אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ריקנות קיומית, אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, אין לי מטרה בחיים, אני לא מצליח בחיים, אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי, אני לא מצליח להחליט כלום, אני לא עושה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
קבלת החלטות, איך לקבל החלטות, ייעוץ לקבלת החלטות, עזרה לקבל החלטות, שיטות לקבל החלטות נכונות, אימון קבלת החלטות, קבלת החלטות בעניין אהבה, שאלון קבלת החלטה, איך מקבלים החלטות לפי הקבלה, תהליכי קבלת החלטות, החלטות נכונות מהן, מהן החלטות, לחץ וקבלת החלטה, על קבלת החלטה, שיטות לקבל החלטות, חוסר החלטיות מה ללמוד, קבלת החלטה בעניין אהבה, פעילות בקבלת החלטות, כשלים בקבלת החלטה, פילוסופיה וקבלת החלטות, מאמן עסקי, על קבלת החלטות, לדעת להחליט, אימון עסקי, מחקר קבלת החלטות, תהליך קבלת החלטה בארגון, שיטות לקבל החלטה, קורס קבלת החלטה, הפסיכולוגיה של החלטה ושיפוט, יועץ אישי, אימון עסקי, לקבל החלטות, מודלים לקבל החלטות, מהי קבלת החלטות, אימון אישי, לפעמים אנחנו ממהרים בהחלטה, מודל קבלת החלטה, איך מקבלים החלטה גורלית, מודלים לקבל החלטה, מודל קבלת החלטות, שאלון קבלת החלטות, מודלים בקבלת החלטה,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
ריקנות קיומית, אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, אין לי מטרה בחיים, אני לא מצליח בחיים, אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי, אני לא מצליח להחליט כלום, אני לא עושה שום דבר עם עצמי, אני מבזבז את הזמן שלי, אני לא מממש את עצמי
איך להתמודד עם תחושת ריקנות?

תחושת ריקנות היא תחושה נפוצה שעשויה להיווצר כאשר אדם מרגיש שהוא לא יודע מה הוא רוצה מעצמו, לא יודע מה מטרתו בחיים, ולא מצליח להרגיש ממומש. הוא עשוי לחוות תחושה של בזבוז זמן או של חוסר התקדמות, בעוד שהוא רואה את האחרים סביבו מתקדמים ומגשימים את מטרותיהם. בעיה זו יכולה להוביל לדיכאון או לתסכול, שכן אדם שמרגיש ריקנות לעיתים תופס את עצמו ככישלון או ככזה שלא מצליח לממש את עצמו.

אליעד כהן מציע שני דרכים עיקריות להתמודד עם תחושת הריקנות הזו:

1. לשנות את המצב:

הכוונה כאן היא למצוא מטרה חדשה או להבין מה באמת רוצים לעשות עם החיים. זהו נושא רחב שדורש זמן ומחקר עצמי. יש ללמוד כיצד לבחור מטרה נכונה, איך לדעת מה יעשה לך טוב, וכיצד לגלות מה המטרה האישית שלך בחיים.

2. ללמוד לקבל את המצב כפי שהוא:

הדרך השנייה היא לא להילחם ברגשות הריקנות אלא ללמוד לקבל אותם. זו גישה שמבוססת על הבנה שתחושת הריקנות נובעת מהמחשבה שהאדם חייב להשיג משהו או להיות ממומש באופן מסוים. כאשר אדם מקבל את המצב שבו הוא נמצא, הוא יכול ללמוד להרגיש טוב גם כאשר הוא לא יודע בדיוק מה הוא רוצה מעצמו.

מהם הצעדים לקבל את עצמך במצב של ריקנות?

לפעמים, אדם מרגיש כמו "זומבי מהלך", שאין לו מטרה והוא פשוט עובר את הזמן מבלי לדעת לאן הוא הולך. השאלה המהותית היא איך להרגיש טוב עם המצב הזה, איך לא להרגיש רע על כך שאין לך מטרה או שהחיים שלך לא מתקדמים כפי שהיית רוצה.

אליעד כהן מסביר כי התחושה הרעה לא נובעת מהעובדה שאין לך מטרה, אלא מהמחשבה שאתה חייב שתהיה לך מטרה. המחשבה שאתה "חייב להצליח", או "חייב להשיג משהו", יוצרת לחץ שמוביל לתחושת חוסר סיפוק. למעשה, אדם יכול להרגיש טוב גם כאשר הוא לא מציב מטרה, כל עוד הוא מבין שאין צורך בכזאת.

