אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה בחירה מאושרת, הססנות, איך להחליט? להיות שלם עם החלטה, להיות שלם עם עצמך, איך לבחור? איך לקבל החלטה? החלטה בלב שלם, בחירה חופשית, חופש הבחירה, בחירה מושלמת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
קבלת החלטות, איך לקבל החלטות, ייעוץ לקבלת החלטות, עזרה לקבל החלטות, שיטות לקבל החלטות נכונות, אימון קבלת החלטות, מחקר קבלת החלטות, פילוסופיה וקבלת החלטות, כלים לקבלת החלטות, בעיה חינוכית וקבלת החלטות, נוסחה לקבלת החלטה, פעילות בקבלת החלטה, כלים לקבל החלטות, מודלים בקבלת החלטה, הגדרה קבלת החלטה, על קבלת החלטה, אמון עסקי, קבלת החלטות רציונליות, קבלת החלטות בעניין אהבה, נוסחה לקבל החלטה, קבלת החלטה בקבוצה, מהי החלטה, קורס קבלת החלטה, קשיים בקבלת החלטה, נוסחה לקבלת החלטות, מחקר קבלת החלטה, איך להחליט, מודל קבלת החלטה, קבלת החלטות בקבוצה, השפעת החלטות, מודלים בקבלת החלטות, קבלת החלטה, הפסיכולוגיה של החלטה ושיפוט, שאלות בקבלת החלטה, פעילות בקבלת החלטות, קבלת החלטה בתנאי חוסר ודאות, טיפול אישי, איך מקבלים החלטות גורליות, להחליט, מדריך אישי, מודלים של קבלת החלטה, הגדרה קבלת החלטות,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
בחירה מאושרת, הססנות, איך להחליט? להיות שלם עם החלטה, להיות שלם עם עצמך, איך לבחור? איך לקבל החלטה? החלטה בלב שלם, בחירה חופשית, חופש הבחירה, בחירה מושלמת, בחירה בלב שלם
איך לקבל החלטות ולהיות שלם איתן?

הנושא העיקרי שמועלה בהרצאה הוא איך להתמודד עם קבלת החלטות, ולהיות שלם עם הבחירה שנעשית, למרות שמאחורי כל בחירה מסתתרת חיסרון כלשהו. אליעד מסביר על המאבק הפנימי של אדם שמתלבט בין אפשרויות שונות, כל אחת מהן מכילה יתרונות וחסרונות, ובסופו של דבר, נדרש להרגיש שלם עם ההחלטה, לא משנה מה היא.

מהי מהות השאלה "איך לבחור"?

שאלה נפוצה שמועלה בהקשרים של בחירה היא "איך לבחור?", כשאליעד מסביר כי מהות השאלה אינה "איך לבחור", אלא איך להתמודד עם תחושת החיסרון שנמצאת בכל בחירה. אחרי שהאדם מבין שכל בחירה כרוכה בחיסרון, הוא מוצא את עצמו מבולבל ומתקשה לקבל החלטה. אליעד מציין שלמעשה, אדם לא מתלונן על כך שהוא לא יודע איך לבחור, אלא על כך שהוא לא יודע איך להתמודד עם תחושת החיסרון הקיימת בכל אפשרות.

האם יש תשובה מוחלטת לשאלה איך לבחור?

במענה לשאלה "איך לבחור?", אליעד מסביר כי אין תשובה מוחלטת. בכל החלטה יש חיסרון, וזו אמת שמובילה רבים להתבלבל ולחוות תחושת תסכול. ישנם כלים שונים, כמו רשימת יתרונות וחסרונות, אך למעשה אין שום דרך להימנע מהמימד של החיסרון בכל בחירה. לכן, אליעד מציע לאדם לשאול את עצמו לא "איך לבחור", אלא איך להגיע למצב שבו לא משנה לו מה הוא בוחר.

בחירות והתחושות הקשורות להן

הדוגמה שנתן אליעד היא על הבחירה בתחום העבודה, כאשר יש לאדם כמה הצעות עבודה, והוא לא יודע מה לבחור. המצב דומה גם בתחום הזוגיות, כשבני הזוג הם בעלי יתרונות וחסרונות שונים. בשני המקרים, לכל בחירה יש חיסרון, ואליעד מסביר שכדי להיות שלם עם הבחירה, על האדם ללמוד לא להיות תלוי בבחירה עצמה. הוא צריך להגיע למקום שבו תחושת החיסרון לא משנה לו.

