוא משיח ויציל אותם. אותה אמונה שאומרת "הכל בסדר, לא צריך להתכונן", הביאה לכך שאין לחץ ציבורי אמיתי על מנהיגים לפעול כראוי. כשהעם לא בודק מראש את המציאות לעומק, הוא בוחר שוב ושוב באותם אנשים, גם אם התנהלותם כושלת.

לכן, האחריות היא קולקטיבית: ככל שיותר אנשים יהיו חכמים מראש (או לפחות ישכילו וילמדו בדיעבד), כך יעלו מנהיגים חכמים יותר, תהיה דרישה אמיתית למומחים בתחומם (ששר הבריאות באמת יבין בבריאות, ששר הכלכלה יבין בכלכלה וכו').

למה חשוב לבדוק תמיד את הסיבה העמוקה לטעות ולא להסתפק בפתרון חיצוני?

אם נהגת ברכב ודרסת מישהו כי לא בדקת את הכביש, רק לומר "בפעם הבאה אסתכל יותר טוב" לא בהכרח פותר את השורש. אולי היית עייף, או שתית אלכוהול לפני הנהיגה, או משהו בחשיבה שלך גרם לך למהר מדי. בלי להבין מה באמת גרם לך לפספס, אתה עלול לשנות רק פעולה אחת ספציפית, ובאירוע אחר תיפול בטעות דומה.

כך גם בכל טעות אחרת: אם לא שואלים "למה לא פעלתי אחרת?", "למה לא ראיתי זאת מראש?", לא שולפים מהשורש את דפוס החשיבה שהוביל לטעות. מי שמסתפק רק בסידור נקודתי, סביר שישוב ויפגוש טעות חדשה מאותו סוג.

איך ניתן להרחיב את הגישה הזו אל תחומי החיים השונים?

כל טעות אפשר לראות כהזדמנות לחקירה עצמית:
  • מתי יכולתי להרוויח יותר כסף אם רק הייתי חושב בצורה אחרת?
  • מתי יכולתי למנוע סכסוך אם הייתי מתכונן מראש או פועל עם גישה שונה?
  • איך קורה שאנשים באים בטענות רק אחרי שמתרחשת בעיה ולא מתארגנים קודם?
בכל תחום, אדם מצליח הוא מי שבדיעבד פועל כחכם, מנתח לעומק מה השתבש ולא מסתפק באמירה "טוב, פעם הבאה נתנהג אחרת" בלי לברר את השורש החשיבתי.

מדוע ראייה כזו חשובה גם אם לפעמים לא ניתן לשנות את העבר?

ברור שאי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור, אבל המציאות חוזרת על עצמה בדרכים שונות. אם רוצים שעתיד ייראה טוב יותר, עלינו ללמוד מזה. להבין למה עשינו טעות בעבר עוזר לנו לא לחזור על הדפוס הזה בעתיד. אם לא חוקרים לעומק, עלולים להמשיך בקו המחשבה הקודם.

האם המצב בהכרח יהיה יותר גרוע או שאפשר לשפר?

אנשים מסוימים אומרים "מצבנו היה גרוע וכנראה יהיה גרוע יותר", אך אפשר גם לדחוף לשינוי חיובי. הכל תלוי ברצון האמיתי ללמוד ולשפר. אמנם, יש הטוענים "תודה שלא יותר גרוע" ונסוגים מאחריות, אבל מי שרוצה להצליח באמת, ידאג להיות חכם בדיעבד, להסיק מסקנות, ולפעול אחרת בניהול הקרוב והרחוק.

מה כדאי לעשות כדי לא לחזור על אותן טעויות פעמיים?
  • לבדוק כל טעות לעומק: מה קרה בפועל? מה בעצם נכשל? מה הסימפטומים ומה השורש?
  • לזהות דפוסי חשיבה שגויים ולא רק לתקן פעולה ספציפית.
  • להקדיש תשומת לב לתרחישים עתידיים ולהתכונן אליהם כבר עכשיו.
  • להחליף מנהיגות (ברמה הפנימית והחיצונית) אם היא בנויה על דפוס חוזר של רשלנות והדחקה.
  • להיות סבלני ללמידה ולתחקיר עמוק, גם אם אין "מכונת זמן" לתיקון העבר.
מהי השורה התחתונה כדי להפוך לחכם בדיעבד (ולא להישאר טיפש בדיעבד)?

השורה התחתונה היא:
  • עדיף להיות חכם מלכתחילה, אך אם לא היינו כאלו, בהחלט עדיף להיות חכם בדיעבד ולא להישאר טיפש בדיעבד.
  • להבין מה היה חסר בחשיבה המקורית, כדי למנוע חזרה על אותה טעות.
  • לא להסתפק ב"יהיה בסדר" או ב"לפחות זה לא יותר גרוע" - לחשוב איך להשתפר דרמטית ולא רק לתקן קושי קטן.
  • לחקור תמיד כיצד להגדיל הישגים ולהימנע מטעויות, ולא לקבע צורת חשיבה של "העיקר לשרוד".
לסיום, חשוב לזכור: ככל שבני האדם שבסביבה יהיו חכמים יותר, ילמדו מטעויות, יטפחו חשיבה היגיונית ויבינו את החשיבות של ניתוח העבר, כך תעלה גם הרמה של מי שמנהל את המערכות הגדולות. ואולי יום אחד תהיה כאן מנהיגות אמיתית המבוססת על היגיון ועל יכולת לראות את הנולד, במקום להמשיך להתנהל בתירוצים של "אל תהיה חכם בדיעבד".
למה רק לא ביבי? מצביעי ביבי, מחדלי ביבי והקורונה, ועדת החקירה של הקורונה, איך לא לחזור על טעויות? יכול להיות יותר טוב, אופי של ווינר, אופי של לוזר, מהי ההגדרה של טעות? מהי טעות?