האם יש מטרה מוחלטת לחיים?

ההבנה היא שלא כל אדם צריך להרגיש שהוא חייב להצליח או להשיג מטרה כלשהי. תינוקות, לדוגמה, אינם יודעים מהן מטרותיהם, הם פשוט אוכלים, שותים ושוהים במצב של קיום טבעי. הם לא מרגישים ריקנות, כי אין להם תודעה של "חובה" להשיג משהו. לעיתים, אנו מכתיבים לעצמנו את הצורך הזה, וזו הסיבה שהתחושה של ריקנות עשויה להיווצר.

למה דווקא המחשבה "חייבים להצליח" גורמת לתקיעות?

הרבה פעמים המחשבה "אני חייב להצליח" יוצרת דיכאון, כי היא יוצרת את הלחץ להצליח בכל תחום. אם אדם יבין שאין צורך להצליח בכל דבר, הוא יוכל לראות את החיים כמו משחק, דבר שיכול להניע אותו לנסות דברים חדשים ולהתנסות בחוויות שונות.

האם החיים הם סוג של משחק?

החיים מלאים בחלופות, וכל בחירה שאנחנו עושים היא בעלת יתרונות וחסרונות. לדוגמה, אם תעבוד, יהיו לך יתרונות כמו התפתחות אישית והכנסה, אבל גם חסרונות כמו עייפות ולחץ. אם לא תעבוד, תהיה מנוחה ושקט, אבל תחסר הכנסה ויתכן שתהיה תחושת ריקנות. הצורך לבחור תמיד בין שתי אפשרויות עם יתרונות וחסרונות, יוצר קושי במציאת הכיוון הנכון, ולכן קשה לאדם לדעת מה באמת הוא רוצה.

אדם שחש תחושת ריקנות לא בהכרח "דפוק", אלא פשוט נתקל במציאות שבה לא תמיד יש אפשרות למצוא את הדרך המושלמת.

מה כדאי לזכור כדי להתמודד עם תחושת הריקנות?

כדי להתמודד עם תחושת הריקנות, אליעד מציע לזכור:
  • יש אפשרות לשנות את המצב על ידי חיפוש מטרה והבנת הרצונות.
  • אפשר גם לקבל את המצב ולהבין שלא תמיד חייבת להיות מטרה.
  • בכל כיוון יש יתרונות וחסרונות, ולכן אין כיוון אחד שהוא "מושלם".
  • החיים הם סוג של משחק, וההבנה הזאת יכולה להפחית את הלחץ.
  • המחשבה "אני חייב להצליח" יכולה לפעמים ליצור תחושת תקיעות, במקום להניע אותך לפעולה.
האם אפשר לשלב בין קבלה לבין עשייה?

בהחלט, אומר אליעד. אחרי שלומדים לקבל את עצמך גם במצבים של חוסר מטרה, קל יותר לשחק את המשחק של החיים. כשאתה לא מרגיש שאתה חייב להשיג משהו, תוכל לבחור מטרות בכיף ובקלות, ולפני שאתה יודע, תמצא את עצמך גם בעשייה וגם בנוחות נפשית.
איך להתמודד עם תחושת ריקנות?

בן אדם שמרגיש ריקנות מרגיש לפעמים שאין לו מושג מה הוא רוצה לעשות עם עצמו. הוא מרגיש שהוא מבזבז את החיים, לא מתקדם לשום מקום, לא עושה כלום, שאין לו מושג מה קורה סביבו, שכולם מתקדמים והוא לא, או שכולם יודעים מה הם רוצים והוא עדיין לא. יש אנשים שיש להם מטרות, הם יודעים מה הם רוצים להשיג, אבל מי שמרגיש ריקנות מרגיש שהוא בינתיים לא עושה כלום, שאין לו מטרה, שהוא פשוט עומד במקום.

האם יש דרכים לשנות את תחושת הריקנות?

יש שתי דרכים עיקריות להתמודד עם מצב כזה:

1. לשנות את המצב.

2. ללמוד לקבל אותו.