מה זה בעצם "בחירה"?

אליעד מפרק את המושג "בחירה", ומסביר ש"בחירה" היא מצב שבו יש חיסרון, וצריך לבחור בין אפשרויות שונות שממלאות את החיסרון. אך אם אין חיסרון, אין צורך בבחירה כלל. דוגמת אליעד לכך היא אם אדם מרגיש בודד, ואז הוא יכול לבחור בין חפצים שונים שימלאו לו את החיסרון (כמו חברים, בת זוג, סרט או שינה), אבל אם הוא לא מרגיש חיסרון בתוכו, הבחירה לא תהיה רלוונטית, כי הוא לא צריך למלא שום חיסרון.

החיסרון הוא פנימי ולא חיצוני

כדי להימנע מתחושת תסכול תמידית, אליעד מסביר כי יש למלא את החיסרון מתוך עצמך ולא לחפש פתרונות חיצוניים. ברגע שאדם מבין שאין בחירה שתמלא אותו באופן מוחלט מבחוץ, הוא מתחיל להבין שאין חיסרון אמיתי, ואיך שהוא יבחר - זה לא משנה. זהו חלק ממעבר...
עכשיו הנושא הוא כזה אם מישהו בא אליך, בתור מה הוא בא אליך? בתור בן אדם, הוא רואה מולו בן אדם, הוא הולך במדבר רואה בן אדם בקיצור הוא שואל אותך שאלה כזאת, הוא אומר לך, הוא נמצא בספקות והוא לא יודע איך לבחור, מה אתה אומר לו ואז אתה נותן לו הרצאה שלמה שבעצם בכל בחירה שהוא לא יעשה יש חיסרון והוא אומר לך "טוב אז אני לא יודע איך לבחור", מה אתה אומר לו אתה? תחשוב בהיגיון בן אדם בא יש פה שכל מאחורי השאלה מאחורי מאחורי התשובה, בן אדם בא ואומר לך "תקשיב, איך לבחור?" הוא בא להתייעץ על משהו ואתה אומר "תראה פה יש יתרונות וחסרונות ופה יש" ואז הוא מתחיל להתחרפן אומר לך "אז איך אני אבחר?", מה אתה אומר לו?

ש: יש לי תשובה מראש כאילו בדרך כלל אני אומר לבדוק, לרשום את היתרונות והחסרונות.

אליעד: הוא רשם, הוא ראה שזה שווה והוא מתוסכל משני הצדדים מה לעשות, הוא שואל אותך "איך לבחור, אני לא יודע איך לבחור אז איך בוחרים אז איך אדע מה לעשות?".

ש: צריך לבחור איכשהו.

אליעד: לא, אבל הוא לא שואל איך לבחור הוא אומר לך "אז איך אני אדע איך לבחור?", מה עושים?

ש: תחושת בטן.

אליעד: אבל בא תבין את מהות השאלה, מהות השאלה זה לא איך לבחור זה לא "אני לא יודע איך לבחור" זה במובן של "אני מתוסכל מזה שאני מבין שלא משנה מה אני אבחר אני בחיסרון".

ש: מה עם המחויב והאפשרי, מה אם לדרג את זה למחויב ואפשרי יש בזה משהו?

אליעד: טוב אתה הולך לכיוון הלא נכון בעיניי כרגע אוקי, לא כי יש כיוון אחר אני מנסה לכוון את זה לכיוון אחר.

ש: פחות חסרונות.

אליעד: הוא בשניהם רואה חיסרון אתם נותנים את התשובה הלא נכונה, יש לך תשובה אחרת?

ש: שיבין מה הדבר הכי חשוב לו בחיים.

אליעד: לא, מה הוא שאל הבן אדם?

ש: מה לבחור, איך לבחור.

אליעד: לא, הוא לא שאל מה לבחור, "אז איך אני אדע מה לבחור?".

ש: יש לדעת איך לבחור?

אליעד: מה מהות השאלה, לא איך לבחור מה מהות השאלה, השאלה איך לבחור הרי בכל דבר יש חיסרון ויתרון מה מהותה, מה מהות השאלה, יש לך רעיון אחר לתת לבן אדם תשובה?