החלטות / קבלת החלטה / להחליט - הכל כולל הכל על החלטות / קבלת החלטה / להחליט - רשימת כל הנושאים
החלטות קבלת החלטה להחליט - הכל כולל הכל על החלטות קבלת החלטה להחליט - רשימת כל הנושאים החלטה החלטה אקראית החלטה בלב שלם החלטה בלי אפשרות להתחרט החלטה בלתי חוזרת החלטה בקבוצה החלטה בקלות החלטה בתנאי אי וודאות החלטה בתנאי חוסר וודאות החלטה גורלית החלטה חד משמעית החלטה חשובה החלטה טובה החלטה להפסיק לעשן החלטה מתוך אי וודאות החלטה נבונה החלטה נחושה החלטה נכונה החלטה עתידית החלטה קבוצתית החלטה שגויה החלטה שקולה החלטות החלטות בחיים
קבלת החלטה בריאותית, איך לקבל החלטה? תהליך קבלת החלטה, איזה תזונה לבחור? בדיקת דם, כולסטרול, דיאטה, איך להחליט? איך לדעת מה נכון?
קבלת החלטה בריאותית, איך לקבל החלטה? תהליך קבלת החלטה, איזה תזונה לבחור? בדיקת דם, כולסטרול, דיאטה, איך להחליט? איך לדעת מה נכון?
קבלת החלטה בריאותית, איך לקבל החלטה? תהליך קבלת החלטה, איזה תזונה לבחור? בדיקת דם, כולסטרול, דיאטה, איך להחליט? איך לדעת מה נכון? איך לקבל החלטה נכונה בנושאי בריאות ובדיקות דם? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בתהליך קבלת החלטה, בדגש על החלטות בריאותיות, כמו החלטה לגבי דיאטה, בדיקות דם, כולסטרול, ותזונה נכונה. אליעד מתחיל בדוגמה של אדם שערך בדיקות דם וגילה תוצאות שקשורות לכולסטרול. האדם הזה נתקל בבעיה כיצד לקבל החלטה לגבי הבריאות שלו, מכיוון שישנם מספר סוגים של כולסטרול - כולסטרול טוב (HDL) וכולסטרול רע (LDL). הדילמה נוגעת לשאלה אם להאמין לתוצאות הבדיקות, איך להבין אותן, ומה ההחלטה הנכונה ביותר לקחת. איך להחליט אם להאמין לתוצאות בדיקת דם? אליעד מציג את התהליך שבו האדם מגלה שיש לו כולסטרול גבוה והוא מתלבט אם עליו לנקוט בפעולה, כמו שינוי תזונה או לקיחת ... מומחים ובדיווחיהם, היא בסופו של דבר נקודת מפתח בכל קבלת החלטה בריאותית. איך לבדוק לעומק את המידע הבריאותי שקיבלת? אליעד מציג את האפשרות שהאדם יכול לחקור בעצמו כדי להגיע לאמת באופן עצמאי. הוא מסביר שאם מישהו ... המחקרים וההוכחות, ואז להגיע לוודאות עצמאית יותר לגבי ההחלטה הבריאותית. אליעד מסביר שתהליך כזה הוא כמובן ארוך ומסובך ודורש השקעה רבה של זמן ומשאבים, אבל זאת הדרך הבטוחה והיחידה להגיע לוודאות מוחלטת. האם באמת יש דרך קיצור לוודאות בריאותית? אליעד מסביר שאם רוצים להגיע לוודאות מוחלטת שההמלצות הבריאותיות נכונות, אי אפשר להימנע מהמחקר העצמי המעמיק. הוא מדגיש שאין דרך מהירה או קיצור דרך לכך. אפילו אם הרוב המוחלט של האנשים חושבים שדבר מסוים נכון, זה לא מהווה הוכחה מוחלטת. הוא מציג אפשרות שלקבל את דעת הרוב תהיה אולי נוחה יותר ומהירה יותר, אבל לעולם לא תיתן וודאות של מאה אחוז. לדוגמה, גם אם כולם אומרים שיש לך כולסטרול רע, זו עדיין אמונה, ואין הבטחה מוחלטת לכך שהתוצאות נכונות. האם לשנות את התזונה או לקחת תרופות? אליעד מפרט שלרוב האנשים אין באמת וודאות מוחלטת לגבי הפעולה שהם מחליטים לנקוט, אבל הם בכל זאת נוקטים בפעולה כלשהי - משנים את התזונה, לוקחים תרופות, או מחליטים לא לעשות דבר, הכל על סמך רמת האמונה שלהם בהמלצות שקיבלו. הוא מבהיר שגם אם האדם לא בטוח במאה אחוז שהפתרון נכון, הוא בדרך כלל מוכן להסתמך על רוב ... זאת, למרות שהוא לא בדק כל פרט בעצמו. למה אנשים מסתפקים בהחלטות לא וודאיות בנושא הבריאות? אליעד נותן הסבר על כך שרוב האנשים לא מבצעים בדיקה עצמית מעמיקה, מכיוון שזה יקר, ארוך, או בלתי אפשרי באופן מעשי. הוא ... אליעד מדגיש שאם האדם באמת רוצה לדעת את האמת באופן מוחלט, הוא יצטרך לבדוק בעצמו כל דבר: להיפגש עם החוקרים, לבדוק את אמינות הבדיקות, להבין מה בדיוק נבדק, ולבחון מה עומד מאחורי כל המלצה. למה אנשים בוחרים להסתמך ... ברמת אי - ודאות מסוימת. מה ההמלצה הסופית של אליעד בנושא החלטות בריאותיות? אליעד כהן ממליץ להבין ולהיות מודע לכך שכל החלטה מבוססת על אמונה ברמות שונות. אין דרך להימנע מזה לגמרי, אלא רק להכיר בזה ולהחליט בצורה מודעת עד כמה מוכנים להסתמך על אמונה ועד כמה מוכנים להשקיע במחקר עצמי מעמיק. הוא לא שולל אף אחת מהאפשרויות, אך מדגיש שהדרך היחידה להגיע לוודאות מוחלטת היא לבדוק כל פרט בעצמך ולא להסתמך באופן עיוור על המלצות חיצוניות. איך להחליט לגבי כולסטרול? האם תוצאות בדיקות דם אמינות? איך לקבל החלטות בריאותיות נכונות? איך לבדוק מידע רפואי בעצמך? האם לשנות תזונה בעקבות בדיקת דם? האם להאמין לדעות הרוב? ...