לשנות את המצב פירושו למצוא מטרה, להבין מה אתה רוצה לעשות, איך לבחור מטרה, איך לדעת מה יעשה לך טוב, איך לדעת מה אתה רוצה להשיג בחיים וכדומה. זהו נושא שלם בפני עצמו, וניתן להעמיק בו על ידי חיפוש באתר, למשל: "איך לדעת מה אני רוצה?", "איך לדעת מה המטרה שלי?", "איך לדעת מה יעשה לי טוב?".

איך לקבל את עצמך במצב של ריקנות?

לפעמים בן אדם מרגיש שהוא "זומבי מהלך" ואין לו מושג מה הוא רוצה מהחיים. הוא רואה את כולם מתקדמים ועושים דברים, והוא לא עושה כלום. השאלה היא איך לא להרגיש רע מהמצב הזה, ואפילו להרגיש בו טוב.

כדי לקבל את עצמך במצב של ריקנות, חשוב להבין שהסיבה לרגשות השליליים אינה עצם העובדה שאין לך מטרה, אלא המחשבה שאתה חייב שתהיה לך מטרה. התחושה הרעה באה מכך שאתה חושב שאתה "מבזבז זמן", שאתה "חייב להגיע לאנשהו", שאתה "חייב להשיג משהו".

אבל בפועל, ניתן לשאול: מי אמר שחייבים להגיע לאנשהו? תינוק, למשל, אוכל וישן, ואין לו מטרה מוגדרת. הוא לא מרגיש ריקנות מזה, כי הוא לא לומד לחשוב שהוא חייב להיכנס למרוץ להשגת מטרות.

האם יש מטרה מוחלטת בחיים?

הרעיון הוא לא להילחם במחשבה שיש מטרה לחיים ולא לעודד אנשים לא לעשות כלום. הכוונה היא שבן אדם יכול להרגיש טוב גם כשהוא מתאמץ, נכשל, עובד, וגם כשהוא לא עושה דבר. חשוב להגיע ליכולת להרגיש בנוח בשני המצבים: הן כשאתה מתקדם, עובד ומתאמץ, והן כשאתה נח, ישן או לא יודע מה לעשות עם עצמך.

למה דווקא המחשבה "חייבים להצליח" גורמת תקיעות?

הרבה פעמים, עצם המחשבה "אני חייב להצליח" עלולה ליצור דיכאון ולמנוע עשייה. אם אדם יבין שהוא לא חייב להצליח בשום צורה, אלא שהחיים הם סוג של משחק, אז ייתכן שדווקא תבוא לו יותר מוטיבציה להתנסות, כי כבר אין עליו לחץ כבד.

איך החיים בנויים באופן שמקשה לבחור כיוון?

הסיבה שלפעמים קשה לנו לדעת מה אנחנו רוצים היא שלאורך כל החיים אנו נתקלים ביתרונות וחסרונות בכל דבר. אין כיוון אחד שהוא רק טוב בלי שום חיסרון. בכל בחירה יש גם חלקים טובים וגם חלקים רעים.

לדוגמה:
  • אם תעבוד, יש יתרונות (להתפרנס, להתפתח) ויש חסרונות (עייפות, לחץ)
  • אם לא תעבוד, יש יתרונות (מנוחה, שקט) ויש חסרונות (היעדר הכנסה, אולי תחושת ריקנות)
מכאן שקשה להחליט באופן מוחלט מהו הדבר ה"נכון" או ה"טוב" לעשות.

האם מי שיודע מה הוא רוצה הוא בהכרח חכם יותר?

אנשים שיודעים בבירור מה הם רוצים, לא בהכרח עושים זאת כי הם חכמים גדולים. לפעמים הם פשוט לא רואים את החיסרון שבדרך שלהם, ולכן הם משלים את עצמם שיש כיוון אחד מושלם. מי שמבין שבכל דרך יש יתרונות וחסרונות, מתקשה יותר להחליט, אבל במובן מסוים הוא גם רואה את המציאות בצורה רחבה יותר.

איך החיים הם סוג של משחק?

אם מבינים שבכל דבר יש יתרון וחיסרון, אז אף פעם אי אפשר להינעל על דבר אחד שהוא "רק טוב". מצד שני, גם אי אפשר להיתקע לגמרי על משהו שהוא "רק רע". זה משאיר לך אפשרות לשחק במציאות במקום להילחם בה או להרגיש שאתה חייב משהו באופן מוחלט.