ש: הייתי אומר לו אולי שזה לא חשוב מה הוא יבחר.

אליעד: הוא אומר לך "אבל איך לבחור?".

ש: לא משנה.

אליעד: אבל זה כן משנה, איך לבחור מה אתה אומר לו?

ש: לא, אם הוא אומר אם בשניהם יש חיסרון אז מה זה משנה מה תבחר.

אליעד: ואז אתה מסביר לו שזה לא משנה ואז הוא אומר לך "אז עכשיו אני עוד יותר מסובך כי עכשיו אני עוד יותר לא יודע איך לבחור. הוא שואל אותך איך לבחור ואז אתה מסביר לו שזה לא משנה ואז הוא אומר לך "הבנתי אותך אז עכשיו אני בבעיה יותר קשה אני לא יודע אז איך לבחור כי זה לא משנה אז אני לא יודע מה להחליט", מה אתה אומר לו?

ש: תראה אם זה לא משנה מה אכפת לך.

אליעד: הוא אומר לך "נכון" אבל עכשיו הוא בבעיה, הוא אומר "אז אני לא יודע איך להחליט כי אני מבין שזה לא משנה אז אני לא יודע איך להחליט".

ש: אבל אם הוא רואה שזה לא משנה אז זה לא משנה.

אליעד: אוקי הכיוון שלך נכון והכיוון שלך נכון אני אסביר משהו, בן אדם אומר "אני לא יודע איך לבחור" אוקי, הוא בעצם מתלונן אחרי שכבר הסברת לו את כל המנגנון מהסיפור הוא בעצם לא מתלונן על זה שהוא לא יודע איך לבחור, הוא מתלונן על זה שהוא לא יודע איך להתמודד עם תחושת החיסרון שיש בכל אחת מהבחירות שלו. כשבן אדם אומר "אני לא יודע איך לבחור" אחרי שהוא כבר הבין את כל הסיפור אוקי, התלונה שלו היא לא על שהוא באמת לא יודע איך לבחור כי את זה כבר הסבירו לו, אין תשובה מוחלטת לשאלה איך לבחור כי בכל דבר יש לך איזה יתרון וחיסרון.

הוא בעצם מתלונן על זה שהוא לא יודע להתמודד עם תחושת החיסרון שיש בכל אחת מהבחירות שלו ולכן התשובה לשאלה הזאת היא הדרך שלך להתמודד, עכשיו אם אתה נותן לו תשובה איך לבחור נפלת במלכודת כי הוא אומר לך "יש לי חיסרון כי כל בחירה שאני לא אבחר יהיה בה חיסרון" ואתה עכשיו משתף איתו פעולה, אתה מתחיל להסביר לו "טוב אז בוא אני אסביר לך איך לבחור", אין תשובה מוחלטת לשאלה איך לבחור. עכשיו מה שכן אם אתה מסתכל על מהות השאלה בן אדם אמר "אז איך אני אבחר?" מה הוא בעצם אמר? הוא אמר "רע לי כי בכל אחד מהצדדים אני לא שלם" אז התשובה אומרת לו במקום לשאול את עצמך איך לבחור תשאל את עצמך איך אני מגיע למצב שלא ישנה לי מה אני בוחר.

לדוגמה נגיד בתחום של עבודה יש לך כמה מקומות עבודה ואתה לא יודע איפה להחליט מה לעבוד "אני לא יודע אני אחליט ללכת ללימודים האלה, או ללימודים האלה" או נגיד בזוגיות את מפעיל את המוח שלך ואתה מגלה שבכל בת זוג בן זוג יש יתרון וחיסרון כלשהו ואין מה לעשות אם היא תהיה יותר חכמה זה יתרון ואם היא תהיה יותר טיפשה זה יתרון כאילו אין לזה משהו מוחלט שאתה אומר "זה עדיף" אין. אז אתה אומר "טוב אז איך אני אבחר?" אז התשובה אומרת במקום להתעסק באיך לבחור תתעסק באיך להביא את עצמך למצב שלא ישנה לך מה אתה בוחר, שתהיה שלם עם עצמך בכל אחת מהבחירות.