שיטה לקבלת החלטה, נוסחה לקבלת החלטה, תורת המשחקים, תהליך קבלת החלטה, מחקר קבלת החלטה, כשלים בקבלת החלטה, מודל לקבלת החלטה, אלגוריתם לקבלת החלטה, פסיכולוגיה קוגניטיבית
שיטה לקבלת החלטה, נוסחה לקבלת החלטה, תורת המשחקים, תהליך קבלת החלטה, מחקר קבלת החלטה, כשלים בקבלת החלטה, מודל לקבלת החלטה, אלגוריתם לקבלת החלטה, פסיכולוגיה קוגניטיבית
... לקבלת החלטה, נוסחה לקבלת החלטה, תורת המשחקים, תהליך קבלת החלטה, מחקר קבלת החלטה, כשלים בקבלת החלטה, מודל לקבלת החלטה, אלגוריתם לקבלת החלטה, פסיכולוגיה קוגניטיבית איך ניתן לשפר את תהליך קבלת ההחלטות שלנו? אליעד כהן מסביר כיצד ניתן לשפר את תהליך קבלת ההחלטות בעזרת כלים, נוסחאות, והתבוננות במנגנונים הפסיכולוגיים שמניעים את תהליכי ההכרעה שלנו. במהלך השיחה, אליעד מתאר את החשיבות של תהליך קבלת ההחלטות ואת הדרך בה ניתן למנוע שגיאות נפוצות שמתרחשות בזמן קבלת החלטה. מהי השיטה שאליעד מציע לקבלת החלטות? אליעד מתחיל בהסבר כללי לגבי הצורך בקבלת החלטה. הוא טוען שאין תשובה מוחלטת לכל שאלה, ושכל החלטה שמתקבלת צריכה להיבחן בהקשר של מחויב ואפשרי. כלומר, כל החלטה שאנחנו מקבלים תלויה בכך שנבין מהו המחויב עבורנו, כלומר, מהו הדבר שנכון לנו או שמחויב להתרחש, ומהו האפשרי, כלומר, מהו דבר שנוכל להשיג אך אין לנו ודאות שהוא יקרה. ההבנה של מהו המחויב ומהו האפשרי בעינינו מאפשרת לנו לבצע הבחנה טובה יותר בין האופציות השונות שעומדות לפנינו. בשלב הבא, אליעד מציע שיטה מעשית שתעזור לקבל החלטה נכונה יותר. הוא מציע לראשונה לרשום את הדברים החשובים לנו ביותר בסדר עדיפויות. דוגמה לכך תהיה לדוגמה שאדם ירשום רשימה שבה יציין את מה שהוא רוצה בחיים: בריאות, ... באופן כללי מה הוא מעדיף. למשל, האם הוא מעדיף זוגיות או הצלחה כספית. כאשר הדברים נכתבים, קל יותר לראות מה באמת חשוב לנו ולהתמקד במטרה המרכזית. כיצד נוודא שההחלטה שלנו מבוססת על שיקולים נכונים? כדי לוודא שההחלטה שנקבל תביא אותנו אל התוצאה הרצויה, יש לבחון את שני הצדדים של כל דילמה בצורה מדוקדקת. לדוגמה, אליעד מציין כיצד ניתן להתמודד עם התלבטות לגבי האם לעבור דירה או ... ולבחון אילו מהם חשובים יותר. אם למשל יש לנו שתי דירות אופציונליות, ויודעים בוודאות שדירה אחת שקטה יותר מהשנייה, אך דירה שנייה קרובה יותר למקום עבודה, עלינו להחליט איזו תכונה יותר חשובה לנו: השקט או הקרבה למקום העבודה. כיצד תורת המשחקים תורמת לקבלת החלטות? אליעד גם מתאר את הקשר בין תורת המשחקים לבין קבלת החלטות אישיות. בתורת המשחקים, כל שחקן בוחר את המהלך שהוא חושב שיהיה לו הכי טוב על פי חישוב של היתרונות והחסרונות. אליעד מציע שנחיל את אותו עקרון על החיים האישיים שלנו, כלומר, נעשה חישוב של האפשרויות השונות על פי מה שאנחנו מאמינים שיביא לנו את התוצאה הטובה ביותר. מהם הכשלים הנפוצים בקבלת החלטות? אליעד מסביר כי כשלים בקבלת החלטות הם תופעה נפוצה. פעמים רבות, כשאנחנו מתלבטים בין שני אפשרויות, אנחנו לא תמיד יודעים אילו מהם הם החשובים באמת. ישנם פעמים שבהם אנו מונעים על ידי רגשות, או פשוט לא מצליחים להעריך את הערך האמיתי של כל אופציה. אליעד מציע לשלב בהליך קבלת ההחלטה גם מדדים אובייקטיביים, כדי לא להיסחף אחרי רגשות או תחושות רגעיות. כיצד נוכל לדעת מה מחויב לנו יותר? כשהשאלות מתחילות להיות מסובכות, אליעד מציע לנו לבדוק מה ... את הדרך להבין אילו ערכים ומטרות יותר משמעותיים לנו באותו רגע נתון. האם תמיד יש תשובה נכונה אחת? בסופו של דבר, אליעד מציין שאין תמיד תשובה נכונה אחת. תהליך קבלת ההחלטות הוא לעיתים תהליך של שלב של בדיקות ושיפוטים, וחשוב לקבל את ההבנה שכל בחירה היא תמיד רק יחסית למצב הקיים. לפעמים, כל האפשרויות עשויות להיראות שוות, וההבדל בין שתי האופציות יכול להיות מינורי. לסיכום, אליעד מציע לנו לחשוב בצורה רציונלית על ההחלטות שלנו, לסדר את העדיפויות שלנו ולהימנע מקבלת החלטות מתוך דחף רגשי או חוסר בהירות. החלטות רציונליות שיטה לקבלת החלטות תורת המשחקים פסיכולוגיה קוגניטיבית ב
איך לקבל החלטה? תהליך קבלת החלטה, איך להיות שלם עם החלטה? איך לדעת מה להחליט? איך להיות מרוצה מהחלטה? מודל לקבל החלטה, איך לדעת מה לעשות? איך לדעת מה ללמוד? איך לדעת במה לעבוד?