למה לפעמים יש הרגשה שהחיים דפוקים?

מי שלא יודע מה הוא רוצה מהחיים, עלול לחשוב שהוא "דפוק". אבל האמת יכולה להיות שהחיים בנויים בצורה כזו שקשה להחליט מה הכי כדאי, כי אין נתיב אחד נטול חסרונות.

מצד שני, אם מבינים שלא צריך להאשים את עצמך, אתה חופשי יותר לשחק ולהתנסות. אז החיים הופכים מעניינים במקום "דפוקים", כי אתה לא מרגיש שעון חול לוחץ או פחד שאתה מפסיד משהו מושלם.

סיכום חשוב על התחושה שאין מטרה

לפעמים אנשים דווקא לא עושים שום דבר בגלל שהם חושבים שהם "חייבים לעשות משהו". כאשר משתחררים מהמחשבה הזאת, עולה יותר רצון לפעול ולעשות, כי כבר אין פחד עצום או חובה מוחלטת.

מה כדאי לזכור כדי להתמודד עם תחושת הריקנות?
  • אפשר לשנות את המצב על ידי חיפוש מטרה והבנת הרצונות
  • אפשר לקבל את המצב ולהבין שלא תמיד חייבת להיות מטרה
  • בכל אפשרות יש יתרונות וחסרונות, לכן אין כיוון "מושלם"
  • להתייחס לחיים כאל משחק יכול להפחית לחץ
  • המחשבה "אני חייב להצליח" לפעמים משתקת במקום להניע
האם אפשר לשלב בין קבלה לבין עשייה?