זאת אומרת אם אתה מסתכל על הצורה של השאלה הוא שאל "איך לבחור", אתה נותן לו תשובה איך לבחור אבל אם אתה מסתכל על המהות של השאלה הוא בעצם אמר "רע לי מזה שבכל אחת מהבחירות שיש חיסרון", התשובה לשאלה הזאת היא תמלא את החיסרון מתוכך לא על ידי בחירה.

אני אחדד את זה עוד טיפה, בעיקרון מה זה בחירה? בחירה זה מצב שיש לך חיסרון ויש לך כמה אופציות שימלאו לך את החיסרון ובכל אחת מהאופציות יש גם חיסרון, זאת אומרת יש לך חיסרון אם אין לך שום חיסרון אתה לא צריך לבחור בעיקרון כי אתה לא צריך שום דבר, יש לך חיסרון ואז יש לך כמה אופציות לבחור מה אתה רוצה שימלא לך את החיסרון.

לדוגמה אתה מרגיש בודד ואז אתה אומר "מה אני מעדיף שימלא לי את החיסרון חברים, בת זוג, סרט?" נניח או לישון ואז אתה חושב ואתה רואה שבכל אחד מהפתרונות יש חיסרון, ואתה אומר "אז איך אני אדע מה לבחור?" אבל מה בעצם המשמעות היא שאתה לא ממלא את החיסרון מתוכך כי אם היית אומר "אוקי אני מרגיש בודד" הפתרון האופטימלי זה שאתה צריך לא את זה ולא את זה, אין לך חיסרון מתוכך ועכשיו "מה לבחור" זה כבר לא אכפת לך מה לבחור מה שיבחר יבחר, מי יבחר לא אכפת לך, איך זה יבחר לא אכפת לך, איך זה קורה לא מעניין אותך אתה תוודא שאתה לא תהיה תלוי מהבחירה של עצמך. זאת אומרת אני אסביר עוד פעם, שאתה לא תהיה תלוי בבחירה שלך, שמילוי החיסרון שלך לא יהיה תלוי בבחירה שעשית או לא עשית.