איך לקבל החלטה? תהליך קבלת החלטה, איך להיות שלם עם החלטה? איך לדעת מה להחליט? איך להיות מרוצה מהחלטה? מודל לקבל החלטה, איך לדעת מה לעשות? איך לדעת מה ללמוד? איך לדעת במה לעבוד?
... לקבל החלטה? תהליך קבלת החלטה, איך להיות שלם עם החלטה? איך לדעת מה להחליט? איך להיות מרוצה מהחלטה? מודל לקבל החלטה, איך לדעת מה לעשות? איך לדעת מה ללמוד? איך לדעת במה לעבוד? איך לקבל החלטה ולהיות שלם איתה? אליעד כהן מסביר שהקושי של אנשים בקבלת החלטות לא נובע מחוסר יכולת לקבל החלטות, אלא מחוסר שלמות עם ההחלטות שמתקבלות. לדבריו, כל אדם הוא למעשה החלטי לחלוטין, כי הוא תמיד מחליט משהו. הבעיה נעוצה בכך שהוא מרגיש חוסר סיפוק או חרטה על ההחלטה שהתקבלה. חוסר השלמות נובע בעיקר מהתפיסה שכל החלטה באה על חשבון משהו אחר. אליעד מדגיש כי הבעיה האמיתית היא הרצון שלנו לקבל הכל בבת אחת, למשל גם ... גם מנוחה, גם הנאה וגם לא לסבול בכלל. מאחר וזה בלתי אפשרי, כל החלטה שנקבל תבוא בהכרח על חשבון אפשרויות אחרות. התסכול מתרחש כשאנחנו מרגישים שחסרה לנו האפשרות ... להכיר בכך שלעולם לא נוכל לקבל את הכל, ולקבל את העובדה שכל החלטה כרוכה בוויתור על משהו אחר. מהו תהליך קבלת החלטה לפי אליעד כהן? אליעד מפרט תהליך פשוט וברור לקבלת החלטות: להגדיר את האפשרויות השונות העומדות בפניך. לבדוק האם אחת האפשרויות מתאימה יותר לרצונות ... כי ממילא לא ברור לך מה עדיף. להבין ולקבל את העובדה שכל החלטה באה על חשבון משהו אחר, וככל שתהיה שלם יותר עם העובדה הזו, כך תהיה שלם יותר עם ההחלטה שלך. איך להיות שלם עם ההחלטות שאנחנו מקבלים? כדי להיות שלם עם ההחלטה, אליעד ממליץ לאדם להשתחרר מהרצון לקבל את הכל, ולהפנים שהחיים הם תמיד בחירה בין ויתורים. הוא ... תלויים באפשרויות השונות, כך נהיה יותר מאושרים ושלמים עם ההחלטות שלנו. לדוגמה, אם אדם מתלבט אם ללכת לסרט א או לסרט ב, והוא לא בטוח איזה מהם יספק אותו יותר, ... מהרצונות הידועים שלו (כגון הנאה או מנוחה). אם גם כך לא ניתן להחליט, אז זה לא משנה כלל במה יבחר. ההחלטה הופכת פשוטה ברגע שהאדם משלים עם העובדה שכל בחירה תוביל להפסד של משהו אחר. איך להחליט מה ללמוד או במה לעבוד? אליעד מספק דוגמה מוחשית של אדם המתלבט בין שלוש אפשרויות תעסוקה: ברמן, ... כך, אם כל האפשרויות שוות בעיניך, אין צורך להתייסר, משום שכל החלטה שתתקבל תהיה נכונה באותה המידה. מדוע הרצון שלנו הוא בית סוהר ומה הפתרון? אליעד מציין כי המשפט ... סיבה - פשוט לרצות כי ככה בא לי, ללא תלות בתוצאות. כאשר האדם מחליט מתוך מקום של חופש ולא מתוך תחושת חובה או פחד מפספוס, הוא יוכל ליהנות הרבה יותר מהחיים, להיות שלם עם ההחלטות, ולהפחית משמעותית את הסבל הנובע מהבחירה. איך להבין את המציאות במקום לרצות לברוח ממנה? אליעד ... אנחנו מגיעים למקום בו אין צורך לברוח לשום מקום, ואז גם קבלת ההחלטות הופכת לקלה יותר. ככל שנבין ונקבל את עצמנו ואת המציאות כפי שהיא, לא נרגיש צורך לברוח ממנה, ...