בהחלט. אחרי שמקבלים את עצמך גם ללא מטרה מוגדרת, קל יותר לשחק את משחק החיים ולבחור מטרות או כיוונים בלי לחץ עצום. אדם המבין זאת, מרגיש טוב יותר גם אם הוא נח וגם אם הוא נמצא בעשייה, כי הוא לא כועס על עצמו ושואל כל הזמן "למה אני לא עושה כלום?".
אני כלום, אני לא שווה כלום, אני לא עושה כלום, אני בטלן, חוסר הגשמה עצמי, חוסר מימוש עצמי, איך להציב מטרות? איך לא להיות בטלן? איך לנצל את הזמן? מה היעוד שלי? מה התכלית שלי? מה המטרה שלי? מה אני רוצה מעצמי? איך לקבל את עצמי כמו שאני? למה אני לא יודע מה אני רוצה לעשות? איך לדעת מה אני רוצה לעשות? איך לראות את החיים כמשחק? איך ליהנות בחיים? למה אני לא מצליח להחליט? האם החיים דפוקים? האם החיים רעים או החיים טובים? האם אני דפוק או המציאות דפוקה? מרגיש שאני דפוק, מרגיש שאני אפס, מרגיש שאני לא שווה כלום, התמודדות עם ריקנות, התמודדות עם חוסר הגשמה עצמית, אני לא מגשים את עצמי
להביא ילדים לעולם, אלהורות, אי הורות, לוותר על ילדים, להתחתן ולהביא ילדים, לחיות בלי ילדים, לא רוצה להביא ילדים לעולם, חיים בלי ילדים, לא רוצים ילדים, זוגיות, קבלת החלטות
להביא ילדים לעולם, אלהורות, אי הורות, לוותר על ילדים, להתחתן ולהביא ילדים, לחיות בלי ילדים, לא רוצה להביא ילדים לעולם, חיים בלי ילדים, לא רוצים ילדים, זוגיות, קבלת החלטות
...שנוצר בעקבות החלטות גורליות הוא תוצר של האמונה שההחלטה הזאת תקבע אם האדם יהיה מאושר או לא. בפועל, החיים מלאים בצמתים והחלטות, וגם לאחר ההחלטה אם להביא ילדים או לא, האדם ימשיך להתמודד עם החלטות חדשות כל הזמן. לכן, הפתרון הוא לא לנסות למצוא את ההחלטה המושלמת, אלא לפתח יכולת פנימית להתמודד עם כל מצב באופן מיטבי ולהיות מרוצים ללא תלות בתוצאות. להביא ילדים או לא? חיים בלי ילדים האם להתחתן ולהביא ילדים? איך לקבל החלטה בלי לחץ? אלהורות ואושר אישי האם ילדים...
לצאת מהספקות, להגיע לוודאות, מודעות עצמית, לשבת על הגדר, לקבל החלטה, התפתחות אישית, התפתחות רוחנית, להרגיש טוב עם עצמך
לצאת מהספקות, להגיע לוודאות, מודעות עצמית, לשבת על הגדר, לקבל החלטה, התפתחות אישית, התפתחות רוחנית, להרגיש טוב עם עצמך
...לא בדוקות שנמצאות בתשתית החשיבה שלו. מדוע לא משנה הוא לא באמת לא משנה? אליעד מסביר שכאשר אדם אומר לעצמו שדבר מסוים הוא לא משנה, עליו לוודא שזה מגיע לאחר שהוא מסוגל להגדיר את אותו הדבר גם כטוב וגם כרע. כלומר, רק אם אדם באמת ובכנות יכול להגדיר סיטואציה כטובה, וגם כרעה, אזי יש לו אפשרות אמיתית להגדיר אותה כלא משנה. במידה והאדם יכול להגדיר רק רע או לא משנה, בלי טוב, אזי הלא משנה שלו אינו אמיתי, אלא דרך להימנע מתחושת הרע. מהי הבעיה של מי שיושב על הגדר...
ניתוח סיבתיות של הטלת ספק, להבין את הסיבה של הספק, למה יש לי ספק? למה קשה לי לקבל החלטה? הסיבתיות של הספק, ניתוח הסיבתיות של הקושי להחליט, הנחות היסוד של הספק, למה אני לא מצליח להחליט? ניתוח סיבתיות הפוך
ניתוח סיבתיות של הטלת ספק, להבין את הסיבה של הספק, למה יש לי ספק? למה קשה לי לקבל החלטה? הסיבתיות של הספק, ניתוח הסיבתיות של הקושי להחליט, הנחות היסוד של הספק, למה אני לא מצליח להחליט? ניתוח סיבתיות הפוך
...ומדוע לא תרצה להיפגש איתו. לדוגמה, אם אתה מתלבט לגבי אמירת בוא ניפגש מחר, יש לשאול למה אתה רוצה לפגוש אותו מחר. האם הרצון שלך לפגוש אותו הוא ודאי? או שאולי אתה לא בטוח ברצון הזה? מצד שני, יש גם לשאול מדוע לא תרצה לפגוש אותו. למשל, אם אתה בטוח שאותו אדם עלול לגרום לך לסבל, מדוע בכל זאת יש ספק? אליעד מסביר שהספק יכול לנבוע מכך שאינך בטוח שהסבל אכן יקרה, או שאתה לא בטוח שהסיבה (האדם עושה רע) מחייבת בהכרח את התוצאה (שיהיה לך רע). מהי החשיבות של הבנת...