אם אתה אומר "אני מצפה שהחיסרון שלי...
האם כדאי לנסות שוב? האם כדאי לחזור לאקסית? האם כדאי לשמור על קשר עם האקסית? האם יכול להיות לך טוב עם האקסית? איך לדעת האם לחזור לאקסית? האם להיפרד? האם להילחם על הקשר? האם להתגרש? האם ללכת לטיפול זוגי? איך לקבל החלטה לגבי האקסית?
האם כדאי לנסות שוב? האם כדאי לחזור לאקסית? האם כדאי לשמור על קשר עם האקסית? האם יכול להיות לך טוב עם האקסית? איך לדעת האם לחזור לאקסית? האם להיפרד? האם להילחם על הקשר? האם להתגרש? האם ללכת לטיפול זוגי? איך לקבל החלטה לגבי האקסית?
...חושבת שאין סיכוי שזה יעבוד ושהבעיות שהיו לא ייפתרו, אז אין טעם לחזור. אנשים נוטים להישאר במקום רק כי הם כבר שם אנשים רבים נמצאים בזוגיות מתוך הרגל, ולא מתוך בחירה מחודשת. הם לא בהכרח בוחרים להמשיך, אלא פשוט נשארים בקשר כי הם כבר שם - בגלל הרגל, מחויבויות, ילדים, משכנתא או נוחות. במצב אידיאלי, כל יום צריך לשאול את עצמנו מחדש: האם אני רוצה להיות כאן? האם אני רוצה את הקשר הזה? האם זה באמת טוב לי? השוואה בין אופציות - לא רק מול האקס כאשר שוקלים לחזור...
מה לעשות כשלא יודעים מה לעשות? מה לעשות כשאין מה לעשות? מה בטוח נכון? מה וודאי? קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, לא יודע מאיפה להתחיל, לא יודע מה לעשות עם עצמי, האם להתגרש? איך לקבל החלטה מתוך אי וודאות? איך להחליט?
מה לעשות כשלא יודעים מה לעשות? מה לעשות כשאין מה לעשות? מה בטוח נכון? מה וודאי? קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, לא יודע מאיפה להתחיל, לא יודע מה לעשות עם עצמי, האם להתגרש? איך לקבל החלטה מתוך אי וודאות? איך להחליט?
...מחשבתיים היא לשאול את עצמך: מה בטוח נכון עכשיו?. לדוגמה, אם אדם מתלבט אם ללכת לחדר כושר, יכול להיות שיקפצו לו מחשבות כמו אולי עדיף לעשות משהו אחר או אולי עדיף לדחות, אבל מה שבטוח נכון הוא שאם הוא לא ייצא בכלל מהבית, הוא בוודאות לא יתאמן. לכן הצעד הראשון והוודאי הוא פשוט לצאת מהבית, ולאחר מכן להמשיך לפעולה הבאה. האם השאלה למה זה קורה חשובה במצב של ספק? לפי אליעד, כאשר אדם מתקשה לקבל החלטה, הוא נוטה לשאול למה אני לא מצליח להחליט?. אבל אליעד מדגיש כי...
להיות שלם עם החלטה, לקבל החלטה בלב שלם, לא שלם עם החלטה, קבלת החלטות, להרגיש טוב עם החלטה, להיות שלם עם החלטה
להיות שלם עם החלטה, לקבל החלטה בלב שלם, לא שלם עם החלטה, קבלת החלטות, להרגיש טוב עם החלטה, להיות שלם עם החלטה
...להרגיש שלם עם ההחלטה דווקא מגביר את הספקות, היא משום שבבסיס כל החלטה תמיד יש חיסרון כלשהו. אין אפשרות לקבל החלטה מושלמת, שתהיה ללא שום חסרונות. כשאדם מתעקש לוודא שההחלטה שלו היא הטובה ביותר, הוא מנסה להשיג משהו בלתי אפשרי, ולכן הוא תמיד יישאר עם ספק פנימי. בכל החלטה יש יתרונות וחסרונות, ואם האדם מנסה להעלים לחלוטין את החיסרון ולהיות בטוח במאה אחוז - הוא תמיד ירגיש שמשהו חסר. איך להתמודד נכון עם הפחד מטעות בהחלטה? הדרך הנכונה להתמודד עם הפחד מטעות...
ריקנות קיומית, אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, אין לי מטרה בחיים, אני לא מצליח בחיים, אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי, אני לא מצליח להחליט כלום, אני לא עושה שום דבר עם עצמי, אני מבזבז את הזמן שלי, אני לא מממש את עצמי
ריקנות קיומית, אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, אין לי מטרה בחיים, אני לא מצליח בחיים, אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי, אני לא מצליח להחליט כלום, אני לא עושה שום דבר עם עצמי, אני מבזבז את הזמן שלי, אני לא מממש את עצמי