שינויים בחיים, 2 סוגים של תהליכי שינוי, 2 סוגים של קבלת החלטה לעשות שינוי בחיים, תהליכים של שחור או לבן, תהליכים שלוקחים זמן, להחליט להשתנות, להחליט לנסות להשתנות, להחליט להתחיל להשתנות, להחליט להתחיל לעשות שינוי, מוטיבציה
שינויים בחיים, 2 סוגים של תהליכי שינוי, 2 סוגים של קבלת החלטה לעשות שינוי בחיים, תהליכים של שחור או לבן, תהליכים שלוקחים זמן, להחליט להשתנות, להחליט לנסות להשתנות, להחליט להתחיל להשתנות, להחליט להתחיל לעשות שינוי, מוטיבציה
... בחיים, 2 סוגים של תהליכי שינוי, 2 סוגים של קבלת החלטה לעשות שינוי בחיים, תהליכים של שחור או לבן, תהליכים שלוקחים זמן, להחליט להשתנות, להחליט לנסות להשתנות, להחליט להתחיל להשתנות, להחליט להתחיל לעשות שינוי, מוטיבציה מהם שני סוגי ההחלטות לעשות שינוי בחיים? אנשים רבים רוצים לעשות שינוי בחיים, כגון להפסיק לעשן, להתחיל ללמוד, לעשות ספורט, או להתחיל לאכול בריא. אליעד ... מסביר כי ביצוע שינוי בחיים הוא לעיתים עניין של החלטה. עם זאת, חשוב להבין כי קיימים שני סוגים שונים של החלטות לגבי שינוי. מהו שינוי מסוג שחור ולבן? הסוג הראשון של החלטה הוא החלטה מיידית, מהסוג של שחור ולבן. כלומר, כאשר אדם מחליט לבצע פעולה, הוא פשוט עושה אותה וזהו, ללא התלבטות נוספת או תהליך הדרגתי. לדוגמה, אם אדם מחליט להסתפר, הוא פשוט מסתפר. אם הוא מחליט לעבור דירה, הוא עובר דירה מיד. אם הוא מחליט לקנות חולצה, הוא הולך וקונה אותה באותו הרגע. החלטות אלו מתבצעות באופן חד - פעמי וללא תהליך מורכב. מהו שינוי הדרגתי שכולל עליות וירידות? לעומת זאת, הסוג השני של החלטות הוא החלטות הדרגתיות, החלטות שלא מתבצעות באופן חד - פעמי וברור אלא הן תהליך מתמשך הכולל עליות וירידות. לדוגמה, כאשר אדם מחליט להתחיל לאכול בריא, לא מדובר במצב בו הוא מיד יאכל רק מזון בריא לחלוטין מרגע קבלת ההחלטה. בפועל, התהליך של אכילה בריאה כולל לעיתים גם אכילה לא בריאה. האדם מתחיל לאכול באופן בריא יותר בממוצע, אך עדיין יהיו מקרים בהם הוא ... כהן מדגים זאת באמצעות דוגמאות נוספות: כאשר אדם מחליט להתחיל להתאמן, לא סביר שיצליח להתמיד באימונים בכל יום באופן מיידי. האדם יתחיל, יפסיק, יחזור לאימונים שוב, וכך הלאה, עד שיגיע ליציבות מסוימת. באופן דומה, כאשר אדם מחליט להפסיק לעשן, נדיר שהוא יפסיק לעשן מיד לחלוטין בבת אחת ללא נסיגות. המציאות היא של עליות וירידות, הצלחות חלקיות לצד נפילות זמניות, בדומה ... זו שקובעת. מדוע חשוב להכיר בהבדל בין שני סוגי ההחלטות? הסיבה שאליעד מדגיש את ההבדל בין שני סוגי ההחלטות היא שרבים נמנעים מלקבל החלטה להתחיל שינוי מכיוון שהם חושבים בטעות שכל שינוי חייב להיות מסוג שחור ולבן. לדוגמה, אדם שמעוניין לאכול בריא אך אינו מתחיל כי הוא חושב שכאשר יקבל את ההחלטה, הוא חייב מיד לאכול רק בריא, וכל סטייה מכך פירושה כישלון. אך מחשבה זו אינה נכונה, משום שיש תהליכים רבים הדורשים זמן ומאמץ הדרגתי. ... הטעות בחשיבה זו בדוגמה של צפייה בחדשות. אם אדם יחליט לצפות בחדשות, הוא פשוט יכול להפעיל את הטלוויזיה ולראות אותן מיד, ולכן זו החלטה מסוג שחור - לבן. לעומת זאת, החלטות כמו דיאטה, הפסקת עישון או אימונים הן תהליכים ארוכי - טווח וכוללות מאמץ מתמשך, התמדה וסבלנות. איך נכון לגשת לתהליכי שינוי ארוכים? ... מראש שהתהליך כולל עליות וירידות. לכן, כאשר אדם מחליט לבצע שינוי ארוך - טווח, עליו להיות מודע לכך שהתהליך לא יהיה מיידי ולינארי. לדוגמה, אם אדם מ
האם להחליט מתוך פחד? איך לקבל החלטות מתוך פחד? איך פחד משפיע על קבלת החלטה? פחד לא הגיוני והחלטות לא הגיונית, האם אפשר לקבל החלטה בלי פחד? איך להחליט החלטות מפחידות? למה כל החלטה נובעת מפחד? למה בלי פחד אין החלטה?