קבלת החלטות ניהוליות, קבלת החלטות בחיים, טעויות של מנהלים טובים, למה לא להיות זקן? קבלת החלטות בהווה לפי העבר, איך לקבל החלטות בצורה נכונה? לחיות את הרגע בקבלת החלטות, לקבל החלטה הנכונה ביותר לרגע הזה, התחדשות בקבלת החלטות
...הגיע להחלטה הטובה ביותר, ועכשיו הוא פועל על טייס אוטומטי ומבצע את ההחלטה הזו. כאן בדיוק מתחילה הטעות: ההחלטה שקיבלת לפני רגע, אתמול, או לפני שנה, אפילו אם היא הייתה ההחלטה הכי טובה באותו זמן, לא בהכרח תהיה ההחלטה הטובה ביותר גם עכשיו. המציאות משתנה כל הזמן, ולכן יש סיכוי סביר שההחלטה הנכונה שהייתה נכונה בעבר כבר לא תואמת את התנאים הנוכחיים. מה המשמעות של לקבל החלטות לפי הרגע הזה? ההמלצה של אליעד כהן היא להסתכל על ההחלטות שלנו בצורה דינמית. לדוגמה...
האחדות - התלבטות בתהליך קבלת החלטות, נפרדות מול אחדות, איך לחזור אל האחדות, מה לשאול כדי לחוות אחדות
האחדות - התלבטות בתהליך קבלת החלטות, נפרדות מול אחדות, איך לחזור אל האחדות, מה לשאול כדי לחוות אחדות
...מתלבט מפני שהוא רואה הבדל בין האפשרויות, וכל אפשרות נראית לו שונה וטובה מסיבות שונות. למשל, חולצה אחת נראית לו יפה יותר, אחרת מתאימה יותר לסגנון שלו, ושלישית אולי מתאימה לאירוע מסוים. עצם ההתלבטות נובעת מהתפיסה של נפרדות - הרגשה שכל אפשרות היא שונה ונפרדת מהשנייה. אולם אליעד כהן מציע נקודת מבט נוספת: אם האדם היה עיוור צבעים, הוא כלל לא היה מבחין בהבדל בין צבעי החולצות. במקרה כזה, כל החולצות היו נראות לו זהות, ואז ההתלבטות הייתה נעלמת לחלוטין. מכאן...
איך להחליט החלטה נכונה? איך לדעת מה להחליט? איך לדעת מה נכון? איך המוח חושב? איך מקבלים החלטה? איך לדעת לתעדף? איך לדעת מה טוב לי? איך לקבל החלטה נכונה? קבלת החלטות
איך להחליט החלטה נכונה? איך לדעת מה להחליט? איך לדעת מה נכון? איך המוח חושב? איך מקבלים החלטה? איך לדעת לתעדף? איך לדעת מה טוב לי? איך לקבל החלטה נכונה? קבלת החלטות
...עם חישוב היתרונות והחסרונות של כל אופציה, אך עדיין נשאלת השאלה כיצד נבצע את ההערכה של כל יתרון או חיסרון? איך נדע מה חשוב יותר - מחיר, איכות או מראה? החלטה כזו דורשת לא רק חישוב אובייקטיבי, אלא גם הבנה פנימית של מה שחשוב לנו. איך עושים סדר בהחלטות? כדי לפתור את הדילמה שבין אפשרויות, אליעד מציע לדרג את היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן. לדוגמה, בהעדפת רכבים, איך נבחר אם נעדיף רכב חסכוני בדלק או רכב מהיר? כאן הצעד הראשון הוא להבין אילו פרמטרים חשובים...
לסגור עסקה כאן ועכשיו, איך לסגור עסקה במקום? איך לסגור עסקה עם הלקוח במקום? למה ללקוח קשה להחליט? איך לגרום ללקוח לסגור עסקה כאן ועכשיו? איך להכריח את הלקוח לסגור עסקה? למה הלקוח מפחד להחליט? איך לגרום ללקוח להחליט לסגור עסקה? איך להתמודד עם לקוח שצריך לחשוב על זה? לקוח שצריך לישון על זה, לקוח מפחד לקבל החלטה, איך לסגור עסקה מיד? למה הלקוח צריך לחשוב על זה? למה הלקוח מפחד לקבל החלטה? למה הלקוח לא סוגר עסקה? איך לתת ללקוח הצעה שאי אפשר לסרב לה?
...רגשיות, הן קיימות רק היכן שיש ללקוח ספק רציונאלי לגבי כמה העסקה טובה לו. אבל כאשר הלקוח בטוח בצורה רציונאלית ושכלית, שהעסקה יותר טובה לו, ככה הטראומות של הלקוח וכיוב, פחות יקשו על הלקוח לקבל החלטה כאן ועכשיו. לסיכום: אתה רוצה לדעת, איך לגרום ללקוח לסגור עסקה כאן ועכשיו. אבל מה יגרום לך לסגור עסקה כאן ועכשיו? האם אתה רוצה שאלמד אותך איך לשקר את הלקוח, איך להטעות את הלקוח, איך לעשות מניפולציה על הלקוח וכולי? האם אתה היית רוצה שמישהו יסגור איתך עסקה...
מרגיש לא בסדר, רגשות אשמה, לא יודע להחליט, לא מרוצה מעצמי, לא אוהב את עצמי, איך לאהוב את עצמך? איך לקבל את עצמך? איך להאשים את עצמך? איך להיות מרוצה מעצמך?
מרגיש לא בסדר, רגשות אשמה, לא יודע להחליט, לא מרוצה מעצמי, לא אוהב את עצמי, איך לאהוב את עצמך? איך לקבל את עצמך? איך להאשים את עצמך? איך להיות מרוצה מעצמך?