...וחסרונות. לדוגמה, אם תעבוד, יהיו לך יתרונות כמו התפתחות אישית והכנסה, אבל גם חסרונות כמו עייפות ולחץ. אם לא תעבוד, תהיה מנוחה ושקט, אבל תחסר הכנסה ויתכן שתהיה תחושת ריקנות. הצורך לבחור תמיד בין שתי אפשרויות עם יתרונות וחסרונות, יוצר קושי במציאת הכיוון הנכון, ולכן קשה לאדם לדעת מה באמת הוא רוצה. אדם שחש תחושת ריקנות לא בהכרח דפוק, אלא פשוט נתקל במציאות שבה לא תמיד יש אפשרות למצוא את הדרך המושלמת. מה כדאי לזכור כדי להתמודד עם תחושת הריקנות? כדי להתמודד...
ניתוח שאלה, האם אתה מייצר את המחשבות שלך? האם אתה יודע על מה תחשוב? איך נוצרות מחשבות? מה המחשבה הבאה שלך? איך נוצרות מחשבות? איך אלוהים מחליט? איך אלוהים מקבל החלטות?
ניתוח שאלה, האם אתה מייצר את המחשבות שלך? האם אתה יודע על מה תחשוב? איך נוצרות מחשבות? מה המחשבה הבאה שלך? איך נוצרות מחשבות? איך אלוהים מחליט? איך אלוהים מקבל החלטות?
...אלוהים כביכול שולט במאה אחוז במה שקורה, הוא אמור לדעת מראש בדיוק מה תהיה התוצאה של כל פעולה שלו. אבל גם כאן עולה שאלה נוספת: האם אלוהים עצמו באמת מייצר את הרצונות שלו, או שאולי אפילו אצלו יש תהליך פנימי בלתי מודע שמשפיע על החלטותיו? כלומר, גם ההחלטות של אלוהים הן תהליך שדורש הבנה עמוקה יותר. הנקודה שאליעד מדגיש היא שתהליך של יצירת מחשבה או החלטה הוא הרבה יותר מורכב ממה שנראה על פני השטח. הוא מערב תהליכים לא מודעים, רצונות פנימיים, והיבטים שהאדם לא...
איך לקבל החלטה? האם כדאי לעשות משהו? 4 שלבים בקבלת החלטה, קבלת החלטות, איך לדעת אם כדאי לעשות משהו? איך לדעת מה כדאי לעשות? איך לדעת מה הכי טוב לעשות? האם כדאי לעשות כך או אחרת? איך להחליט, איך לדעת מה להחליט? 4 תהליכים לפני קבלת החלטה, איך לקבל החלטה נכונה? האם כדאי או לא כדאי לעשות משהו? איך לא לעשות טעות, איך מקבלים החלטה בצורה נכונה? יעוץ לקבלת החלטות
...אם נדע מה היתרונות והחסרונות שיש בכל דבר, עדיין צריכים לדעת, מה המטרה שאותה רוצים להשיג. כי התשובה לשאלה מה הכי כדאי לעשות, היא תלויה בתשובה לשאלה, כדאי ביחס למה? כדאי ביחס לאיזו מטרה? כי מאחר שבכל דבר יש יתרונות וחסרונות, לכן ברמת העיקרון כל דבר יכול להיות כדאי. ולכן כאשר רוצים לדעת מה הכי כדאי לעשות, צריכים להגדיר קודם כל, מה המטרה שרוצים להשיג. מה הכי כדאי ביחס לאיזו מטרה? לדוגמה: האם כדאי להתחתן? תשובה: ביחס לאיזו מטרה. דהיינו, במקום לשאול האם...
מצפון, מהו מצפון, ייסורי מצפון, מצפון שקט, מצפון נקי, נקיפות מצפון, הלקאה עצמית, כעס עצמי, רגשות אשמה, תסכול קיומי, חרטה, רגשות אשם, קבלת החלטות, תורת המוסר, אדם מצפוני
מצפון, מהו מצפון, ייסורי מצפון, מצפון שקט, מצפון נקי, נקיפות מצפון, הלקאה עצמית, כעס עצמי, רגשות אשמה, תסכול קיומי, חרטה, רגשות אשם, קבלת החלטות, תורת המוסר, אדם מצפוני
...מראש גם את היתרון וגם את החיסרון. לכן, לעולם לא יפתיע אותו לגלות לאחר המעשה שיש חיסרון, משום שמראש הוא ראה אותו. ההבדל בין אליעד לבין אנשים אחרים הוא שאנשים רגילים מגלים את החיסרון רק לאחר ביצוע הפעולה, ואז נוצר סבל שמכונה ייסורי מצפון. אצל אליעד, מכיוון שהוא מודע לכך מראש, הוא חווה את היתרון והחיסרון בו זמנית בכל פעולה, ולכן לא מופתע או מתייסר בדיעבד. איך להימנע מייסורי מצפון? הדרך להימנע מייסורי מצפון היא לא לנסות לקבל החלטות מושלמות, אלא להיות...
לסגור עסקה כאן ועכשיו, איך לסגור עסקה במקום? איך לסגור עסקה עם הלקוח במקום? למה ללקוח קשה להחליט? איך לגרום ללקוח לסגור עסקה כאן ועכשיו? איך להכריח את הלקוח לסגור עסקה? למה הלקוח מפחד להחליט? איך לגרום ללקוח להחליט לסגור עסקה? איך להתמודד עם לקוח שצריך לחשוב על זה? לקוח שצריך לישון על זה, לקוח מפחד לקבל החלטה, איך לסגור עסקה מיד? למה הלקוח צריך לחשוב על זה? למה הלקוח מפחד לקבל החלטה? למה הלקוח לא סוגר עסקה? איך לתת ללקוח הצעה שאי אפשר לסרב לה?