... להחליט מתוך פחד? איך לקבל החלטות מתוך פחד? איך פחד משפיע על קבלת החלטה? פחד לא הגיוני והחלטות לא הגיונית, האם אפשר לקבל החלטה בלי פחד? איך להחליט החלטות מפחידות? למה כל החלטה נובעת מפחד? למה בלי פחד אין החלטה? האם הגיוני לקבל החלטות מתוך פחד? אליעד כהן מסביר שדווקא כן הגיוני לקבל החלטות מתוך פחד, ולא רק שזה הגיוני, אלא שכל החלטה שקיימת בעולם, בלי יוצאת מן הכלל, נובעת מתוך פחד. ההסבר הוא פשוט: כל החלטה שמתקבלת, אפילו הפשוטה ביותר כמו מה לאכול, נובעת מהרצון של האדם להימנע ממצב פחות טוב. לדוגמה, אם אדם מחליט מה לאכול, הוא עושה זאת על סמך ההנחה שאכילה של דבר מסוים תגרום לו להרגיש טוב יותר, ... או להיות לא נעים עבורו, ולכן הוא מקבל החלטה מתוך פחד. למה כל החלטה בעולם נובעת מפחד? אליעד מפרט שכל החלטה שמתקבלת, נעשית במטרה להימנע ממשהו רע או לא רצוי. אם האדם לא היה מפחד מדבר, ... טוב באותה המידה, הוא לא היה צריך לקבל החלטות כלל. לדוגמה, אילו לא היה קיים הפחד לאכול אוכל מזיק או לא טעים, לא היה צורך ... או לא לבחור בכלל. מכאן נובע שכל ההחלטות בעולם נולדות מתוך פחד טבעי, וזה אינו מצב יוצא דופן או שגוי, אלא המצב הבסיסי של כל אדם. האם אפשר לקבל החלטה ללא פחד? התשובה של אליעד חד - משמעית וברורה: לא קיימת אפשרות כזאת. בלי פחד לא תהיה סיבה להחליט. אליעד נותן דגש על כך שהפחד הוא המנגנון המרכזי של קבלת החלטות. כאשר אדם נמצא במצב שבו אין פחד, אין גם סיבה להעדיף אפשרות אחת על פני אחרת, וההחלטה הופכת למיותרת וחסרת משמעות. למה חשוב להיות מודע לפחד שמאחורי ההחלטה? הדגש המרכזי בדבריו של אליעד הוא שחשוב להכיר בכך שכל החלטה נובעת מפחד. לא מספיק רק להכיר בזה, אלא צריך להיות מודע במיוחד במקרים שבהם ההחלטה מורכבת או בעלת השלכות משמעותיות. המודעות לכך יכולה לסייע לאדם להבין האם הפחד ... רציונלי, והאם הפחד באמת מצדיק את ההחלטה. לדוגמה, אם מישהו מפחד מאוד מכך שאשתו תבגוד בו והוא מתלבט האם להתגרש או לא, ... מסביר שהאדם חייב להיות מודע לכך שהחלטתו להתגרש או לא להתגרש מבוססת בעיקר על פחד מסוים. אם האדם מודע לכך, הוא יכול ... פחד לא הגיוני, שאולי גורם לו לקבל החלטה מוטעית. כיצד אפשר להחליט ה
תהליך קבלת החלטה, איך להחליט? איך לקבל החלטה? אלגוריתם לקבלת החלטה, מודל לקבלת החלטות, לא יודע איך להחליט, איך מקבלים החלטות? עזרה בקבלת החלטה, יעוץ לקבלת החלטה
תהליך קבלת החלטה, איך להחליט? איך לקבל החלטה? אלגוריתם לקבלת החלטה, מודל לקבלת החלטות, לא יודע איך להחליט, איך מקבלים החלטות? עזרה בקבלת החלטה, יעוץ לקבלת החלטה
... קבלת החלטה, איך להחליט? איך לקבל החלטה? אלגוריתם לקבלת החלטה, מודל לקבלת החלטות, לא יודע איך להחליט, איך מקבלים החלטות? עזרה בקבלת החלטה , יעוץ לקבלת החלטה איך לקבל החלטות? איך להחליט בצורה נכונה? תהליך קבלת החלטות הוא דבר שכולנו מתמודדים איתו באופן יומיומי. לעיתים, אנחנו עומדים בפני דילמות משמעותיות, שלא תמיד ברור לנו ... אליעד כהן, הוצגו דרכים שונות לגשת להחלטות ולבחור את הדרך הנכונה. מהו התהליך המחשבתי שאנשים עוברים כשמתלבטים? כשאדם עומד בפני החלטה, לדוגמה אם להביא ילדים או לא, הוא מתחיל לעסוק במחשבות מנוגדות. אליעד מציע לגשת לדילמות כאלה בצורה שיטתית: ... אפשר להניח שיש מכנה משותף בין כל ההחלטות שמבוססות על רצון לסיפוק עצמי. כל אופציה צריכה להיבדק לגבי מה היא מספקת. לדוגמה, אם מישהו מתלבט איזה עסק לפתוח, יש לחשוב מה המטרה מאחורי החלטת הפתיחה - האם מדובר בפרנסה או בסיפוק עצמי? כך גם בהכנה להחלטה לגבי האם לפתוח עסק או לא, האדם חייב לקחת את השיקולים הבסיסיים ולהבין אם יש יתרונות מהותיים לכל אופציה. מה ... את הסיכונים והיתרונות בצורה מסודרת, ההחלטה שלו תהיה ברורה יותר. כיצד זה קשור לחיים האישיים והעסקיים? היכולת להבין מה חשוב לך, לדרג את הערכים ולהבין את הסיבות מאחורי כל החלטה, היא מפתח להצלחה בכל תחום. ההבנה הזו מתרקמת גם בחיים האישיים (כמו האם להביא ילדים) וגם בעסקים (כמו אם לפתוח עסק או לא). אליעד מציע שלפני קבלת החלטה עליך לשאול את עצמך שאלות עמוקות לגבי הרצונות והצרכים שלך. כאשר אדם לא ברור לו מה הוא רוצה, זה יכול להוביל ... להפחית את הבלבול ולהגביר את הוודאות בקבלת החלטה? במצבים של בלבול קשה להחליט כי אין מספיק מידע כדי לגבש דעה. אליעד מציע לפשט את הבחירות על ידי הצגת התשובות לשאלות מהותיות. לפעמים ההחלטה עצמה היא פשוטה, אך כאשר אתה שואל את עצמך את השאלות הנכונות, אתה מוצא את הדרך להחליט בביטחון. איך להחליט בין אפשרויות? מודל קבלת החלטות תהליך קבלת החלטות איך להימנע מהתלבטויות? החלטות קשות קבלת החלטות בעסקים איך להחליט בחיים האישיים? ...