...כמו שאני? אליעד מסכם את הגישה שלו באמירה חשובה: הדרך להיפטר מהתחושה שאני לא בסדר היא לקבל את המציאות כפי שהיא ולקבל את עצמי כמו שאני. אין צורך להאשים את עצמי על דברים שאין לי עליהם שליטה או להרגיש רע על חוסר יכולת או מיומנות. ההכרה בכך שהבעיה אינה באדם עצמו, אלא בחוסר קבלה של המציאות, היא הצעד הראשון בדרך לשחרור מרגשות אשמה, חרטה וחוסר שביעות רצון עצמי. איך להתמודד עם רגשות אשמה? למה אני לא מרוצה מעצמי? איך להפסיק להרגיש לא בסדר? איך לקבל החלטות...
הקורונה וביבי, מהו הסוד הנסתר של ביבי? מה ביבי לא רוצה שידעו עליו? כל האמת על ביבי, איך ביבי מקבל החלטות? מה השיקולים של ביבי? מה האינטרסים של ביבי? מה עובר לביבי בראש? ראש ממשלה ששקוע עד צוואר בחקירות, משבר הקורונה
...הציבור. מהם השיקולים של ביבי? אליעד מציין כי כל בן אדם דואג קודם כל לאינטרסים האישיים שלו, וביבי לא שונה בזה. אפילו אם יעמוד בפני שתי אפשרויות, אחת שתהיה טובה עבור המדינה והאחרת עבורו, הוא יבחר בדרך שתשרת את טובתו האישית. זהו דבר טבעי ומובן שכל אדם יעשה, וזו הסיבה שלדבריו, כשהוא מתמודד עם החלטות גדולות, הוא פועל לפי טובתו האישית. כמו כן, אליעד מציין כי ההחלטות של ביבי נובעות משיקול אישי, במיוחד לאור מצבו המשפטי, דבר שיכול להשפיע על יכולתו לקבל החלטות...
להחליט בלי להתחרט, חרטה וקבלת החלטות, איך לקבל החלטה בלי לפחד להתחרט בעתיד? פחד מפני חרטה, מפחדת להתחרט, מפחד להצטער, פחד לקבל החלטה שגויה, לא מצליח להחליט, איך להיות שלם עם החלטה? איך לקבל החלטה בלב שלם? קבלת החלטות
להחליט בלי להתחרט, חרטה וקבלת החלטות, איך לקבל החלטה בלי לפחד להתחרט בעתיד? פחד מפני חרטה, מפחדת להתחרט, מפחד להצטער, פחד לקבל החלטה שגויה, לא מצליח להחליט, איך להיות שלם עם החלטה? איך לקבל החלטה בלב שלם? קבלת החלטות
...כדי להיות נכונה לאדם ברגע מסוים, ולכן מומלץ להבין את כל החסרונות האפשריים כבר מראש, ולהיות מודע לכך שכמעט בטוח שנמצא את עצמנו מתחרטים בעתיד, כי כך בנויה המציאות האנושית. אליעד חוזר ומסכם שכדי להתמודד עם הפחד להתחרט, לא צריך להפסיק לחפש החלטות טובות או להימנע מלקבל אותן, אלא פשוט לזכור שכל החלטה נושאת בתוכה תמיד את האפשרות להתחרט, וזה טבעי ונורמלי. מי שמבין זאת באמת, מסוגל להתמודד עם ההחלטות שהוא מקבל בצורה שקולה יותר, תוך מודעות מלאה לחסרונות. איך...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ריקנות קיומית, אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, אין לי מטרה בחיים, אני לא מצליח בחיים, אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי, אני לא מצליח להחליט כלום, אני לא עושה שום דבר עם עצמי, אני מבזבז את הזמן שלי, אני לא מממש את עצמי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
קבלת החלטות והצלחה בחיים - הספר על: לדעת לקבל החלטות, איך להחליט מהר, קבלת החלטות, איך לקבל החלטות טובות, איך לקבל החלטות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לנהל את הזמן? איך לחנך ילדים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך למצוא זוגיות? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפרש חלומות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

רוגע ושקט נפשי אמיתי - הספר על: איך לקבל החלטות טובות, איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: קבלת החלטות, מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Decision-Making.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא לקבל החלטות, להחליט, קאוצינג ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Decision-Making.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.0780 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 00:24:09 - wesi24