...לגרום ללקוח להיות יותר בטוח שהוא רוצה את העסקה איתך. ואת זה אפשרי לעשות ב 2 דרכים. דרך 1 תהיה, לשקר ללקוח, להגיד ללקוח את מה שהוא רוצה לשמוע, לאיים על הלקוח, לגרום ללקוח להרגיש רע עם עצמו, לעשות מניפולציות על הלקוח, להפחיד את הלקוח, ליצור ללקוח תחושת החמצה, ליצור ללקוח תחושת FOMO, לספר ללקוח את מה שהוא רוצה לשמוע ולעשות את הכל, כדי לגרום ללקוח לסגור עסקה כאן ועכשיו, עסקה בכל מחיר. זאת אפשרות אחת, שאותה אני לא אסביר איך לעשות. אני לא אסביר איך לשקר...
קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? איך מקבלים החלטה? איך להחליט? איך מחליטים? לקבוע פגישה עם אליעד כהן, איך להיות שלם עם החלטה? תמיד יש חיסרון, תהליך קבלת החלטות, כשלים בקבלת החלטות
קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? איך מקבלים החלטה? איך להחליט? איך מחליטים? לקבוע פגישה עם אליעד כהן, איך להיות שלם עם החלטה? תמיד יש חיסרון, תהליך קבלת החלטות, כשלים בקבלת החלטות
...מצריכות וויתור על משהו, אין סיבה שלא להרגיש שלם עם הבחירה. הוא מציין שמרבית האנשים מתקשים להרגיש שלמים עם החלטות, במיוחד כאשר יש וויתור על יתרון או חיסרון כלשהו. מהו תהליך קבלת החלטות כאשר שתי האפשרויות נראות דומות? אם שני האפשרויות שנראה לך ששוות בערך, אתה לא חווה את הקונפליקט של וויתור על משהו. אליעד מביא דוגמה של בחירת ארוחה במסעדה: אם אתה רק רוצה להיות שבע ולא אכפת לך מה תבחר לאכול, אין בעיה של חיסרון, כי כל בחירה תספק את הצורך שלך לאכול ולהרגיש...
סדרות צורניות, חידת היגיון, פתרון בעיות מורכבות, תעשה את כל מה שאתה יכול, מה בטוח נכון? מה מחויב? איך לקבל החלטה? איך פותרים מבחני צורות? מבחני סדרות, מבחן פסיכוטכני, מבחני מיון לעבודה, איך פותרים סדרות מספריות?
סדרות צורניות, חידת היגיון, פתרון בעיות מורכבות, תעשה את כל מה שאתה יכול, מה בטוח נכון? מה מחויב? איך לקבל החלטה? איך פותרים מבחני צורות? מבחני סדרות, מבחן פסיכוטכני, מבחני מיון לעבודה, איך פותרים סדרות מספריות?
...היא כמובן 4. דוגמה נוספת היא הסדרה 2, 4, 6, שהמספר הבא בה הוא 8. בסדרות מספריות מסוג זה, המחפש פתרון מחפש מכנה משותף וחוקיות ברורה, כמו הוספה של 2 בכל פעם. לאחר מכן, אליעד כהן מתאר דוגמה של סדרה צורנית. בסדרה כזו יש למשל עיגול שבתוכו ריבוע, אחריו משולש שבתוכו ריבוע, ואז משושה שבתוכו ריבוע, ולמטה ניתנות כמה אפשרויות לבחור מתוכן את הצורה הבאה. במקרה כזה, מניחים שחלק מהחוקיות היא שברור שהריבוע מופיע תמיד בפנים, ולכן אפשר לפסול אפשרויות שאין בהן ריבוע...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על בחירה מאושרת, הססנות, איך להחליט? להיות שלם עם החלטה, להיות שלם עם עצמך, איך לבחור? איך לקבל החלטה? החלטה בלב שלם, בחירה חופשית, חופש הבחירה, בחירה מושלמת, בחירה בלב שלם
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
קבלת החלטות והצלחה בחיים - הספר על: איך להחליט מהר, לדעת לקבל החלטות, קבלת החלטות, איך לקבל החלטות טובות, איך לשפר את הזיכרון? איך לקבל החלטות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להאמין בעצמך? איך לפרש חלומות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות ועוד...

רוגע ושקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להחליט מהר, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להחליט מהר, האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה לא להתאבד? למה יש רע וסבל בעולם? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? למה יש רע בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Decision-Making.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן עסקי לקבלת החלטות עסקיות, קבלת החלטות, לקבל החלטה ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Decision-Making.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1523 שניות - עכשיו 06_07_2025 השעה 04:53:55 - wesi24