קבלת החלטות, איך לזהות את המטרות בתהליך קבלת החלטה? איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה המטרות שלי? איך להחליט נכון? איך לדעת מה להחליט? אולי אני לא אחליט כלום? איך לזהות רצונות בקבלת החלטה? תהליך קבלת החלטות
קבלת החלטות, איך לזהות את המטרות בתהליך קבלת החלטה? איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה המטרות שלי? איך להחליט נכון? איך לדעת מה להחליט? אולי אני לא אחליט כלום? איך לזהות רצונות בקבלת החלטה? תהליך קבלת החלטות
קבלת החלטות, איך לזהות את המטרות בתהליך קבלת החלטה? איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה המטרות שלי? איך להחליט נכון? איך לדעת מה להחליט? אולי אני לא אחליט כלום? איך לזהות רצונות בקבלת החלטה? תהליך קבלת החלטות מדוע קשה להחליט בין שתי אפשרויות? אנשים רבים מוצאים עצמם מתלבטים בין שתי אפשרויות או יותר, כיוון שאינם בטוחים מה באמת חשוב להם ומהן המטרות האמיתיות שלהם. בין אם מדובר בהחלטה פשוטה כמו מה ללבוש, ובין אם מדובר בהחלטות מורכבות כמו בחירת מקום עבודה או התלבטות מוסרית כמו האם לספר או לא לספר משהו, קיימת תמיד מטרה סמויה או גלויה שהאדם רוצה להשיג, אך לפעמים הוא מתקשה לזהותה בבירור. מהו תהליך נכון של קבלת החלטות? על מנת לקבל החלטה טובה ומדויקת ככל האפשר, אליעד כהן מציג תהליך פשוט וברור בן ארבעה שלבים: זיהוי האפשרויות - להבין באופן יסודי את כל האפשרויות ... מפגיעה רגשית באותו חבר. בשלב הבא, ניתן להשוות איזו מתנה תפגע פחות או תשמח יותר. כיצד השיטה עוזרת בהחלטות קטנות כמו איזו חולצה ללבוש? אליעד כהן מביא דוגמה נוספת שבה אדם מתלבט איזו חולצה ללבוש בבוקר. אם הוא שואל: ואולי לא אלבש שום ... נוספים כמו רוצה שיאהבו אותי יותר. כך ניתן לבדוק איזו חולצה מתאימה יותר למטרות אלו. איך השיטה מתאימה להחלטות גדולות יותר כמו בחירת עבודה? במקרה של התלבטות לגבי מקום עבודה, ניתן לשאול ואולי לא אעבוד כלל?. אז תגובת המוח עשויה להיות: לא ... יותר כסף או עניין, או איזו עבודה מאזנת בין שתי המטרות האלו באופן מיטבי. מדוע חשוב לזהות מטרות גם בהחלטות יומיומיות כמו מתי לקום בבוקר? גם בדברים קטנים כמו השעה שבה קמים בבוקר, ניתן להשתמש בשיטה. לדוגמה, אדם יכול לשאול את עצמו ואולי ... ואז עולה מיד התגובה: אבל אז אאחר לעבודה. כאן מתבהרת המטרה הברורה של הגעה בזמן לעבודה, וכך קל יותר להחליט באיזו שעה לקום. מה היתרון העיקרי של שיטת אולי לא לעשות כלום? היתרון המרכזי בשיטה של אליעד הוא שהיא עוזרת לאדם לזהות במהירות את המטרות ... שתענה על המטרות בצורה הטובה ביותר, או להבין שהאפשרויות כמעט שוות בערכן ולהירגע מהלחץ שמלווה את קבלת ההחלטה. גישה זו מסייעת לא רק בקבלת החלטות, אלא גם בשמירת שלווה נפשית ובהרגשה של שלמות עם ההחלטה שנלקחה, כיוון שההחלטה נעשתה באופן מודע וברור יותר לגבי מה שחשוב באמת לאדם. איך לקבל החלטות ולהישאר שלם עם הבחירה איך לזהות מטרות אישיות בתהליך קבלת החלטות דילמות בחיי היומיום ודרכי פתרון השפעת הרגלי חשיבה על קבלת החלטות איך לדעת מה אני רוצה באמת? איך להשוות בין אפשרויות? מדוע אדם מוצא את עצמו מתלבט בין שתי אפשרויות? לעתים אדם ניצב מול דילמה ואינו ... לספר או לא לספר משהו, האם לפעול בדרך מסוימת או אחרת, האם לבגוד או לא, או כל התלבטות אחרת. הרצון הוא לקבל החלטה נכונה שתביא סיפוק ותאפשר לאדם לחוש שלם עם בחירתו. כיצד מזהים את האפשרויות והמטרות? כאשר חושבים על קבלת החלטה, קיימים כמה שלבים עיקריים: 1. לזהות את כל האפשרויות העומדות לרשותך. לפעמים האדם מתלבט בין שתי אפשרויות, אך ייתכן שיש אפשרויות ... בצורה המרבית את המטרות שלך. איך שאלה פשוטה יכולה לעזור לחשוף את המטרות? אחת ההצעות המעשיות בתהליך קבלת החלטות היא לשאול את עצמך: אולי לא אעשה כלום? כלומר, במקום להתלבט בין אפשרות A ל - B, אפשר להוסיף אפשרות שלישית: לא לעשות דבר. ברגע ... תוכל לגלות מטרות נוספות, לדוגמה שיאהבו אותי יותר, ותבדוק איזו חולצה מתאימה לכך. כיצד הדבר עובד בהחלטות גדולות כמו בחירת מקום עבודה? כשאדם מתלבט היכן לעבוד, הוא עשוי לשאול את עצמו, אולי לא אעבוד כלל? אם המוח מגיב אוטומטית אבל אז לא ... או שמגיעים למסקנה שאפשרות אחת עדיפה על השאר, או שמתברר שכל האפשרויות כמעט שוות בערכן, ואז גם כן ניתן לקבל החלטה רגועה יותר. איך לקבל החלטות ולהישאר שלם עם הבחירה איך לזהות מטרות אישיות בתהליך קבלת החלטות דילמות בחיי היומיום ודרכי פתרון השפעת הרגלי חשיבה על
החלטות עובדות ופירושים, קושי להחליט, למה קשה לקבל החלטות? למה אני לא שלם עם ההחלטה? איך להיות שלם עם החלטה? עובדות ופירושים בקבלת החלטות, הצגת עובדות כפירושים, הצגת פירושים כעובדות, תהליך קבלת החלטה, ספק בקבלת החלטה
החלטות עובדות ופירושים, קושי להחליט, למה קשה לקבל החלטות? למה אני לא שלם עם ההחלטה? איך להיות שלם עם החלטה? עובדות ופירושים בקבלת החלטות, הצגת עובדות כפירושים, הצגת פירושים כעובדות, תהליך קבלת החלטה, ספק בקבלת החלטה
החלטות עובדות ופירושים, קושי להחליט, למה קשה לקבל החלטות? למה אני לא שלם עם ההחלטה? איך להיות שלם עם החלטה? עובדות ופירושים בקבלת החלטות, הצגת עובדות כפירושים, הצגת פירושים כעובדות, תהליך קבלת החלטה, ספק בקבלת החלטה למה קשה לנו לקבל החלטות? אחת השאלות המרכזיות שאליעד כהן מתייחס ... זו היא: למה קשה לנו לקבל החלטות? לטענתו, אנשים מתקשים להחליט בעיקר בגלל בלבול בין שני מושגים יסודיים: עובדות ... אצלם אי - ודאות וקושי לקבל החלטה חד - משמעית וברורה. מה המשמעות של קבלת החלטה? אליעד מסביר שקבלת החלטה היא למעשה בחירה בין כמה אפשרויות מתוך ... באפשרות הטובה ביותר. ההחלטה הופכת ליציבה כאשר אנחנו שלמים איתה, ... רעועים. מדוע יסודות ההחלטה צריכים להיות מבוססים על עובדות? על פי אליעד כהן, היסודות של החלטה יציבה הם בהכרח עובדות נכונות. הוא מבהיר שאם נקבל החלטה המבוססת על מידע לא נכון או על פירושים ... לכך שלא נהיה שלמים עם ההחלטה, לא נהיה בטוחים בה ולא נוכל להתמיד בה ... עליך - זהו דבר ודאי ומוחלט. לעומת זאת, המחשבה הוא מזלזל בי או הוא הכעיס ... פנימי שמקשה מאוד על קבלת ההחלטה. למה קשה לקבל החלטה כשמערבבים עובדות ופירושים? כשאנחנו מציגים ... הוא עובדה מוחלטת, מצד שני אנחנו גורמים לעובדה האמיתית להיראות ... לא מוכחים. איך לקבל החלטות בצורה נכונה? אליעד כהן מציע שיטה ברורה ... אפשר להתחיל לבנות החלטה שתהיה יציבה ומנומקת. כך, גם אם ההחלטה תתבסס בחלקה על פירושים, לפחות נדע שזה כך ולא נצפה להחלטה מוחלטת וברורה לחלוטין. במצב כזה, גם אם נהיה בספק ... להיות שלמים יותר עם ההחלטה. איך אפשר להבדיל בין עובדות לפירושים? ... כך יהיה לנו קל יותר לקבל החלטות נכונות ובריאות. מסקנה מעשית לסיכום אליעד ...
איך לקבל החלטה? האם כדאי לעשות משהו? 4 שלבים בקבלת החלטה, קבלת החלטות, איך לדעת אם כדאי לעשות משהו? איך לדעת מה כדאי לעשות? איך לדעת מה הכי טוב לעשות? האם כדאי לעשות כך או אחרת? איך להחליט, איך לדעת מה להחליט? 4 תהליכים לפני קבלת החלטה, איך לקבל החלטה נכונה? האם כדאי או לא כדאי לעשות משהו? איך לא לעשות טעות, איך מקבלים החלטה בצורה נכונה? יעוץ לקבלת החלטות
... לקבל החלטה? האם כדאי לעשות משהו? 4 שלבים בקבלת החלטה, קבלת החלטות, איך לדעת אם כדאי לעשות משהו? איך לדעת מה כדאי לעשות? איך לדעת מה הכי טוב לעשות? האם כדאי לעשות כך או אחרת? איך להחליט, איך לדעת מה להחליט? 4 תהליכים לפני קבלת החלטה, איך לקבל החלטה נכונה? האם כדאי או לא כדאי לעשות משהו? איך לא לעשות טעות, איך מקבלים החלטה בצורה נכונה? יעוץ לקבלת החלטות אז איך לדעת האם כדאי לעשות כך או אחרת? איך להחליט מה הכי כדאי לעשות? איך לקבל החלטה? אז בעיקרון, יש כל מיני תשובות שקשורות לקבלת החלטות ולאיך לקבל החלטה. חלק מהעצות לגבי קבלת החלטה, יהיו העניין של בדיקת האפשרויות שלך - דהיינו, לבדוק את רשימת האפשרויות העומדות בפניך. ... בכל אחת מהאפשרויות שיש לך. כי בכל דבר יש יתרונות וחסרונות וכולי. חלק מהעצות יעסקו בעניין של בירור העובדות - דהיינו, בדיקת העובדות שעל בסיסן אתה רוצה לקבל החלטה, בהיבט של עובדה או פירוש וכולי. אבל מה שצריכים לדעת, זה שכאשר רוצים להחליט מה הכי טוב לעשות והאם כדאי לעשות משהו, קודם כל צריכים לדעת, מה המטרה שאותה רוצים להשיג - ... הכדאיות, היא תלויה במטרה שאותה רוצים להשיג. ולפעמים יש לאדם מטרות מנוגדות, דהיינו, שהוא לדוגמה גם רוצה לאכול את העוגה אבל גם להשאיר אותה שלמה. ואז צריך להחליט, מה רוצים יותר. האם כדאי לאכול את העוגה, אם רוצים להשאיר אותה שלמה? האם כדאי לאכול את העוגה, ... משהו, ביחס לאיזו מטרה שרוצים להשיג. לסיכום: איך לדעת מה הכי כדאי לעשות? תשובה: 1 - ביחס לאיזו מטרה שאתה רוצה להשיג. 2 - מה העובדות שעל בסיסן אתה רוצה לקבל החלטה. 3 - מה האפשרויות העומדות לרשותך. 4 - מה היתרונות והחסרונות בכל אחת מהאפשרויות. עכשיו, באפשרותך לקבל החלטה מושכלת. מידע נוסף אפשרי לראות גם כאן https: decision-making.eip.co.il . ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ללמוד מטעויות, להיות חכם בדיעבד, להיות טיפש בדיעבד, טיפשות בדיעבד, חוכמה בדיעבד, חרטה, ייסורי מצפון, איך ללמוד מטעויות? לנתח טעויות, איך ללמוד מכישלון? מחדל הקורונה, לחזור על טעויות, שינוי חשיבה, שינוי התנהגות, קבלת החלטות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
קבלת החלטות והצלחה בחיים - הספר על: קבלת החלטה, קבלת החלטות, איך לקבל החלטות טובות, איך להחליט מהר, לדעת לקבל החלטות, איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בזוגיות? איך לחנך ילדים? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשנות תכונות אופי? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח ועוד...

רוגע ושקט נפשי אמיתי - הספר על: איך לקבל החלטות טובות, קבלת החלטה, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: לדעת לקבל החלטות, האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מי ברא את אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Decision-Making.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון לקבלת החלטות, מאמן אישי לקבלת החלטות, קבלת החלטות בנושא קבלת החלטה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Decision-Making.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1406 שניות - עכשיו 14_07_2025 השעה 12:12:04 - wesi24